Dromen waarmaken is voor heel weinig mensen weggelegd. Niet omdat mensen het niet zouden kunnen, maar vooral omdat zij er zelf niet in geloven. Bijzonder toch dat je een droom hebt, maar niet alles ervoor doet om deze te behalen?

Zelf was mijn droom om online ondernemer te worden en hierdoor een passief inkomen op te bouwen. Ik wou niet mijn hele leven werken voor een uurloon en pas op mijn 67ste met pensioen gaan. Uiteindelijk na 10 jaar ondernemen heeft dat naar mijn ultieme doel gebracht, succesmetgeld.nl

Dromen waarmaken lijken vaak onmogelijk, maar uiteindelijk ben jij de enige die dit kan doen. Om je hierbij te motiveren heb ik hieronder een stappenplan geschreven om je dromen waar te maken. Een bijzondere rit, maar er is niets mooier om je droom stapje voor stapje dichterbij te zien komen.

Stop met excuses verzinnen

Iedereen heeft ongelofelijk veel redenen om niet te te beginnen aan dromen waarmaken. Best gek als je erover nadenkt, want een droom zou toch iets zijn waar je erg gelukkig van zou moeten worden.

Toch zijn vaak de negatieve gedachten al reden genoeg om niet te beginnen. “Ik heb het geld er niet voor”, “Ik ben geen ondernemer”, “Ik heb de tijd er niet voor”, “Ik heb ook nog kinderen”, “Er moet brood op de plan komen” of “Het komt er ooit wel van”. Slechts een greep uit excuses die verzonnen worden om maar niet te beginnen aan hun droom.

Mensen zijn vaak geneigd om zichzelf kleiner te maken dan ze zijn. Als je van te voren bedenkt dat je het niet kan, dan is dat vaak ook de uitkomst. Het enigste wat jij wel moet doen, is geloven dat je het kan en stoppen met excuses te verzinnen waarom iets niet zou kunnen.

rust in je portemonnee
Rust in je portemonnee
  • Van een lege bankrekening naar een gevulde spaarrekening
  • 100% inzicht in al je uitgaven
  • In 30 dagen structuur in je financiën
Bekijk actie
Van € 27,- nu slechts €17,-

Maak je droom concreet

Een droom is mooi, maar je kan er pas echt mee aan de slag als je jouw droom concreet maakt. Schrijf je droom zo specifiek mogelijk op. Wil je ondernemer worden dan is het belangrijk om op te schrijven hoe je dit voor je ziet. In je droom ben je waarschijnlijk niet enkel ondernemer, maar heb je daar ook een specifieke gedachten. Waarin wil je ondernemer en wat is je ultieme droom van deze onderneming

Ik heb al voorbeeld mijn droom van succesmetgeld.nl hieronder omgeschreven.

Ik wil als ondernemer mensen helpen om meer geluk te halen uit hun financiën doormiddel van een platform te beginnen waar zij geïnspireerd raken over dit onderwerp. Uiteindelijk moet het platform mensen helpen om hun financiële leven anders in te richten om uiteindelijk ultiem geluk te ervaren. Alles wat te maken heeft met geld en succes kan op dit platform worden gedeeld.

Zet je droom om naar een plan

Je hebt je droom concreet gemaakt en gaat nu echt aan de slag. Je gaat uitzoeken wat je allemaal voor deze droom moet doen. Pak je laptop of computer en ga op onderzoek uit welke stappen je als eerst moet zetten. Schrijf deze op zodat je een duidelijk beeld krijgt hoe je kan beginnen met je droom waarmaken.

Het gaat hier niet om een totaal plan. Het is namelijk onmogelijk om een plan voor 10, 20 of 30 jaar te maken. Het gaat erom dat je een plan maakt die je helpen beginnen met je droom. Dit plan kan je continue aanvullen en aanpassen zolang er maar altijd wat staat om aan te werken.

Overwin angsten

De kans is groot dat bij het maken van het plan, je verschillende problemen bent tegengekomen. Deze angsten zijn vaak een reden om niet te beginnen aan je droom, maar in dit geval is het geen enkel probleem.

Schrijf deze angsten op en noteer daarachter wat het ergste is wat er kan gebeuren. Schrijf direct op hoe je deze angsten kan wegnemen en je zult uiteindelijk merken dat angsten allemaal wel meevallen.

Over angsten moet je weten dat ze vaak veel groter zijn in je hoofd. In de werkelijkheid komen ze veelal niet uit of zijn ze veel minder groot.

Begin met droom waarmaken

Als het goed is, heb je nauwelijks nog twijfel of je droom gaat slagen. Je bent overtuigt dat het een succes gaat worden en dat is goed. Enkel als je gelooft in je droom dan zal het lukken.

Nog een dagje wachten en morgen beginnen? Nee natuurlijk niet! Je gaat vandaag nog starten met je droom waarmaken. Pak je eerste taken op en zorg dat er geen weg meer terug is. Denk als je echt begint en je droom niet enkel in je hoofd en op papier bestaat dan ben je bereidt om er alles voor te geven.

De tijd van smoesje zijn voorbij. Vandaag is de dag dat je gaat beginnen met je dromen waarmaken.

Werk met korte termijn doelen

Sommige dromen duren jaren of zelfs tientallen jaren voor ze bereikt zijn. Als je enkel die verre stip op de horizon hebt staan dan zal de moed je snel in de schoenen lopen.

Belangrijk is daarom korte termijn doelen te stellen. Dit zijn doelen die je zeker in het begin snel kan halen. Denk hierbij aan “Je inschrijven bij de KVK”, “Het openen van een beleggingsrekening“, “Het beginnen van een cursus” of “Hosting en een domein regelen voor je website”.

Je kan je korte termijn doelen het beste afstemmen op je plan. Belangrijk is om deze doelen ook te vieren. Is je website eindelijk online? Maak een mooie foto en hang deze op in je kantoor of lijst je eerste transactie in.

Doorzetter wint

Er gaan ongetwijfeld tegenslagen komen, maar dat heeft iedereen meegemaakt. Ook de mensen die nu multimiljonair zijn en niets meer zouden hoeven te doen. Iedereen die succes heeft ervaart, heeft ook te maken gehad met tegenslagen.

Het verschil met succesvolle mensen is dat zij vaak niet opgeven. Tegenslagen zijn uitdagingen en achteraf vallen ze allemaal wel mee.

Laat je inspireren

Ongelofelijk belangrijk om je droom vol te houden. Er zullen namelijk genoeg momenten zijn waarbij de motivatie wat lager is of dat je zelf het even niet meer ziet zitten. In deze gevallen is het belangrijk om je te blijven motiveren. Ik heb daar een aantal belangrijke tips voor

  • Lees boeken: Boeken zijn ongelofelijk belangrijk. Boeken zullen je nieuwe inzichten geven wat uiteindelijk zal helpen om je motivatie weer een boost te geven. Daarbij zal je kennis toenemen waardoor je betere besluiten kan nemen.
  • Inspirerende mensen: Waarschijnlijk ben jij niet de enigste met je specifieke droom? Laat je inspireren door mensen die al verder zijn dan jij. Volg deze mensen op Instagram, Youtube of lees hun website.
  • Sluit je aan bij een Groep: Het mooiste aan de online wereld is dat je heel makkelijk gelijkgestemde kan vinden. Er zijn tegenwoordig talloze Facebook- of Reddit groepen waar mensen met dezelfde droom bezig zijn. HIer kan je kennis delen en elkaar motiveren om jullie droom waar te maken.

Geniet van de reis

Het mooiste aan je droom waarmaken is de reis. Echt waar! De reis is vaak net zo mooie als het resultaat.

Kijk naar je vakantie. Het is heerlijk om een vakantie uit te zoeken, te kijken wat je daar allemaal kan doen, je hierop voor te bereiden en de spullen ervoor te kopen. De periode voor je vakantie is vaak net zo leuk als de vakantie zelf.

Ditzelfde gaat op voor je droom. Natuurlijk zitten er minder mooie momenten tussen, maar door deze te overwinnen zal je achter terugkijken op een nog mooiere reis. Durf te genieten van de reis, want achteraf gezien denk je vaak, waar heb ik mij al die tijd druk over gemaakt.

Breng offers voor je droom

De kans is groot dat je dingen in je leven anders moet inrichten om uiteindelijk je droom te verwezenlijken. Je gaat minder vrije tijd overhouden, financieel andere keuzes moeten maken of stoppen met vriendschappen die niet voldoende geluk brengen.

In het begin lijken deze offers verschrikkelijk. Waarschijnlijk maken ze al jaren onderdeel uit van je vaste leventje en is het moeilijk om dit even aan de kant te zetten. Toch is het noodzakelijk om continue juiste afwegingen te maken wat je wilt. Wil jij je droom behalen of wil je jouw oude leventje behouden?