Nu hoor ik je denken wat heeft persoonlijke ontwikkeling nou te maken met je succes of het vergroten van je vermogen? Alles als je het mij vraag! Persoonlijk ontwikkeling is misschien wel de belangrijkste investering als je meer succes wilt ervaren in je leven

Eén de grootste beleggers Warren Buffet gelooft dat net als het vermogen onze kennis zicht ook opstapelt met de tijd. Kortom iedere dag werken aan je persoonlijke ontwikkeling zorgt uiteindelijk dat je betere beslissingen kan nemen.

Als je niets doet dan gebeurt er niets en daarom is het belangrijk om dit te lezen. Geef jezelf een schop onder je kont en lees waar jij vandaag nog jezelf in moet ontwikkelen voor meer succes in je leven te ervaren

Iedere dag deel ik tips hoe jij meer geld kan besparen en hoe je beter kan worden met geld.
Volg mij op instagram!
wouter cursus.png

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling is ontzettend breed, maar is eigenlijk niets anders als dat jij jezelf ontwikkeld op elementen om je potentie te vergroten.

Door je persoonlijke ontwikkeling te trainen zorg je er dus uiteindelijk voor dat je nog meer in je kracht komt en uiteindelijk gelukkiger te worden. Natuurlijk gericht om uiteindelijk om je levensdoelen te behalen.

Je kan bij zelf ontwikkeling denken aan het trainen van je zelfvertrouwen, zelfkennis, zelfbewustzijn en sociale vaardigheden.

Waarom werken aan je persoonlijke ontwikkeling?

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling doe je eigenlijk altijd. Sinds je geboren bent werk je er iedere dag aan alleen doe jij dit wel bewust?

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is ontzettend leuk, maar tegelijkertijd confronterend. Vaak gaat persoonlijk ontwikkeling gaat op latere leeftijd vaak sloom en dat komt, omdat je vaak vaste patronen moet doorbreken.

Je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling, omdat je je zelf gelukkiger wilt maken! Je wilt afrekenen met de dagelijkse strijd van die (kleine) problemen. Je wilt het optimale uit je leven halen en optimaal genieten van al het moois wat het te bieden heeft.

Dit hele proces zal langzaam gaan, maar dat is niet erg. Zolang je maar ziet dat je met kleine stapjes vooruit gaat.

Nu hoor ik je denken, maar wat heeft persoonlijk ontwikkeling nou te maken met je vermogen laten groeien?

Heel simpel! Zit jij beter in je vel dan maak je betere beslissingen. Maar je zelfvertrouwen is ook iets wat zal toenemen door aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. En laat geluk en zelfvertrouwen nou ontzettend belangrijk zijn om voor succes.

Belangrijke persoonlijke ontwikkeling voor succes

Wil jij succes ervaren om je vermogen te laten groeien dan is het ontzettend belangrijk om aan jezelf te blijven werken. En nee niet alles hoeft perfect te zijn. Juist niet!

Veel belangrijker is om bewust te zijn waar je aa kan werken en hoe je dit doet. Hieronder een aantal belangrijke onderdelen die je hierbij kunnen helpen.

Geloof in jezelf en je visie

We zijn continue opzoek naar bevestiging van andere. Maar je moet je afvragen of dat dit altijd nodig is en of het je wel echt helpt?

Vanaf kleins af aan krijgen we continue feedback en advies. Het levenspad is vaak al voor een gedeelte visueel ingevuld zonder dat jij hier bewust keuzes in maakt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat we leven om andere gelukkig te houden en niet werkelijk doen wat we zelf willen

Stel je wilt beginnen met beleggen of een online bedrijf beginnen. Direct hebben verschillende mensen hier een goedbedoelde mening over, maar vraag je ten alle tijden af of zij wel de juiste persoon zijn om advies bij in te winnen. Soms staan ze heel anders in het leven of hebben ze helemaal niet zoveel ervaring.

Daarbij zijn er ook heel veel mensen in de wereld die vooral aan zichzelf denken. Tijd dat jij dit ook doet!

 • Richt je meer op jezelf en wat jij wilt. Wat andere vinden is helemaal niet belangrijk, want uiteindelijk bepaal alleen jij je levensgeluk
 • Meerdere wegen leiden naar Rome. Onthoud dat en je zal zien dat de mening van andere helemaal niet zo belangrijk is. Hebben zij het zo gedaan dan betekend dit niet dat jij dit ook zo moet doen
 • Doe alleen iets met advies van mensen die er echt iets van weten. Met alle goede bedoelingen geven veel mensen advies, maar mag jij je afvragen wat zij er nou echt van weten.

Vergroot discipline, verminder uitstelgedrag

Dit herken je vast wel. Je weet dat je eigenlijk moet gaan sporten, maar de bank ligt nog zo lekker.

Soms moet je die hardloopschoenen gewoon pakken en naar buiten gaan. Hiervoor heb je discipline nodig en moet je jouw uitstelgeldrag aan de kant schuiven.

Luiheid en uitstelgedrag is dan ook absoluut één van de grootste gevaren om je doelen te behalen. Het vooruitschuiven is zo lekker makkelijk, maar helpt je uiteindelijk niet om bijvoorbeeld financiële vrijheid te behalen.

Stop met het eindeloos scrollen op Facebook en sluit Youtube af! Vanaf vandaag ga je starten met wat je al zolang wilt en dat doe je onder meer met deze tips!

 • Start klein: Niets is zo demotiverend als iets doen en na een aantal keer al terug te vallen in je oude gedrag. Wil je vroeger opstaan doe dit dan door iedere dag een paar minuten eerder op te staan. Heb je moeite om te starten met werken? Begin dan met kleine taken en bouw het steeds op.
 • Maak regels: Door duidelijke regels te hebben is het een stuk makkelijker om iets vol te houden. Werk bijvoorbeeld iedere dag van 8 tot 17:00 en heb standaard om 12:30 een pauze van een uur.
 • Focus je niet alleen op het resultaat: Zeker als de weg nog zo lang is dan kan het behoorlijk demotiverend werken als jij je alleen op het eindresultaat richt. De weg ernaartoe is net zo mooi dus geniet daarvan en vier ook de tussentijds resultaten. Beleg je bijvoorbeeld voor een maandelijks inkomen van €2000 dan is de eerste €100 al een mooie mijlpaal

Aanpassingsvermogen

Met aanpassingsvermogen bedoel ik het vermogen om ten alle tijden je aan te kunnen passen aan de omstandigheden die zich op dat moment afspelen.

Het klinkt zo logisch, maar veel te vaak blijven we te lang hangen in een bepaalde situatie of probleem. Denk hierbij aan het plotseling wijzigen van een opdracht van een werkgever of misschien een belangrijke adverteerder die opeens de samenwerking stopt.

Maar een nog veel duidelijker voorbeeld is misschien wel de situatie waarin we nu zitten. Van gezellig werken met je collega’s op kantoor naar alleen thuis werken op de zolder. Dit was iets wat niemand had kunnen bedenken en zorgt bij veel mensen nog steeds voor problemen.

Merk je dat je problemen hebt met plotselinge veranderingen dan is het tijd om aan je aanpassingsvermogen te werken!

 • Paniek: Plotselinge veranderingen zijn lastig, maar je hebt hier waarschijnlijk weinig invloed op. Gaan bijvoorbeeld aandelen keihard omlaag dan kan je ze uit paniek verkopen, maar is dat op de lange termijn wel de beste keuze
 • Relativeren: Blijf relativeren wat het ergste is wat er eigenlijk in de veranderde situatie kan gebeuren. Uiteindelijk zal je zien dat het allemaal reuze meevalt.
 • Geen tekortkoming: Aanpassen wordt door veel mensen als een tekortkoming gezien, een zwakte! Maar je zal uiteindelijk zien dat het juist een verrijking is.
 • Bestaande situatie: Merk je dat jij je wilt vastklampen aan de bestaande situatie, vraag je dan af waarom.

People skills voor betere relaties

Of je nou wil of niet, maar je krijgt te maken met mensen. Ook al jij een eigen bedrijf start, gaat beleggen of een passief inkomen wilt genereren.

Daarnaast heb je ook nog met mensen te maken in je directe omgeving. Deze kunnen ook invloed op je hebben, want lopen deze relaties niet zo lekker dan zal dit voor veel onrust of zelfs stress kunnen zorgen.

Sociale skills worden vaak onderschat en dat is jammer, want het is wel degelijk belangrijk. Bouw relaties op, leer van onbekende en bouw een groep mensen om je heen waar je gelukkig van wordt.

 • Nieuwe mensen zorgen voor nieuwe inzichten en gesprekken. Zoek altijd naar nieuwe mensen om jezelf te blijven inspireren.
 • Zorg dat je voldoende tijd besteed aan de belangrijkste mensen om je heen.
 • Accepteer mensen zoals ze zijn en niet te spiegelen aan jezelf. De verschillen tussen jullie maakt de relatie tussen jullie juist uniek.

Werk aan je psychische als fysiek gezondheid

Wil je juiste beslissingen nemen dan moet je zowel fysiek als psychische fit zijn. Een goede gezondheid is ontzettend belangrijk om het optimale uit je vermogen te halen.

Om te starten is het ontzettend belangrijk om fysiek gezond te zijn. Voldoende sporten zorgt voor een betere lichaamsconditie en zal je meer energie geven. Daarbij zorgt sporten ook voor rust in je hoofd.

Daarnaast is voldoende en gezonde voeding tevens belangrijk. Vaak nog onderschat doordat je veel te druk bent? Eet voldoende groente en fruit, maar zorg ook dat je bijvoorbeeld genoeg water drinkt.

Stress en angst zijn ontzettend slecht voor je. Het zorgt dat je continue op je tenen loopt en je niet kan ontspannen. Je zal zien dat je dit lang kan volhouden, maar steeds minder goed gaat functioneren en zelfs een burn out kan oplopen.

Veel te veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam en geest te zorgen. Zit jij goed in je vel dan maak je ook betere beslissingen en daar draait het natuurlijk allemaal om als je succes in het leven wilt hebben.

 • Zorg voor voldoende ontspanning om echt tot rust te komen. Maak bijvoorbeeld iedere dag een wandeling om even uit de drukte te stappen.
 • Sporten moet minimaal drie keer per week op je agenda staan! Het helpt je om je conditie op pijl te houden, maar ook om even je zinnen te verzetten.
 • Op dit moment zijn er veel problemen in de wereld. Die ga jij niet kunnen oplossen dus probeer je hier ook niet bezig mee te houden. Leer om problemen los te laten en je wat meer te focussen op je eigen leven.
 • Aan je innerlijke rust werken doormiddel van mediteren of te praten is helemaal niet raar! Heb jij hier behoefte aan, ga er dan voor!