Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Airbnb Verhuren? 5 Tips voor Gegarandeerd Succes

Je woning als Airbnb verhuren en zo een extra zakcentje verdienen. Steeds meer mensen verhuren hun eigen- of hun extra woning om zo extra geld te verdienen. Niet gek, want de verdiensten met een Airbnb kunnen flink oplopen.

Veel mensen die een Airbnb host willen worden vragen zichzelf af hoeveel werk het is om dit te doen. De ene host haalt veel voldoening uit het persoonlijk betrokken zijn bij elk onderdeel van de Airbnb van het reserveren tot aan het begroeten van de gasten, terwijl de andere host de voorkeur geeft aan het inschakelen van hulp om op die manier de inspanning minimaal te houden en het plezier maximaal.

Wil jij een eigen Airbnb verhuren? Met deze tips heb je gegarandeerd succes.

Een duidelijk verhuur profiel

Als je zelf al eens een woning of misschien een kamer hebt gehuurd dan weet je hoe gemakkelijk het huren via Airbnb gaat. Met hetzelfde gemak kan jij een eigen Airbnb verhuren Druk simpelweg op de knop ‘word verhuurder’ en je hebt binnen een paar seconden je verhuurder profiel aangemaakt.

Als je eenmaal je verhuurder profiel hebt dan is het tijd om je advertentie mooi en duidelijk te maken. Doe dit met foto’s. Zorg voor ruimtelijke foto’s van je huis of de kamer die jij wilt verhuren. Dit werkt erg goed, omdat de huurder dan precies weet welke ruimte hij of zij gaat huren.

Als je ervoor zorgt dat je potentiële huurders precies weten waar ze aan toe zijn door één blik op je advertentie te werpen dan zit je hoe dan ook altijd goed. Zet in je beschrijving wat de opties zijn voor de ruimte en omschrijf wat er te doen is in de omgeving.

Zorg voor duidelijke foto’s

Je hebt een eigen verhuur profiel hebt aangemaakt en het is duidelijk wat je wilt verhuren. Het belangrijkste is nu om duidelijke en goede foto’s te nemen.

De foto’s zijn het visitekaartje van je profiel, zorg dus dat je duidelijke en mooie foto’s hebt

De foto’s moeten een goede weerspiegeling zijn van hoe je gasten het verblijf zullen aantreffen. Zorg dus dat alles netjes is opgeruimd en het een zo goed mogelijke weerspiegeling geeft van wat gasten kunnen verwachten.

Airbnb geeft zelf de volgend tips als je foto’s wilt maken

  • Binnen- en buitenkant: Zorg voor voldoende foto’s van de binnen- als buitenkant van het verblijf. Is de buurt een groot voordeel dan is het ook leuk om deze te fotograferen.
  • Het juiste formaat: Foto’s zijn bij Airbnb allemaal horizontaal. Ga je dus met je mobiel foto’s maken, let er dan op dat je jouw mobiel kantelt. De foto’s moeten minimaal 1024 * 683px zijn.
  • Zorg voor licht: Heel veel mensen vinden het fijn om lichte foto’s te zien. Neem daarom overdag foto’s en maak optimaal gebruik van het licht. Dit geeft veel ruimtes nog meer ruimte en sfeer!
  • Benadruk de voordelen: Heb je een bad met een mooi uitzicht, een groot bed onder een prachtige houten dak of een tuin met romantische plekjes? Benadruk alle voordelen van de accommodatie! Klanten moeten kunnen zien waarom ze jouw accommodatie moeten nemen.

Als je het lastig vindt om zelf foto’s te maken van je huis of kamer dan kun je ook altijd een Airbnb fotograaf bij halen. Deze fotografen weten precies hoe ze een ruimte tot hun recht laten komen en hoe de interesse wordt gewekt bij potentiële verhuurders. Vergeet ook niet om foto’s te plaatsen van de buurt.

Een minimalistische inrichting

Je gasten willen graag je omgeving ervaren als een echte local. Ze hebben geen behoefte om in een ongezellige hotelkamer te zitten, maar ze willen echt in een huis verblijven. Dit neemt natuurlijk niet meteen weg dat je gasten geen luxe willen of dat ze in jouw rotzooi willen zitten. Zorg er daarom voor dat wanneer je gasten krijgt je al je persoonlijke spulletjes netjes opgeborgen hebt.

Heb je spullen die waardevol zijn? Doe deze in een kamer die je op slot kan draaien waar huurders eventueel niet in kunnen

Gooi pennenbakjes weg, leg de oude kranten bij het oud papier, en ruim alle schoenen netjes op die door het hele huis heen slingeren. Kleine details zoals planten, kaarsjes of misschien een tafellaken kun je best laten liggen. Zorg er wel voor dat het zo minimalistisch mogelijk is.

Houd elke ruimte schoon

Dit is natuurlijk een standaard iets, want zelf wil je ook niet slapen in een stoffige en vieze ruimte, maar dit is vanzelfsprekend wel de meest belangrijke. Hygiëne is erg belangrijk zo ook voor jou gasten. Als je geregeld gasten mag ontvangen kan het een flink werkje zijn om tussen de gasten door ervoor te zorgen dat alles spik en span is voor de volgende gasten.

Er zijn Airbnb hosts die zelf een schoonmaakservice inhuren. Op die manier zijn ze altijd verzekerd dat ze een schone en nette ruimte verhuren aan hun gasten. Als je de schoonmaakkosten zelf wilt compenseren kun je aan je advertentie schoonmaakkosten toevoegen.

Zorg voor een snel en gemakkelijk incheck proces

Als host kan het zijn dat je niet altijd aanwezig kunt zijn op het moment dat je gasten arriveren. Je kunt op allerlei manieren ervoor zorgen dat je gasten snel en gemakkelijk kunnen inchecken. Je kunt aanbieden om je gasten te verwelkomen, maar de meeste gasten willen graag zelf inchecken.

Zorg ervoor dat jouw Airbnb de functie heeft om zelf in te checken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een slim slot. Dit is een toegangssysteem zonder sleutel waarmee je gasten met een unieke code kunnen inchecken. Als je nieuwe gasten krijgt en je bent op afstand dan kun je deze code gewoon opnieuw wijzigen.

Verwelkom je gasten

Als je gasten ingecheckt zijn kijken ze graag rond of er spulletjes aanwezig zijn die ze nodig kunnen hebben en hoe bijvoorbeeld de tv werkt. De meeste Airbnb hosts maken hiervoor gebruik van een eigengemaakte handleiding. Op deze manier kun jij je gasten voorzien van informatie over je woning.

Schrijf aanbevelingen

Als je je gasten echt welkom wil heten en je wilt je gasten graag helpen wegwijs te maken in de omgeving, kun je aanbevelingen schrijven. Maak bijvoorbeeld kleine kaartjes met goede restaurants erop of plaatsen waar de uitgaansgelegenheden erg goed zijn. Of laat je gasten weten wat de bezienswaardigheden zijn van je stad, extra leuk maak je het als je een stukje geschiedenis als achtergrond geeft. Dit wekt vaak de interesse van je gasten en kan je een goede aanbeveling bezorgen.

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Huis Kopen en Verhuren? Succes met deze stappen!
Geld verdienen met E-Book: Gratis Stappenplan voor Succes
Extra inkomen: Stop met het Denken Uit één Inkomstenbron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram