Een Too Good To Go review mag absoluut niet ontbreken nu deze app landelijks ontzettend populair wordt. Niet gek, want het idee achter de Too Good To Go app past perfect in deze tijd tegen verspilling en duurzaamheid. Daarnaast bespaart de app ook nog een ontzettend veel geld. Je krijg de producten namelijk met een flinke korting waardoor je ontzettend veel geld kan besparen.

Zelf maak ik enkele maanden gebruik van de app en kan ik zeggen dat het een mooi initiatief is. Zo heb ik een groente/fruit box opgehaald bij de Lidl en box bij de bakker. Bij beide waren de producten nog in prima staat, natuurlijk beperkt houdbaar, maar een groot deel van de producten nog lang genoeg bruikbaar.

Wil jij weten of de Too Good To Go app iets voor jou is dan raad ik je aan om hieronder verder te lezen. Je krijgt uitgelegd wat er precies mogelijk is het de app en hoe het allemaal werkt.

Wat is Too Good To Go?

De Too Good To Go app komt voort uit een heel goed wereldwijd initiatief. De initiatiefnemers vonden het zonde dat er in horecazaken aan het einde van de dag zoveel voedsel wordt verspild. Al het eten dat die dag niet verkocht kon worden, wordt aan het einde van de dag gewoon weggegooid. Dat moet anders, dachten de bedenkers van Too Good To Go-app en sindsdien hebben zij gewerkt aan het opzetten van een app wat tegen voedselverspilling strijdt. Maar het is ook gewoon een hele handige geld besparen app!

Hoewel veel mensen denken dat het enkel gaat om producten van supermarkten, kunnen ook restaurants en andere horecabedrijven gebruik maken om hun producten aan te bieden op de Too Good To Go app. Zo kan je bijvoorbeeld overgebleven eten van restaurants ophalen vanaf 09:00 uur s’avons

En deze is niet alleen in Nederland en België actief, maar ook wereldwijd in talloze landen. Als je op vakantie bent, dan kun je de app dus ook gewoon gemakkelijk gebruiken.

rust in je portemonnee
Rust in je portemonnee
  • Van een lege bankrekening naar een gevulde spaarrekening
  • 100% inzicht in al je uitgaven
  • In 30 dagen structuur in je financiën
Bekijk actie
Van € 27,- nu slechts €17,-

Hoe werkt Too Good To Go?

De Too Good To Go-app werkt eigenlijk heel gemakkelijk en handig. Allereerst hoef jij niet veel te doen en je hoeft dan ook in eerste instantie alleen de app te downloaden. Bij deze app zijn verschillende horecabedrijven aangesloten. Dit is iets wat de bedrijven zelf moeten doen en wat hen vrijstaat om te doen of juist niet. Dit kunnen echt restaurants zijn, maar ook snackbars of bijvoorbeeld lunchzaken. De app is in ieder geval bedoeld voor bedrijven die aan het einde van de dag voedsel overhouden. Het gaat hier om voedsel wat ze normaal gesproken weggooien. Maar door het bestaan van de Too Good To Go-app hoeft dit echt niet meer.

Nu kom jij als afnemer in beeld. Als je eenmaal de app hebt gedownload, dan kun je jouw locatie invoeren met daarbij een schaal van op hoeveel kilometer je eten zou willen afhalen. Dit kun je zelf instellen en veranderen. Dus als je bijvoorbeeld in Groningen woont en hier de app gebruikt, maar vervolgens in Gent in België op vakantie gaat, dan kun je de locatie en de afstanden heel gemakkelijk aanpassen. Als je inzoomt op de kaart van de locatie die je hebt opgegeven, en de bijbehorende schaal, dan worden de horecabedrijven weergegeven die voor die dag of de volgende dag eten beschikbaar hebben voor klanten.

Vanaf dat moment kan je box reserveren zodat jij die van een bepaalde tijd kan ophalen. Zo kan je bij veel supermarkten een box ophalen tussen 5 en 6 uur, terwijl dit bij restaurants vaak later is, tussen 8 en 9 uur s’avonds. Heb jij een gereserveerd met de app dan kan je tussen deze tijd jouw box ophalen.

too good to go app 1024x555

Wat krijg je in een Too Good To Go?

Zoals hierboven al beschreven, kun je in de Too Good To Go-app geen losse producten bestellen. In plaats hiervan heeft de app zogenaamde magic boxen in het leven geroepen. De bedrijven kunnen in deze magic boxen hun producten stoppen en jij kunt dan een box bestellen en die op een bepaald tijdstip ophalen bij het desbetreffende bedrijf. Zo’n box kost over het algemeen 3 tot 5 euro, maar kan in sommige gevallen ook iets duurder zijn. Omdat er producten tegen houdbaarheidsdatum inzitten, is het moeilijk te zeggen wat er precies in de box zit. Wel kan je in de app een beschrijving vinden wat voor type producten erin zou kunnen zitten.

Daarbij wordt in de beschrijving ook omschreven of het gaat om bijvoorbeeld een lunch of een diner. Zo kun je ook bij bepaalde bakkers broden krijgen in een box voor een bepaald bedrag en dan weet je dus dat dit niet per se voor een lunch of diner is, maar meer bruikbaar als algemeen voedsel voor de gehele dag of als bijgerecht bij het eten. En zo heb je dus wel steeds een idee van wat je koopt, maar weet je nooit precies wat je koopt en wat de hoeveelheid is. Maar voor de goedkope prijzen kun je zeker het risico nemen, omdat je nooit echt teleurgesteld wordt. Sommige bedrijven geven natuurlijk wel meer dan andere bedrijven.

Met het gebruikmaken van de Too Good To Go-app vang je eigenlijk twee vliegen in één klap. Allereerst draag je bij aan minder voedselverspilling en help je de horecabedrijven ook uit de brand, waardoor zij iets meer geld verdienen en zij hun voedsel niet hoeven weg te gooien. En als tweede: jij kunt echt geld besparen met de Too Good To Go-app. In principe kun je iedere dag een kijkje nemen in de app en iedere dag, als je iets ziet wat je bevalt, bestellen bij een van de aansluitende horecazaken. De magic boxen zijn bijna altijd goed gevuld en zoals de titel van de app zegt: het eten is echt veel te goed om niet op te eten.

Kortom ben je tegen voedselverspilling en wil je geld besparen op je eten dan is de Too Goo To Go app absoluut iets voor jou!

Mijn Too Good To Go review

Zelf heb ik inmiddels twee verschillende boxen de afgelopen maand gehaald. Beide was ik dik tevreden over en was is zelfs een beetje verbaast over hoeveel erin zat.

Zo had ik een box bij de bakker voor €4,99 waar drie broden, twee kleine taartjes en een koffiebroodje inzat. Ik gok dat de normale prijs ergens rond de €12 zou liggen. De broden waren die dag gebakken en kon ik gewoon in de vriezer doen. De rest heb ik die dag of de dag erop opgegeten.

De Lidl groenten en fruitbox was echt aangenamen verassing. Deze kosten €2,99 en was gevuld met champignons, paprika, peren, tomaatjes, druiven en een courgette. Uiteindelijk heb ik dit gebruikt om een macaroni van te maken. Het fruit heb ik nog makkelijk de volgende- en dag erop kunnen eten.

Ik ben absoluut enthousiast over de app en dat is terug te zien, want je moet ongelofelijk snel zijn om een magix box te kunnen reserveren. Eigenlijk zijn ze in mijn woonplaats altijd binnen 30 minuten volledig uitverkocht. Ik raad je dan ook aan om goed te kijken wanneer de boxen aangeboden worden om er eentje te bemachtigen.