Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Mijn Hellofresh review: Is Hellofresh duur?

 • Wouter authorWouter
 • Laatst bijgewerkt: 17 maart 2021
 • Reviews

Is Hellofresh duur? Dat is een veelgestelde vraag! Maar is dat terecht of valt het allemaal wel mee? Het bedrijf dat gezonde complete maaltijdboxen levert is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Maar past het ook binnen het leven waarbij je wilt letten op je geld?

Zelf hebben wij afgelopen week voor het eerst Hellofresh besteld. Puur uit nieuwsgierigheid, want er maken ongelofelijk veel mensen gebruik van de dienst. Er zijn dan ook veel goede verhalen over de kwaliteit van het eten, maar ook dat hellofresh duur zou zijn. Daarom besloot ik een week Hellofresh te proberen en mijn bevinden hier met jullie te delen.

De grootste vraag die je waarschijnlijk hebt, is of Hellofresh duur is? Ik ga je daar natuurlijk antwoord op geven in deze blogpost. Wil je daar direct antwoord op, ga dan even naar de conclusie! Daarnaast deel ik mijn ervaring met Hellofresh en of ik er nog gebruik van maak.

Wat is Hellofresh?

In 2011 opende Hellofresh in Duitsland haar deuren en sinds 2012 is het actief op de Nederlandse markt. Het levert gezonde maaltijdboxen dat afgemeten porties bevat. Iedereen kan binnen 30 minuten de zelf gekozen recepten bereiden tot een gezonde gevarieerde maaltijd.

Verse ingrediënten, afgemeten porties en de eenvoud van goede en lekker recepten zijn de doorslag van het succes van het bedrijf.

 • Verse en gevarieerde gerechten
 • Je hoeft niet meer na te denken over je avondeten
 • Makkelijk te maken recepten
 • Je kan je abonnement altijd stopzetten of pauzeren!

Genoeg commerciële praat, we gaan kijken naar wat het allemaal in de praktijk betekend!

Hellofresh kosten & prijzen

Maak je gebruik van Hellofresh dan betaal je een vast bedrag per week. Dit bedrag hangt af van het aantal personen en het aantal maaltijden per week. Gemiddeld kan je stellen dat een maaltijd bij Hellofresh ongeveer €5 per persoon per maaltijd kost

Nogmaals dit hangt echt af van het aantal personen, want ben jij allen dan ben je echt aanzienlijk meer kwijt bij Hellofresh. Zo betaal je voor een enkel persoon bijna €10 per maaltijd! Vanaf twee personen zit je al op €5 per persoon per maaltijd en vanaf vier personen is het gemiddelde €4,50 per persoon per maaltijd.

Naast de normale maaltijdboxen, kan je ook een fruitbox en wijbox bij Hellofresh kopen. De fruitbox bestaat uit 15 of 30 stuks fruit per week. Je betaald ongeveer €0,90 per stuk fruit.

Overigens heb ik hier een blog geschreven over goedkoop kopen van groente en fruit

Hellofresh pauzeren

Absoluut een groot voordeel is dat je een per week kan pauzeren of stopzetten. Ik vind dit een perfecte aanvulling, want je zit dus niet vast aan doorlopend abonnement. Heb je een week geen zin of ga je weg dan kan je het simpel pauzeren en dan betaal je ook niet!

Hellofresh gratis box proberen

Wist je dat je Hellofresh gratis kan proberen? Hiervoor zijn er verschillende manier en ik verklap je hieronder hoe je een week lang gratis eten kan ontvangen! Let op je meld je hierbij gewoon aan bij Hellofresh en beschikt je over een flexibel abonnement. Je moet dus niet vergeten deze stop te zetten!

Het aanmelden is super makkelijk bij Hellofresh. Je kiest wat voor type box je wilt ontvangen, vult je gegeven in en klaar is kees!

hellofresh gratis box proberen 2048x1207.png 2048w

Bij het aanmelden heb je de keuze uit vier type boxen. Het type menu bepaald de soort gerechten die je ontvangt/kan kiezen. Hieronder wat de vier type menu’s inhouden.

 • Vlees, vis & veggie: Dit zijn de populairste gerechten van Hellofresh bestaande uit vlees, vis en veggie recepten.
 • Familie: Dit zijn gerechten die heel erg toegankelijk zijn. Zeker met kinderen of moeilijke eters is dit menu erg handig. Je kan hier ook kiezen uit vis, vlees en veggie recepten.
 • Lekker snel: Wil je dagelijks vooral snel je maaltijd bereiden dan is de lekker snel box iets voor jou. Alle gerechten bereid je hier binnen 20 minuten!
 • Veggie: Even geen vlees en vis, maar heerlijke recepten die gebalanceerd zijn doormiddel van roente, noten en zuivel.

Wanneer je een box hebt gekozen en je gegeven hebt achtergelaten dan kan je nog aanpassen maken in je menu! Je krijgt dus niet zomaar een aantal maaltijden geleverd, maar kan echt kiezen! Ik vind dit echt zo een groot voordeel, want sommige dingen vind je gewoon niet zo lekker. Selecteer de maaltijd die je wilt en klaar is kees!

Hoe korting krijgen op Hellofresh?

Wil je het gratis proberen dan kan dit met een flinke korting of zelfs gratis. Vraag even in je omgeving of iemand aan Hellofresh doet en of zij een korting voor je hebben. Wedden dat je zo een gratis box kan proberen? Anders kan je eigenlijk overal op het internet goede kortingen vinden.

Hieronder de manieren hoe jij gratis een box kan proberen.

 • Gratis cadeaubon in box: Ken je mensen die Hellofresh bestellen dan hebben zij waarschijnlijk een cadeaubon ontvangen. Deze kunnen ze aan iemand geven om Hellofresh gratis te proberen! Vaak zit er een envelop met twee of drie kortingscodes voor een gratis box voor vier personen.
 • Uitnodiging via account: Als een vriend of vriendin inlogt op haar account dan kunnen zij vrienden of familie gratis een box geven. Als zij je e-mail invullen dan krijg je een email waar je een gratis box kan proberen.
 • Online kortingscode: Volgens mij kan je nu €40 korting krijgen als je de kortingscode gebruikt die je overal online kan vinden. Vaak betaal je dan slechts €10 a €20 voor de eerste box.

Alternatieven voor Hellofresh

Natuurlijk zijn er voldoende andere keuzes als hellofresh. Om te bepalen of Hellofresh duur is, ga ik hieronder in op de verschillende alternatieven en wat je daar per maaltijd kwijt bent.

Om een goed beeld te geven, heb ik de prijzen opgezocht van drie andere maaltijdboxen, de kosten van verspakketten + aanvulling in de supermarkt en als je gewoon zelf gaat koken.

Hieronder het overzicht van de kosten voor 4 maaltijden per week voor 3-4 personen.

MaaltijdTotaalprijs per weekPrijs per persoon per maaltijd
Hellofresh€ 72,00€ 4,50
Marley Spoon€ 72,00€ 4,50
Ekomenu€ 65,00€ 4,06
Familiebox€ 68,00€ 4,25
Zelf koken€ 40,00€ 2,50
Verspakket + aanvulling€ 45,00€ 2,81

Voor zelf koken hebben ik de richtlijn van het Nibud genomen.

Conclusie: Is Hellofresh duur?

Als je de prijzen in de tabel hierboven bekijkt dan is Hellofresh prijzig! Ja het is minimaal €30 per week duurder dan als je bijvoorbeeld zelf gaat koken. Ik wil hier wel een kanttekening bij maken, want bij hellofresh krijg je bij veel maaltijden wel goede producten. Producten die je vaak niet koop in de supermarkt, omdat het te duurt is en je toch niet alles gebruikt.

Als je puur naar de prijzen kijkt dan is het niet goedkoop. Toch ben ik wel erg enthousiast over Hellofresh! Het eten was echt super lekker en een keer wat anders als ik zelf kook. En ja ik kan behoorlijk zelf koken, maar je krijgt gewoon hele leuke en lekkere gerechten bij Hellofresh.

Zelf zal ik het dan ook niet iedere week gebruiken, maar ga ik het zeker vaker bestellen. Heb ik een drukke week en geen zin in boodschappen dan is dit een goed alternatief! De gerechten zijn makkelijk zelf te maken en zijn gewoon erg lekker, gevarieerd en gezond.

Voor mij een hele leuke aanvulling om eens een weekje wat anders te eten.

Hellofresh veelgestelde vragen

Kan je Hellofresh eenmalig bestellen?

Je kan niet een maaltijd los bestellen, maar je kan wel een foodbox eenmalige bestellen. Minimaal zitten hier drie gerechten welke je naar eigen keuze kan bepalen.

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
 • Delen met Whatsapp WhatsApp
 • Delen met Pinterest Pinterest
 • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Too Good To Go review: Geld besparen tegen voedselverspilling
Bitvavo review + uitleg: Hoe betrouwbaar is Bitvavo?
ANWB creditcard review: Aanvragen, kosten en andere vragen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram