Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Bitvavo review + uitleg: Hoe betrouwbaar is Bitvavo?

 • Wouter authorWouter
 • Laatst bijgewerkt: 21 mei 2021
 • Reviews

In deze Bitvavo review schrijf ik niet enkel mijn ervaring, maar ook hoe het werkt en of Bitvavo een betrouwbare broker is.

Zelf kocht ik mijn bitcoin als tijd Binance, maar leek het mij goed om nog een broker te gebruiken. Sowieso om ervaring op te doen met Bitvavo, maar ook omdat ik veel goede geluiden erover hoorde. Daarom ben ik sinds januari 2021 ingeschreven bij Bitvavo en heb ik natuurlijk enkele transacties ermee gedaan.

Twijfel jij ook of Bitvavo een goede broker voor je is? In deze Bitvavo review leg ik je stap voor stap uit hoe je gebruik kan maken van de broker. Ik leg je daarnaast alles uit over Bitvavo en wat je erover moet weten voor je start met beleggen.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse broker waar je onder mee Bitcoin en andere cryptocurrency kan kopen. Het is de grootste exchange van Nederland en tevens één van de goedkoopste. Ze bieden meer dan 60 verschillende cryptomunten wat in vergelijking met veel andere brokers niet super veel is.

Bitvavo heeft namelijke strenge eisen wanneer een crypto toegevoegd zal worden en daarom zie je enkel crypto met een duidelijk doel en goede basis. Dit is wat mij betreft ook een groot voordeel voor beginnende beleggers in crypto. Beleggen in crypto kan namelijk risicovol zijn, maar door het aanbod te minimaliseren met enkel de sterkste cryptomunten beperk je dit risico flink.

Gratis beginnen bij Bitvavo

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

Een Bitvavo review is natuurlijk niet compleet zonder de grootste voordelen van Bitvavo te benomen. WIl je mijn volledige Bitvavo review lezen dan kan je het beste naar de onderkant van het artikel scrollen.

 • Nederlands bedrijf: Ik vind het heel prettig dat Bitvavo een Nederlands bedrijf is. De crytowereld is voor veel mensen al nieuw en dan is geld betalen aan een Nederlands bedrijf wel zo prettig.
 • Goedkope broker: Bitvavo is naar mijn weten de goedkoopste (en andere één van de goedkoopste) brokers. Je betaalt maximaal 2,5% transactiekosten wat neerkomt op €2,50 bij een transactie op €100.
 • Goed aanbod: Ik ben groot fan van het aanbod van Bitvavo. Nee je kan hier niet duizenden cryptomunten kopen, maar wel de grootste en belangrijkste. Je hebt met 60 verschillende crypto meer dan genoeg keuze om te beleggen en ja ook op deze kan je nog genoeg rendement maken.
 • Gebruiksvriendelijk: In tegenstelling tot veel andere interfaces is Bivavo ontzettend makkelijk. Zeker als je niet de geavanceerde versie gebruikt dan is het ontzettend makkelijk om crypto te kopen.
 • Verzekerde wallet: Vrijwel alle crypto worden bewaard op zogeheten cold wallets. Dit zijn offline zwaar beveiligde wallets. Het grootste voordeel is dit tot 255 miljoen is verzekerd.

Beginnen met Bitvavo

Ben je al enthousiast en wil je beginnen met Bitvavo? Hieronder heb ik een stappenplan hoe je kan starten met Bitvavo. Dit is natuurlijk een stappenplan hoe ik mijn eigen account op Bitvavo heb aangemaakt tot het moment waarop ik mijn eerst Bitcoin kocht. Kortom een complete uitleg hoe je kan beginnen met Bitvavo

Start hier zonder handelskosten over €1000

Aanmelden bij Bitvavo

Aanmelden bij Bitvavo is ontzettend makkelijk. Wel is het belangrijk om hier je echte gegevens in te vullen. Bitvavo controleert namelijk je gegevens en uiteindelijk moet jij je zelfs identificeren. Bitvavo is namelijk verplicht om volgens de Nederlandse wet om je identiteit te bevestigen.

Ga jij je aanmelden? Gebruik dan deze link, want dan kan je over de eerste €1000 gratis handelen.

Bitvavo bevestigen

Als jij je aanmeldt bij Bitvavo dan moet jij het account identificeren. Je krijgt hierover een e-mail en als je op de link klikt dan kan je starten met inloggen. Handig is om hierna direct je tweestapsverificatie aan te maken.

Bitvavo legitimeren

bitvavo legitimeren 768x878.png 768w

Zoals hierboven omschreven moet jij je identificeren bij Bitvavo. Dit kan je heel makkelijk doen doormiddel van je Identiteitsbewijs, Rijbewijs of Paspoort te uploaden. Je kan het bestand inscannen en uploaden of gewoon een foto maken.

Dit klinkt misschien spannend, maar na bevestiging van je indentiteit zijn ze verplicht je aangeleverde document te verwijderen. Wil je veilig een document delen dan kan je er ook voor kiezen om een deel af te dekken. Kijk even op de website van Rijksoverheid om te kijken hoe je dit kan doen.

In deze stap moet je ook een kleine video maken waar je naar rechts moet kijken en drie cijfers moet opnoemen. Deze handelingen kunnen bij jou anders zijn, maar maken onderdeel van het indentifceren.

Tegoed storten bij Bitvavo

Nu gaan we eindelijk starten met storten van een tegoed. Als jij net alles hebt ingediend dan kan het dat je nog 1 a 2 minuten moet wachten om geld te kunnen storten.

Bij Bitvavo kan je kiezen uit iDeal, SEPA overboeking, Bankcontact, Giropay of EPS Uberweisung. De meeste Nederlanders zullen gebruik maken van iDeal. Belangrijk hierbij is dat de bankrekening op jouw naam moet staan. Dezelfde gegevens als dus op je identiteit staan

Dit werkt exact hetzelfde als je normaal een iDeal betaling doet. Je vult een bedrag in wat je wilt overmaken en kiest de bank. Hierna kan je de transactie bevestigen waarna het geld direct als tegoed is toegevoegd word aan je account.

Eerste crypto kopen bij Bitvavo

bitvavo bitcoin kopen 768x1166.png 768w

Nu kan je beginnen met het kopen van je crypto. Dit is eigenlijk hartstikke makkelijk. De makkelijkste manier om te klikken op de de cryptomunt die jij wilt kopen. Dit kan je doen via het dashboard waar een overzicht van alle crypto staan. Klik hier op een cryptomunt om naar vervolgens naar de pagina van de cryptomunt te gaan.

Op deze pagina zie je een box met kopen en verkopen. Standaard staat kopen geselecteerd waar je het bedrag kan invoeren. Automatisch bereken zij hoeveel crypto je hiervoor terugkrijgt. Door op de “Kopen” knop te drukken bevestig je de transactie.

Vanaf nu ben je de beheerder van crypto! Zo makkelijk was het dus.

Ook is het mogelijk om via geavanceerde weergeven te kopen en verkopen. Hier kan je ook op andere manieren bieden op crypto. Let op dat je hier alleen in gaat handelen als je weet wat je doet!

Vind ik Bitvavo veilig?

Bij mijn bitvavo review vond ik veiligheid één van de belangrijkste onderdelen. In het verleden zijn er redelijk wat brokers geweest die wat problemen hadden en dat wil jij natuurlijk voorkomen in de toekomst.

Bij het inloggen van Bitvavo merk je direct dat er aandacht is besteed aan de veiligheid. Je ziet direct dat je tweestapsverificatie kan gebruiken. Dit zal ook absoluut mijn tips zijn, want je wil ten alle tijden je account zo goed mogelijk beveiligen!

bevestiging apparaat bivavo 554x1024

Daarnaast moet je alle apparaten en IP adressen waarmee je inlogt op je account goedkeuren via een e-mail. Log je dus in met je mobiel dan krijg je een e-mail die je moet goedkeuren. Dit zal voor iedere apparaat hierna gelden.

Naast de veilige omgeving om in te loggen is het natuurlijk ook belangrijk dat je crypto veilig worden opgeslagen.

Ook dit heeft Bitvavo goed geregeld. Een klein deel staat natuurlijk online opgeslagen om handel te kunnen doen, maar het grootste deel staat opgeslagen op cold wallets. Dit zijn wallets die offline werken. Je tegoed staat dus offline in een kluis opgeslagen. Bitvavo spreekt hierbij over kluizen over veiligheidscategorie 4+ wat te vergelijken is met back-niveau.

Daarbij staan de kluizen ook nog eens verdeelt over verschillende locaties om risico’s als brand en natuurrampen af te dekken.

Wat mij betreft maakt Bitvavo een ontzettend goede indruk op veiligheid. Dit is voor mij ook één van de belangrijkste aspecten aangezien er nogal wat brokers zijn geweest waar crypto opeens verdwenen.

Gratis beginnen bij Bitvavo

Wat zijn de kosten van Bitvavo?

Ondanks Bitvavo één van de goedkoopste brokers is, heb je natuurlijk wel te maken met kosten. Bij Bitvavo gaat dit op basis van het volume over de afgelopen 30 dagen. Met volume word het koop- en verkoopbedrag bedoelt. Verkoop je dus voor €100 en koop je voor €250 dan heb je een volume van €350.

Voor vrijwel iedereen die Bitcoin of andere crypto gaat kopen geldt dat je te maken hebt met 0,25% aan transactiekosten. Koop je voor €100 aan bitcoin dan betaal je dus €2,50 aan transactiekosten.

Aan dit volume zitten twee kosten verbonden. Namelijk de Taker kosten en Marker kosten.

De taker kosten zijn die kosten die je betaald voor een market order. Ook wel een transactie die direct wordt uitgevoerd op basis van de beste prijs op het moment van kopen.

De marker kosten zijn kosten die betaald als je een limietorder plaatst. Dit is order die je plaatst waarvoor je maximaal wilt kopen of een minimumkoers waarvoor je wilt verkopen. Zodra er een transactie plaatsvind zal de marker kosten worden geplaatst

De taker kosten liggen altijd wat hoger als de marker kosten. Dit heeft te maken vanwege de limitorders bijdragen aan een handelsnetwerk terwijl market orders direct worden uitgevoerd.

VolumeTaker kostenMarker kosten
€0 – €100.0000.25%0.15%
€ 100.000 – €250.0000.20%0.10%
€250.00 – €500.0000.16%0.08%
€500.000 – €1.000.0000.12%0.06%
€1.000.000 – €2.500.0000.10%0.04%
€2.500.000 – €5.000.0000.08%0.02%
€5.000.000 – €10.000.0000.06%0.01%
€10.000.000+0.05%0.00%

Wat is staking bij Bitvavo?

Staking betekend dat je een bepaald aantal crypto vastzet om het netwerk te versterken. Zo kan jou crypto onder meer bijdragen aan het goedkeuren van transacties in de blockchain. Natuurlijk doe je dit niet zomaar en daarom krijg je hier een bepaalde vergoeding over. Zie het als een soort van rente.

Bij Bitvavo krijg je op dit moment 1,23% over de gestackte crypto als vergoeding. Je krijgt maandelijks deze vergoeding uitgekeerd. Zeker als je crypto voor lange tijd wilt vasthouden dan kan het stacken van crypto een goed idee zijn.

Belangrijk hierbij te vermelden is dat jij gewoon eigenaar blijft van de crypto en er dus ook niets mee kan gebeuren. Je kan je ook gewoon op ieder moment afmelden voor de stacking en je crypto verhandelen.

staking bitvavo 1024x357

Let op dat je de stacking wel aan moet zetten in je instelling. Ga rechtsboven in het menu naar je profielnaam > instellingen > Accountinstellingen. Hier zie je stacking die je in- of uitschakelen kan.

Mijn ervaring en Bitvavo review

Mijn Bitvavo review is eigenlijk ongelofelijk positief! Ik maak al jaren gebruik van Binance, maar ik heb besloten om vanaf deze maand helemaal over te stappen naar Bitvavo. Ik vind het persoonlijk een erg fijn idee dat het een Nederlands bedrijf is en daarbij werkt het allemaal ontzettend goed.

De interface vind ik ontzettend gebruiksvriendelijk! Zeker voor beginners is het echt de perfecte broker. Geen moeilijkheden, maar gewoon een duidelijk overzicht van alle cryptomunten en met één klik sta je op de pagina van de betreffende cryptomunt en kan je hem kopen.

Zeker als je af en toe wat wilt kopen en niet teveel wilt traden dan is bitvavo naar mijn mening de beste broker. De transactiekosten liggen vrij laag als je niet teveel handelt. Binance is bijvoorbeeld een wat gebruiksvriendelijk broker voor mensen die echt dagelijks trades willen doen. De interface is daar wat beter voor en transactiekosten wat lager.

Ben jij dus een belegger in crypto die hooguit enkele transactie’s per maand doet dan is Bivavo een absolute aanrader. Ook vind ik het aanbod meer dan voldoende. De belangrijke cryptomunten hebben ze en als ze het niet aanbieden dan moet jij je afvragen of je niet een te groot risico loopt met die cryptomunt.

Natuurlijk blijft het beleggen in crypto een grotere risico als bijvoorbeeld het kopen van aandelen. Ik beleg dan ook 80% van mijn maandelijkse geld in ETF’s en aandelen en slechts 20% stop ik in Bitcoin.

Gratis beginnen bij Bitvavo
Je kan het artikel ook opslaan of delen!
 • Delen met Whatsapp WhatsApp
 • Delen met Pinterest Pinterest
 • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Too Good To Go review: Geld besparen tegen voedselverspilling
ANWB creditcard review: Aanvragen, kosten en andere vragen
Mijn Hellofresh review: Is Hellofresh duur?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram