Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Succesvol Worden met Deze 9 Geheime Gewoontes

 • Wouter authorWouter
 • Laatst bijgewerkt: 09 augustus 2021
 • Inspiratie

Succesvol worden of dromen van een rijk leven? Niet zo gek, want heel veel mensen dromen ervan. Maar uiteindelijk zijn het enkel de mensen die overgaan op actie die succesvol of rijk worden.

Succesvol worden gaat rijkdom of macht. Het gaat er om dat je gaat begrijpen wat succesvolle en rijke mensen doen om uiteindelijk dit doel te behalen. Want hoewel dit soms dom geluk lijkt, is het vaak een patroon wat zij dag in dag uit volgen om dichter bij hun doel te komen.

Wil jij profiteren van wat rijk en succesvolle mensen iedere dag goed doen? In dit artikel verklap ik de 10 geheimen die succesvolle mensen dag in dag uit doen om te bereiken waar ze vandaag de dag staan.

Omring je met positieve mensen

Niets is zo fijn als positieve mensen om je heen. Met positieve mensen bedoel ik mensen die je geen energie kosten. Dit klink logische, maar jij hebt vast ook wel wat mensen om je heen die altijd wat te zeuren hebben. Het is eigenlijk nooit goed. Ze zijn moei, voelen zich niet begrepen, beschuldigen vaak andere en het ligt eigenlijk nooit aan hun…

Ken jij zo een persoon in jouw omgeving?

Het grootste voordeel van positieve en tevreden mensen om je heen is dat zij ook het beste voor hebben met jou. Zij hebben namelijk de ruimte om daadwerkelijk bezig te zijn met andere. Ze staan open voor waar jij mee bezig bent en zullen hier een goede aanvulling op zijn.

Dit kan een luisterend oor zijn, maar ook gewoon iemand die je motiveert om te doen wat goed voor je voelt.

Elimineer zoveel mogelijk keuze

Keuzen lijkt erg fijn, maar zijn ook een grote vijand. Heb je wel eens nagedacht over hoeveel keuzes je vandaag de dag moet maken? Ongeveer vijfendertigduizend, maar gelukkig zijn daarvan 99,9% onbewust.

Wil je succesvol worden dan moet je snel kunnen schakelen, maar dat betekent niet dat je iedere dag ontelbaar veel keuzes wilt maken. Steve Jobs, Bill Gates en Mark Zuckerberg zorgde dat zij zoveel mogelijk keuzestress wegnamen. Zo droegen ze bijna iedere dag dezelfde kleding en was vaak het eten in de ochtend exact hetzelfde.

Zo konden zij de dag starten zonder direct keuzes te hoeven maken. Hierdoor was hun hoofd vaak nog leeg waardoor ze veel meer ruimte overhielden voor andere zaken.

Wil jij je dag ook wat meer ontspannen starten? Zorg dat je in de avond als je kleding, ontbijt en spullen klaarlegt. Zo kan je de dag met een leeg hoofd beginnen.

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Succesvol worden of niet, sporten is voor iedereen belangrijk! Sporten heeft zowel mentaal als fysiek ontzettend veel voordelen. Daarbij zorgt het er ook voor dat je even niet bezig bent met het werk en je focus verleggen is soms heel erg fijn.

Hieronder heb ik alle voordelen van lichaamsbeweging voor je samengevat

 • Verminder stress: Er zijn twee belangrijke stofjes die ervoor zorgen dat jij minder stress gaat ervaren. Endorfine en serotonine zijn gelukshormonen en hebben een positief effect op je humeur.
 • Betere slaapkwaliteit: Slaap is ontzettend belangrijk voor iedereen en sport zal hier direct aan bijdragen. Je spijsvertering zal beter werken, de stress zal afnemen en je bloedsomloop zal verbeteren. Allemaal
 • Verbetert je hersenfunctionaliteiten: Bewegen is ontzettend goed voor je hersenen al kunnen ze nog niet met 100% zekerheid zeggen waarom. Ze denken dat het te maken heeft met je bloedsomloop waardoor je hersenen meer zuurstof krijgen.
 • Goed voor je gezondheid: Er zijn eindeloos veel voordelen van sporten zo draagt het onder meer bij aan een betere spijsvertering. Ook zo het ontzettend goed werken tegen futloosheid en dat wil je natuurlijk.

Verbeter jezelf iedere dag 1%

1% is niet heilig, maar met dit principe zorg je ervoor dat je iedere dag het optimale uit je leven haalt. Het klinkt zo logisch, maar veel mensen zijn hier helemaal niet mee bezig. Dit terwijl een betere versie van jezelf worden ontzettend belangrijk kan zijn.

Om jezelf te verbeteren gaat het niet altijd om harde cijfers. Het gaat dus niet enkel om promotie maken en meer geld verdienen. Het gaat vooral om persoonlijke groei om uiteindelijk een completer mensen te worden.

De volgende punten kunnen hierbij helpen.

 • Boeken lezen: Lezen werkt ontzettend ontspannend, maar is ook nog eens heel erg goed om nieuwe kennis tot je te nemen. Koop niet enkel boeken die in je straatje zitten, maar koop ook boeken die je uitdagen.
 • Laat je inspireren: Je hoeft niet altijd bewust te leren om een beter versie van jezelf te worden. Andere kunnen je ook inspireren om dingen anders te doen. Volg ze en zorg dat je zoveel mogelijk van deze meekrijgt.
 • Luister podcasts: Een podcast is een hele prettige manier kennis tot je te nemen, maar ook je te laten inspireren. De meest uiteenlopende onderwerken kan je vinden en kan je luisteren onder je dagelijkse activiteiten.
 • Uitdagingen: Pak uitdaging aan om uiteindelijk grote stappen in je ontwikkeling te maken. Veel te vaak kiezen we de veilige weg waardoor de echte grote stappen van ontwikkeling voorbij gaan. Doodzonde, want vaak is dit waar de meeste groei te vinden is.

Schrijf bijvoorbeeld iedere dag in één a twee zinnen op wat de dag je gebracht heeft. Wedden dat er iedere dag iets is wat bijdraagt aan een betere versie van jezelf.

Succesvol worden door taken te prioriteren

Natuurlijk moet je alles doen, maar uiteindelijk is niet iedere taak even belangrijk. Zo ben ik een groot voorstander van mijn taken prioriteren.

Taken die mij heel veel energie kosten doe ik bijvoorbeeld als eerste. Vaak zijn dit ook taken die maar in mijn hoofd blijven zitten. Belastingaangiften, een opdracht afronden of iets wat ik al veel te lang heb uitgesteld. Je zult zien als je deze taken gedaan hebt, je direct een stuk rustiger bent.

Zelf vind ik het erg fijn om dingen op te schrijven waar ik onrustig van word. Vervolgens koppeling ik hier taken aan en probeer ik deze z.s.m af te vinken. Dit zorgt voor zoveel rust waardoor ik mij ook beter kan richten op de andere taken die wellicht wat minder prioriteit hadden.

Beter een keer falen als het niet proberen

Stel jezelf eens de vraag “Waar zou je spijt van hebben als je oud bent en terug moet kijken op je leven?”. Vaak is het dat je niet het maximale uit je leven hebt gehaald. Dit kwam in ieder geval uit een onderzoek van een Australische verzorgster die de laatset maanden verzorgde op hun sterfbed.

Iedereen leeft zijn of haar leven met angsten. Het grote verschil zit hem in hoeveel deze angsten een rol spelen in het leven. Angsten zorgen ervoor dat we onszelf beschermen, maar kan er ook toe leiden dat we weinig durven. De angst om niet te voldoen aan verwachtingen van andere of zelfs fout te maken.

Als je begrijpt dat angst vaak aan het stuur van ons leven zit dan kan je hier wat aandoen. Iedere (nieuwe) uitdaging is een pad vol hobbels, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is of je er geen plezier aan kan hebben.

Neem de stuur in eigen hand en zorg ervoor dat je luistert naar je angsten, maar ze niet de stuur in handen geeft.

Begrijp de waarde van geld

Succesvol of rijk worden begint vaak bij het begrijpen van geld. Vele noemen dit ook wel je money mindset en staat voor de manier hoe jij naar geld kijkt en daarmee omgaat.

De rijkste mensen zorgde ervoor dat zij de werkelijke waarde van geld konden inzien. Natuurlijk begrijpt iedereen wat geld is, maar weet jij ECHT wat geld is? Hoe je het in je voordel kan laten werken en hierdoor meer succes in je leven kan ervaren?r

In Nederland heerst een gigantisch taboe als het gaat om geld. We praten er weinig over en als je zegt dat je veel geld wilt dan is dat raar. Maar als jij je leven hierdoor kan verreiken en jij wilt echt geld in je voordeel laten werken dan is het ontzettend belangrijk om het juist wel te doen.

Praat over geld, begrijp wat het allemaal kan doen en zorg dat je extra inkomsten gaat aanleggen. Enkel als je bezig bent met geld dan ga je begrijpen hoe je het kan gebruiken voor je succes.

Wees geenkuddedier

Het is zo heerlijk veilig om de kudde te volgen en toch is dat niet de manier om succes te worden. Het is zelfs één van de grootste valkuilen om succes te worden.

Als je doet wat de rest doet dan ben je vaak te laat.

Succesvolle mensen volgen geen pad, maar zorgen dat ze zelf een pad creëren. Dit pad is gevormd naar hun ideeën, waarde en belevingen. Het grote voordeel hiervan is dat je enkel naar je zelf hoeft te luisteren om te weten wat je wilt. Wat andere vinden is niet belangrijk, al kan je hier wel je voordeel mee doen.

Uiteindelijk zal je zien dat er mensen op je pad komen die je zullen volgen om uiteindelijk het kuddedier te worden op jouw pad. Zo zit de mens nou eenmaal in elkaar.

Durf groot te denken

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg… Een typisch Nederlandse uitdrukking waar ik een hekel aan heb.

Zonder dat iedereen het doorheeft belemmert dit ontzettend veel mensen in wat ze doen, durven en dromen. Als zij namelijk hun kop boven het maaiveld uitsteken dan hakken ze hem gelijk eraf. En dat is precies de reden dat het grootste deel geen succes zal ervaren.

Succesvol worden begint bij groot durven denken/dromen. Natuurlijk bereik je dit doel niet met een gigantisch stap, maar wel door heel veel kleine stapjes te zetten. Het gaat erom dat je een duidelijk beeld hebt bij wat je wilt. Durf ernaar te handelen en ga met (kleine) stapjes vooruit om uiteindelijk je grote doel te behalen.

Normaal doen, doen er al genoeg… Jij kan je dromen waarmaken!

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
 • Delen met Whatsapp WhatsApp
 • Delen met Pinterest Pinterest
 • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Leven in een Camper: In Ultieme Vrijheid Geld Besparen
Dromen Waarmaken: In 10 Stappen Starten met je Droom
Ontspullen om je leven te minimaliseren: 18 geweldige tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram