Wil jij miljonair worden? Dat kan! Je hoeft hiervoor niet het nieuwe Google op te richten of toevallig de loterij te winnen. Er zijn namelijk redenen waarom miljonairs zo rijk zijn geworden. Vaak doen zij namelijk iets anders als de reguliere burger en jij kan daar absoluut iets van leren.

Miljonair worden is natuurlijk helemaal niet zo makkelijk, maar met de juiste mindset kan ook jij een eind komen. Miljonairs kijken over het algemeen heel anders naar geld als jij en ik. Daarom is het ontzettend interessant om te kijken wat miljonairs doen en wat jij hiervan kan leren.

Hard werken is niet genoeg

Met hard werken kan je een hoop in het leven bereiken, maar met enkel hard werken zal je nooit rijk worden. Er zit namelijk een maximum in hoeveel jij kan werken. Je kan niet meer werken als het aantal uren in een dag en hebt ook nog te maken met hoeveel je lichaam aankan.

Daarom is het veel belangrijker om slim te gaan werken. Zorg dat je inkomsten niet enkel afhankelijk zijn van je eigen gewerkte uren. Kijk of je inkomsten kan genereren wat onafhankelijk van jou werkt. Denk hierbij aan een eigen bedrijf met personeel, een passief inkomen met een website of een belegging.

rust in je portemonnee
Rust in je portemonnee
  • Van een lege bankrekening naar een gevulde spaarrekening
  • 100% inzicht in al je uitgaven
  • In 30 dagen structuur in je financiën
Bekijk actie
Van € 27,- nu slechts €17,-

Begin met ondernemen

naast dat ondernemen ontzettend leuk is, blijkt ook nog eens 80% van de miljonairs ondernemer te zijn. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Natuurlijk kan je ook rijk worden als werknemer, maar dat maakt het er absoluut niet makkelijker op. Als ondernemer heb je namelijk voor de inkomsten zelf in de hand terwijl je als werknemer afhankelijk bent van je baas.

Een eigen onderneming beginnen klinkt ontzettend spannend, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Heb jij een expertise dan kan jij ongetwijfeld een eigen bedrijf hierin starten. Ook heb je vaak helemaal niet zoveel geld nodig om een eigen bedrijf te starten. Lees bijvoorbeeld mijn blog over een eigen bedrijf starten zonder geld

Leg meerdere inkomstenbronnen aan

Hierboven gaf ik al een aantal optie’s om je inkomsten te verhogen, want miljonairs hebben over het algemeen meerdere inkomsten bronnen. Door deze extra inkomsten zijn ze niet enkel afhankelijk van hun salaris. Hierdoor gaan de inkomsten niet alleen omhoog, maar zorg je ook nog eens voor meer stabiliteit in je financiën.

Vaak denken mensen veel te moeilijk als het gaat om extra inkomstenbronnen. Maar het kan ontzettend makkelijk! Hieronder een paar voorbeelden van verschillende side hustle

  • Beleggen: Door te beleggen kan je vermogen sneller groeien als wanneer je het op de spaarrekening zet. Ga je het rendement ook weer beleggen dan kan je vermogen nog sneller toenemen.
  • Ga spullen verhuren: Heb je nog niet zo een groot vermogen dan kan je ervoor kiezen om je spullen te verhuren. Heb je een boormachine dan kan je dit op verschillende websites verhuren aan andere mensen.
  • Start iets online: Online zijn er ontzettend veel manieren om extra inkomsten te verwerven. Denk maar eens aan een eigen website waar je advertenties op plaats, het verkopen van producten of je eigen cursus ontwikkelen.

Ga beneden je stand leven

In Nederland leven veel huishoudens op het maximale van hun budget. Ze hebben eigenlijk een net iets te duur huis, te duren auto en teveel spullen. Miljonairs wisten dit leven al heel snel achter zich te laten. Veel miljonairs Leven beneden hun stand waardoor ze maandelijks veel meer geld overhouden.

Wil je beneden je stand leven dan is het belangrijk om te stoppen met je inkomsten en uitgaven aan elkaar te koppelen. Krijg je salarisverhoging dan ga je dit niet besteden aan een luxer leven, maar zet je dit apart of nog beter kies je ervoor om dit aan het werk te zetten.

Daarnaast is het ontzettend belangrijk om te stoppen met je te vergelijken met andere. Kopen andere een nieuwe auto, dure merkkleding of luxe sieraden dan is dat hun van harte gegund. Maar om dit leven in stand te houden, zullen zij hun hele leven hard moeten werken. Jij kiest ervoor om iets anders met je geld te doen.

Ga meer investeren

Heb je voldoende spaargeld dan is het belangrijk om je geld aan het werk te zetten. Je gaat geen miljonair worden door je geld op je spaarrekening te zettend. Met geld kan je extra vermogen opbouwen en dat is de basis voor vrijwel iedere miljonair.

Zo word je geld op je spaarrekening door inflatie ieder jaar een beetje minder waard. Wist je dat we jaarlijks gemiddeld met 2% inflatie te maken hebben. Dit betekent dat alles 2% duurder wordt, waardoor je een jaar later dus 2% minder kan kopen als het jaar ervoor.

In dit geval is het dus veel beter om je geld te laten rederen door bijvoorbeeld te beleggen in een ETF. Over de afgelopen 100 jaar had je dan een gemiddeld rendement gemaakt van 5,4% per jaar. Je vermogen had hier dus iedere jaar toegenomen!

Denk vooral aan jezelf

Natuurlijk bedoel ik met jezelf, jij en je gezinsleden. Maar het gaat erom dat jij gaat inzien dat het leven enkel om jezelf draait. Wat andere doen, verwachten en denken is helemaal niet zo belangrijk.

Teveel mensen leven naar de verwachting van andere. Vooral wat ouders vinden en verwachten is voor veel mensen erg belangrijk. Zij hebben natuurlijk het beste met je voor, maar dit betekent niet altijd dat dit het beste bij jouw doelen en dromen aansluit.

Jij bent de enige die kan bepalen hoe jij het allergelukkigste bent. Zorg daarom dat je het hef in eigen handen neemt en je niets aantrekt wat andere vinden. Natuurlijk kan je naar ze luisteren, maar je moet vervolgens handelen naar wat goed voor jou voelt en niet wat goed voor hun is.

Geloof dat je rijk kan worden

Miljonair worden doe je alleen als je ook echt gelooft dat je rijk kan worden. Geloof dat jij echt kan bouwen aan een vermogen en op een dag misschien wel miljonair kan worden. Sta iedere dag op met de gedachten dat je kan bouwen aan dit rijkdom en handel hiernaar.

Nog veel te vaak laten mensen hun leven leiden door angsten. Wil je miljonair worden dan is het tijd om in jezelf te geloven en deze angsten te overwinnen. Beperkte gedachte zullen je enkel belemmeren om je doel te halen. Tijd om dus alle twijfel van je af te gooien en voor de volle 100% ervoor te gaan.

Zo heb ik een bord hangen en schrijf ik hier overwinningen op. Steeds als ik hier langsloop dan zie ik wat ik allemaal al heb moeten overwinnen en dat geeft extra motivatie om door te gaan.

Zorg voor een duidelijk plan met je geld

Veel te weinig mensen gaan bewust met hun financiën om. Een goed plan is dan ook essentieel als je miljonair wilt worden. Miljonairs committeren zich namelijk aan een vermogen opbouwen en dat doen zij bijvoorbeeld door maandelijks te beleggen.

Daarnaast doen zij dit altijd met een specifiek doel. Miljonair zijn is leuk, maar vaak ligt hier een doel achter. Ze willen eerder stoppen met werken, reizen over de wereld of leven van het rendement van hun vermogen. Dit maakt het proces van miljonair worden opeens tastbaar.

En financieel plan werk enkel als je gaat voldoende financieel overzicht hebt. Begin daarom altijd eerste met budgetteren.

Ga eerst sparen en investeren

Sinds ik ben gestopt met sparen wat ik overhou, ben ik maandelijks veel meer geld gaan overhouden. Ik weet precies wat ik kwijt ben aan vaste lasten en kan dus ook berekenen wat ik maandelijks wil sparen en beleggen. Zodra het salaris binnenkomt stort ik dit direct apart.

Het geld wat er vervolgens overblijft kan ik gebruiken voor mijn vaste lasten en variabele uitgaven. Dit is het tegenovergestelde wat veel andere mensen doen. Zij sparen maandelijks wat ze aan het einde van de maand overhouden. Vaak is dit een stuk minder als wanneer je voor de aanpak kiest.

Begin op tijd om miljonair te worden

Als je jong bent dan denk je dat je nog alle tijd hebt, maar je hebt aanzienlijk meer kans om miljonair te worden als je jong bent. Begin je op jonge leeftijd met de juiste financiële keuzes maken dan heeft dit een positief effect op je vermogen voor later.

Hieronder heb ik een tabel gemaakt hoeveel je per maand moet inleggen om uiteindelijk op je 60ste miljonair te zijn. Hier maak je een gemiddeld rendement van 6% per jaar.

LooptijdInleg per maand
40 jaar€500
30 jaar€1000
20 jaar€2150
10 jaar€6000

Miljonair worden is dus absoluut niet onmogelijk! Begin jij op je 20ste en beleg je iedere maand €500 dan kan je op je 60ste als miljonair zijn. Maar begin je 10 jaar later dan is dit al €100 per maand en wil je miljonair worden binnen 10 jaar dan moet je al €6000 per maand beleggen.

Duidelijk is de zien dat je op jonge leeftijd nog veel meer kans hebt om uiteindelijk miljonair te worden als wanneer je op latere leeftijd start.