Steeds vaker kreeg ik de vraag om een BLOX review te plaatsen. De app is ongelofelijk vaak te zien op de Nederlandse tv en steeds meer lezers vroegen zich af of deze app betrouwbaar was en wat ik van de app vond.

Om niet enkel mijn eigen BLOX ervaring op te schrijven, ben ik samen met hem in de app gedoken en zijn we stap voor stap gaan kijken wat wij ervan vonden. Van het aanmelden, de geldstorting tot het beheren van de crypto. Iedere stap hebben wij doorlopen om jou zo goed mogelijk in te lichten.

Dankzij de laagdrempeligheid van de app zou de BLOX app voor iedereen te gebruiken moeten kunnen zijn. Ik laat je doormiddel van dit artikel zien of ik mij daarin kan vinden, maar ook wat ik van de BLOX app vind in vergelijking met andere crypto apps.

Wat de BLOX app?

Iedereen kent de BLOX app van de reclames. Een man laat een doos met lego vallen en doormiddel van een licht komt daar het teken Bitcoin uit. Vervolges hoor je iemand zeggen dat dit je teken is om in Bitcoin te investeren en komt de BLOX app tevoorschijn.

BLOX is opgericht in 2018 een een dochteronderneming van BTC Direct. Dit bedrijf is al veel langer actief als crypto platform. De app is vooral opgestart om het voor iedereen toegankelijk te maken en het handelen in crypto veel makkelijker te maken. Zo staat de app bekend om enkel een “Koop” en “Verkoop” knop en hoef je geen moeilijke instellingen te doen.

De app groeit zo snel dat 2021 waardoor er absoluut nog kinderziektes te zien waren in de app. Sommige gebruikers konden niet inloggen, orders werden later verwerkt of de app lag er tijdelijk uit. Inmiddels lijkt de problemen opgelost en is de app een stuk stabieler als begin 2021.

Kortom, de BLOX app is ontzettend interessant als je in crypto wilt beleggen als beginner. BLOX staat geregisseerd bij de KVK en Nederlandse bank en daarmee zou je er vanuit mogen gaan dat het een betrouwbare partij is.

rust in je portemonnee
Rust in je portemonnee
  • Van een lege bankrekening naar een gevulde spaarrekening
  • 100% inzicht in al je uitgaven
  • In 30 dagen structuur in je financiën
Bekijk actie
Van € 27,- nu slechts €17,-

Starten bij BLOX

Om te starten bij BLOX is het handig om te weten hoe je een account kan aanmaken en je eerste storting kan doen. Dit staat precies hieronder uitgelegd.

Account aanmaken bij BLOX

De BLOX app is gratis te downloaden op iedere smartphone, zowel iOS als Android. Ga naar de App Store of de Google Play Store en zoek naar ‘BLOX’. Vervolgens kan de aankomende crypto-investeerder een eigen account aanmaken bij BLOX.

Het registratieproces duurt een paar minuutjes. Het is ook mogelijk om jezelf snel te registreren door een Facebook-account te koppelen aan het BLOX-account. Dat is niet verplicht. Let op, de investeerder dient minimaal 18 jaar oud te zijn om een account te kunnen aanmaken bij het cryptoplatform BLOX. Zodra de gebruiker een account heeft aangemaakt en alle stappen van het proces heeft doorlopen zal er nog een bevestigingsmail worden verzonden.

Open de mail en klik op de link. Het account is vanaf dat moment goedgekeurd en beschikbaar. Het verifiëren van het account is uitsluitend noodzakelijk bij een geldstorting van minimaal €250. De gebruiker kan daarvoor een foto of een kopietje van een ID-bewijs uploaden in de applicatie. Na goedkeuring kan er meer geld worden gebruikt op het account.

Het is absoluut aan te raden om dan ook direct je belegging te beveiligen. Kies natuurlijk een sterk wachtwoord, het liefst met een password manager en zorg dat je de 2-factor authenticator aanzet.

Storten en uitbetalen

Als je start met je BLOX-account dan is je saldo nog geheel leeg. Je kan je saldo echter aanvullen door een geldbedrag te storten. Een storting kan worden gedaan met meerdere betaalsystemen, waarvan iDeal de bekendste betaalmethode is. Andere mogelijkheden zijn een bankoverschrijving en een creditcard.

Let wel op bij een storting met creditcard kom nog wel 1,5% transactiekosten om de hoek kijken. Het is slimmer om gebruik te maken van iDeal of een bankoverschrijving, dat is namelijk kosteloos. Storten bij BLOX is al mogelijk vanaf €1,00 tot een bedrag van maximaal €25.000 per dag. Het limiet voor een maand staat op €30.000. Wil je de beschikking krijgen over hogere limieten, neem dan even contact op met de klantenservice van de BLOX app.

Vanzelfsprekend kan een gebruiker ook op ieder gewenst moment zijn cryptocurrency weer verkopen en inwisselen voor euro’s. Dat is juist één van de grote pluspunten van een exchange. Zodra een gebruiker cryptocurrency verkoopt, dan zal het bedrag op het account worden gestort. Je kan met dat bedrag andere munten aanschaffen of een uitbetaling aanvragen. Het bedrag zal binnen een termijn van 72 uur worden overgemaakt door BLOX op jouw bankrekeningnummer. Normaal gesproken zal de uitbetaling binnen twee werkdagen op jouw rekening verschijnen.

BLOX uitleg

Natuurlijk wil je ook weten hoe de blox app aan de binnenkant werkt. De app werkt eigenlijk niet anders als bijvoorbeeld de Bitvavo app. De schermen en stappen lijken wel een beetje op elkaar, maar kunnen net even anders ingedeeld zijn. Daarom heb ik hieronder een uitleg van de belangrijkste schermen van BLOX.

Koersen

Het eerst scherm wat je te zien krijgt na het inloggen is het “Koersen” scherm. Een super handig scherm, want hier kan je realtime zien welke cryptomunten er allemaal te koop zijn en wat de huidige waarde op dat moment is. Daarnaast kan je ook zien wat de prestaties van specifieke crypto de afgelopen 24 uur was. Is deze meer waarde geworden of juist minder?

De lijst is gesorteerd op basis van de beste cryptomunten bovenaan en verder naar beneden de iets bekendere crypto. Klik je op één van deze cryptomunten dan zal je naar het scherm gaan van de specifieke cryptomunt.

Kluis

Je kluis is het overzicht van je wat je echt in eigen beheer hebt. Hier zie je als eerste wat je totale waarde in de kluis is met daarnaast een resultaat hoeveel rendement je hebt gemaakt. Daaronder zie je een knop met “Saldo”, als je hierop klikt dan kan je direct een nieuwe storting doen op je account.

Onder de knop kan je precies zien hoeveel transacties je hebt gedaan en wat je hebt gekocht. Zo zie je onder meer voor welk bedrag en hoeveel crypto je daarvoor hebt ontvangen.

Vrienden

Een leuke toevoeging van de BLox app zijn je vrienden. Je kan hierbij niet zien wat iemand bezit, maar je kan wel vrienden uitnodigen om de app te gebruiken. Melden zij zich aan dan ontvang jij 20% van de handelskosten en starten zij met een bedrag van €10 op hun account. Winst voor beide partijen dus!

Instellingen

Als laatste wil ik toch even stil staan bij de instellingen. Dit scherm wordt vaak niet besproken, maar is toch even handig om te doorlopen. Hier kan je onder meer je gegevens wijzigen zoals je tegenrekening voor als je wilt uitbetalen, maar nog belangrijker is dat je via hier ook je account kan beveiligen.

Klik hier even op en doorloop de stappen om je account zo veilig mogelijk te maken. Ook kan je meer informatie lezen over bijvoorbeeld de handelsrisico’s, wat ik absoluut iedereen aanraad om door te nemen!

Handelscherm om crypto te kopen bij blox

Het laatste scherm wat ik wil behandelen is het handelsscherm of ook wel het scherm van een specifieke cryptomunt. Deze kan je onder andere bereiken door bij het “Koersen” scherm op een cryptomunt te klikken. Je krijgt dan een grafiek te zien van de huidige koers van de betreffende cryptomunt. De lengte van de koers kan je veranderen door het tijdsframe aan te passen van 24u, naar bijvoorbeeld 7dagen of 1 maand.

Nog belangrijker zijn de twee knoppen op deze pagina. De “Kopen” en “Verkopen” knop zijn prominent aanwezig, wat super fijn is. Klik je op één van deze knoppen dan krijg je een scherm waarbij je een bedrag kan intoetsen. Je ziet dan direct hoeveel crypto je hiervoor krijgt of andersom hoeveel geld je hiervoor krijgt. Je ziet ook een knop met “Alles”, als je hierop likt dan de transactie je totale geld of crypto overnemen. Je kan de transactie bevestigen door “Ga verder” te klikken.

Waarom kiezen voor BLOX?

  • Betrouwbare partner: BLOX is onderdeel van BTC Direct wat al sinds 2013 bestaat. Hoewel Blox pas in 2018 is opgericht, heeft het dus veel meer ervaring in de crypto wereld.
  • Perfect voor beginners: De app is ontzettend gebruiksvriendelijk en tot nu toe misschien wel het makkelijkste in gebruik van al mijn geteste crypto apps. Makkelijke schermen en aangenamen kleuren maken het heel makkelijk om alles te vinden.
  • Informatief: Naast je investering en koers kan je ook voldoende informatie vinden over crytomunten en over de risico’s. De app biedt zeker informatieve ondersteuning aan zijn gebruikers.

Hoe worden crypto opgeslagen bij BLOX

De ervaren crypto-investeerders kopen munten en slaan deze op in een eigen wallet. Als nieuwkomer kan dat allemaal nog best ingewikkeld overkomen en daar is BLOX de perfecte oplossing voor. Het platform biedt de mogelijkheid om met iDeal allerlei cryptomunten te kopen en deze later ook weer gewoon te verkopen. De cryptocurrency worden door BLOX opgeslagen, daar hoef jij je dus niet druk over te maken. BTC Direct staat bekend om zijn kwaliteitsvolle beveiliging en is nog nooit het slachtoffer geweest van een hack. Daarnaast is BLOX een Nederlandse onderneming en moet het zich aan strenge regels houden.

Kosten bij BLOX

BLOX is een laagdrempelige aanbieder van cryptomunten en rekent schappelijke prijzen. De applicatie is kosteloos, maar de transacties zijn dat niet. De gebruiker zal 1% transactiekosten moeten betalen over een transactie. Stel jij koopt voor €10 aan Ripple, dan zal BLOX een bedrag van €0,10 in rekening brengen voor de transactie. Daarnaast zal het zijn dat je nog transactiekosten moet betalen voor een storting met een creditcard. Let op, iDeal en de bankoverschrijving zijn gratis.

BLOX Support

Het kan zijn dat jij tegen een probleem aanloopt of gewoon een vraag hebt. In dat geval kan je contact opnemen met een medewerker van het Nederlandse cryptoplatform. De support van BLOX is dagelijks geopend, waaronder op feestdagen en in het weekend. Doordeweeks is de support geopend van 09:00 uur tot 22:00 uur. In de weekenden en op feestdagen zijn de openingstijden iets minder ruim, namelijk van 12:00 uur tot 17:00 uur. BLOX is telefonisch bereikbaar, maar ook via een contactformulier op de site en de sociale mediakanalen van het bedrijf.

Conclusie: Mijn BLOX review

De BLOX review is natuurlijk niet compleet zonder een korte samenvatting.

Zelf heb ik jaren mijn crypto gekocht met Binance om vervolgens twee jaar geleden mijn overstap te maken naar Bitvavo. Binance is een platform waar technisch veel meer mogelijk is als bij BLOX en Bitvavo. Wel is de BLOX app een beetje te vergelijken met de Bitvavo app. Beide ontzettend gebruiksvriendelijk opgezet en makkelijk om crypto te kopen en beheren.

Als met al vind ik de BLOX app voor beginners ontzettend gebruiksvriendelijk. De keuze van schermen en benamingen als “Kluis” maken het heel makkelijk te begrijpen en overzichtelijk. Na een paar minuten weet je hoe je alles kan gebruiken en is het ontzettend goed opgezet om beginnende beleggers een platform te bieden voor crypto.

Eerlijk moet ik zeggen dat ik meer fan ben van de Bitvavo app. Vooral vanwege er iets meer aanbod is, lagere kosten en er iets meer handelsmogelijkheden zijn. In de korte periode dat ik de BLOX app heb bekeken waren er weinig problemen, maar dit jaar (2021) zijn er al meerdere storingen geweest. De app is nog vrij nieuw en wellicht daarom nog niet helemaal stabiel.