Student bijbanen liggen op dit moment niet voor het oprapen. Wil je nog goed geld verdienen als student dan zal je creatief moeten zijn en buiten de gebaande paden zoeken.

Zelf begon ik mijn eerste bijbaan als krantenloper, maar had ik toen geweten wat ik nu wist dan had ik zeker voor iets anders gekozen. De verdiensten lagen namelijk laag en het werk was over het algemeen niet bijzonder.

Voor tieners/studenten zijn er tegenwoordig talloze student bijbanen te vinden die ontzettend goed verdienen. Je moet even buiten de gebaande paden kijken, maar dan heb je ook echt iets. Met deze banen sta je niet uren achter de gril bij McDonald of vakken te vullen bij de Ah.

Natuurlijk is hier niets mis mee, maar wij hebben het hier over student bijbanen die goed verdienen.

Iedere dag deel ik tips hoe jij meer geld kan besparen en hoe je beter kan worden met geld.
Volg mij op instagram!
wouter cursus.png

Hoeveel verdien je als student?

Voor ik je laat zien hoeveel geld je kan verdienen met welke student bijbaan is het handig om te weten wat normaal is om te verdienen. Aan iedere leeftijd zit namelijk een minimum loon. Deze loont loopt op tot je 21ste levensjaar.

Zo verdient een 15 jarige bijvoorbeeld €2,91 per uur terwijl iemand van 21 jaar minimaal €9,69 moet verdienen. Hieronder hebben we de tabel wat je minimum loon per levensjaar moet zijn.

LeeftijPer dagPer uur
15 jaar€23,33€2,91
16 jaar€26,83€3,34
17 jaar€30,72€3,83
18 jaar€38,88€4,85
19 jaar€46,66€5,82
20 jaar€62,21€7,75
21 jaar en ouder€77,76€9,69

Natuurlijk gaat het hier om een minimum. Jij kan dus veel meer verdienen als dit als je maar het juiste werk weet te vinden. Blijf je binnen de bekende paden dan is de kans groot dat je met deze minimum loon te maken krijgt.

Beste student bijbanen vanuit huis

Een bijbaan vanuit huis is voor de één een geschenk op aarde terwjil de ander er niet aan moet denken. Je kan het werk doen vanaf je computer en veel contact zal dan ook digitaal verlopen. Je moet dus wel wat discipline hebben om hier ook echt geld mee te verdienen

  • Je hebt vaak een computer of laptop nodig met toegang tot internet
  • Je kan vaak je eigen uren bepalen waardoor je geniet van veel vrijheid
  • Heb je weinig discipline dan is dit wellicht niet de juiste keuze! Student bijbanen vanuit huis vergen veel discipline, want afleiding ligt overal.

Bijles geven

Salaris: €10 – €15 per uur

In deze tijd is bijles geven een absolute goudmijn! Heel veel studenten en tieners krijge op dit moment digitaal les of hebben een flinke achterstand opgelopen. Kortom ze zoeken iemand die hun weer op niveau kan brengen en jij kan hier goed aan verdienen!

Je kan je heel simpel inschrijven op een platform waar studenten opzoek zijn naar specifieke bijles. Geef aan waar je specialisme (bijv. wiskunde, biologie, Nederlands en Engels) ligt en je kan direct van start gaan.

Digitale diensten

Salaris: €5 – €50 per uur

Niets is zo fijn als vanuit je eigen huis geld te verdienen. Digitale diensten aanbieden sluit hier natuurlijk uitstekend bij aan. Ben je bijvoorbeeld handig met social media, grafisch ontwerpen of voice-overs dan kan je hier een dienst van maken.

Via Fiverr kan je heel makkelijk een digitale dienst aanbieden. Biedt jezelf aan als Social media expert, maak illustraties voor andere of help andere bedrijven te groeien doormiddel van SEO. Echt alles wat je online als dienst kan aanbieden is hier mogelijk.

Wanneer jij je aanmeld bij Fiverr dan kan je jouw dienst aanbieden voor €5 per uur. Dit tarief kan je gemakkelijk aanpassen naar een hoger tarief. Zeker als je goede recensies begint te krijgen dan is dat absoluut aan te raden.

Betaalde enquêtes

Salaris: +/- €5 per uur

Met het invullen van enquêtes kan je nog steeds een leuk zakcentjes verdienen. Wel moet ik hierbij vermelden dat dit reuze meevalt bij veel andere bijbaantjes. Zie het dan ook echt als een extra zakcentje!

Het grote voordeel is natuurlijk dat je dit heel makkelijk kan doen vanuit je luie stoel. Vaak hoef je bij een survey alleen een account aan te maken waarna je automatisch kan starten met het invullen van de enquêtes. Hoe meer je er invult des de meer je verdient. Bij sommige kan je er ook voor kiezen om voor een cadeaukaart te kiezen.

Tekstschrijver of vertaler

Salaris: €10 – €30 per uur

Tekstschrijver hebben het de laatste jaren steeds drukker. De meeste doen dit voor online blogs deze hebben namelijk ongelofelijk veel teksten nodig om hun bezoekers te blijven faciliteren.

Naast teksten schrijven zijn er ook genoeg websites opzoek naar vertalers. Zij laten hun teksten vaak in hun moedertaal uitschrijven en zoeken daarnaast vertalers. Ben je goed in het vertalen van teksten dan kan dit goed verdienen.

Wil je tekstschrijver worden dan kan je dit heel makkelijk doen via Fiverr, maar ook Upwork is een goede tip. De vergoeding die je krijgt, ligt aan de kwaliteit van de teksten en hoe snel je schrijft. Je zal namelijk per woord betaald krijgen.

Spullen verkopen

Salaris: €0 – €100 per uur

Spullen verkopen is natuurlijk vrij breed. Je kan hierbij denken aan een eigen webshop, maar ook aan tweedehands producten verkopen. Beide klinkt wat abstract, maar is een stuk makkelijk te doen als je zelf denkt.

Zo kan je ervoor kiezen om een eigen webshop te starten zonder eigen voorraad. Dit principe wordt ook wel dropshipping genoemd en kan erg lucratief zijn. Kort uitgelegd bekend dit dat een andere partij het product levert wanneer deze besteld wordt op jouw webshop. Let op jij bent wel verantwoordelijk voor het gehele verloop hiervan!

Tweedehands spullen verkopen is dan weer een stuk makkelijker! Kijk wat je hebt liggen of ga opzoek naar goede tweedehands spullen. Zo is kleding verkopen via Vinted ongelofelijk populair. Maar je kan bijvoorbeeld ook tweedehands meubels goedkoop kopen, opknappen en weer doorverkopen.

geld verdienen met tweedehands spullen verkopen 1024x555

Beste actieve bijbanen voor studenten

Ben jij liever echt bezig inplaats van de hele dag zitten dan zijn actieve student bijbanen iets meer voor jou. Je zal hierbij veel in de weer zijn en over het algemeen meer fysieke werk moeten doen. Niets mis mee, want de vergoeding zijn vaak prima.

  • Je moet fysiek in orde zijn, want soms moet je uren achter elkaar sjouwen, lopen, fietsen of in de kou staan.
  • Soms moet je over een rijbewijs beschikken om de baan te kunnen doen.

Maaltijdbezorger

Salaris: €12 – €20 per uur

In deze tijd is thuis eten ongelofelijk populair! Niets zo makkelijk om dus op de fiets te stappen en deze maaltijden bij mensen thuis te bezorgen. Het grote voordeel hiervan is dat je vaak in de avonduren werkt waardoor dit niet te kosten gaat van tijd voor school.

Hier zijn ook weer voldoende platforms te vinden waar jij kan inschrijven en vervolgens opdrachten kan aannemen. Ubereats en Thuisbezorgd zijn hiervoor absoluut de populairste platforms. Hier zit wel een verschil, want bij Ubereats krijg je per rit betaald en bij Thuisbezorgd per uur.

Bij Ubereatus dien je 18 jaar of ouder te zijn en bij Thuisbezorgd kan het al vanaf je 16de.

Honden uitlaten

Salaris: €8 – €40 per uur

Heel veel huishoudens zijn opzoek naar mensen die hun hond kunnen uitlaten. Op dit moment kan je het beste een eigen hondenuitlaatservice opstarten. Dit klinkt heel spannend, maar valt reuze mee.

Om te starten is het belangrijk om te kijken of er voldoende honden in je buurt zitten. Heb je de indruk dat dit het geval is dan zou je kunnen starten met je dienste te promoten op je eigen facebook, buurt app of een briefje op te hangen bij de supermarkt. Belangrijk is dat je goed deelt wat ze kunnen verwachten en wat je ervaring is met dieren. Mensen geven je niet zomaar hun geliefde viervoeter mee.

Wanneer de aanmeldingen binnenkomen dan begint het grote voordeel van dit verdienmodel. Voor iedere hond die meegaat krijg je namelijk extra geld. Heb je 1 hond dan krijg je wellicht €8 per uur, maar bij meerder honden loopt dit natuurlijk gigantisch snel op.

Bepaal je prijs per hond. Des de groter de hond des de hoger de prijs. Je kan namelijk meer kleinere hondjes mee naar buiten nemen.

geld verdienen met hond uitlaten 1024x555

De ochtendkrant bezorgen

Salaris: €8 – €15 per uur

Wil je goed verdienen aan kranten bezorgen dan moet je absoluut de ochtendkrant bezorgen! Het grootste voordeel is dat je vroeg in de ochtend de krant moet bezorgen waardoor je de rest van de dag gewoon voor jezelf hebt.

Vanaf 15 jaar kan je al kranten bezorgen waardoor het voor veel studenten het ideale baantje is om mee te starten. Bezorg je de ochtendkrant dan krijg je vaak een extra vergoeding waardoor de verdiensten hoger liggen.

Boodschappen bezorgen bij Picnic

Salaris: €7 – €11 per uur

Boodschappen laten bezorgen is misschien wel populairder als ooit tevoren. Zeker de online boodschappendienst Picnic is ontzettend snel gegroeid en is voor heel veel studenten een goede werkgever.

Je kan je aanmelden bij Picnic om boodschappen te bezorgen. Op dit moment zit het bedrijf in een groot deel van Nederland en is de kans groot dat jij je hier dus bij kan aanmelden. Het enigste wat je moet hebben is een rijbewijs-B en moet je minimaal 18 jaar zijn.

Het grote voordeel van deze bijbaan als student is dat je zelf kan aangeven welke uren je kan werken. Picnic is dus super flexibel wat het zo aangenaam maakt!

Beste reguliere student bijbanen

Reguliere student bijbanen zijn de bijbanen die je waarschijnlijk zelf ook wel kan bedenken, maar wij toch even bij stil willen staan. Vaak kan je ze namelijk beter invullen dan je nu doet waardoor je een stuk meer kan verdienen.

  • Reguliere bijbanen zijn vaak makkelijker te krijgen

Oppassen

Salaris: €3 – €12 per uur

Weer zo een dienst wat op dit moment ongelofelijk populair is. Heel veel ouders zijn op dit moment op zoek naar een oppas voor hun kinderen. Je kan hierbij denken aan een vaste dag, maar af en toe wat avonduren.

Ken je een aantal gezinnen bij jou in de buurt dan kan je deze dienst bij hun aanbieden. Maar je kan er ook voor kiezen om je bij een platform in te schrijven waar oppassers en ouders elkaar treffen. Jij kan hier je dienst aanbieden waar ouders op kunnen reageren of andersom.

Jij bepaald hier zelf je uurtarief, wanneer je beschikbaar bent en of je natuurlijk wel bij dat gezin wilt oppassen. Natuurlijk dien je wel de nodige informatie aan te leveren zodat er een transparant profiel van je opgebouwd kan worden.

Schoonmaken

Salaris: €7 – €15 per uur

Schoonmaken is vaak niet je favorieten bezigheid, maar bij mensen thuis schoonmaken kan je toch een mooi bedrag opleveren. Door simpele diensten aan te bieden als de badkamer schoonmaken, huiskamer schoon te maken of de ramen te lappen kan je al gauw €10 per uur verdienen.

Tegenwoordig zijn er verschillende manier om mensen schoon te maken. Natuurlijk kan je kijken of er iemand in je buurt is die opzoek is naar een schoonmaker. Het grootste voordeel hiervan is dat de lijntjes kort zijn, maar je moet dit natuurlijk wel willen.

Een betere optie is om je in te schrijven bij een platform zoals Helpling.nl. Zij koppelen schoonmakers aan huishoudens waardoor je snel aan het werk kan. Je bepaalt zelf je uurloon en hoeft hiervoor geen bedrijf voor te hebben. Je kan dus als particulier direct aan de slag!

Horeca

Salaris: €7 – €30 per uur

De horeca is ongelofelijk zwaar werk en vaak is het basissalaris niet eens heel goed, maar de grote winst zit hem hier in de fooi! Ben jij sociaal en hou je van hard werken dan is de horeca absoluut iets voor jou.

Natuurlijk is deze baan in de tijd vrijwel niet te vinden, maar er zullen absoluut weer betere tijden komen. De horeca zal het dan waarschijnlijk ongelofelijk druk krijgen en zeker jongeren kunnen hier dan een belangrijke rol gaan spelen.

Wil je echt goed verdienen dan moet je goed nadenken bij welk restaurant je bijvoorbeeld gaat werken. Pak een restaurants waar veel fooi gegeven wordt hierdoor zal je inkomsten een stuk hoger liggen.

Bioscoop

Salaris: €6 – €11 per uur

De biscoop is een ongelofelijk leuke omgeving om in te werken! Veel studenten zijn gek op de biscoop en als je er dan ook nog eens geld kan verdienen dan is dat mooi meegenomen.

Je kan hierbij denken aan het verkopen van de kaartjes, maar ook aan eten en drinken. Onder de film is er tevens vaak toezicht nodig en wanneer de film is afgelopen dan zullen de zalen schoongemaakt moeten worden. Kortom er is genoeg werk in de bioscoop en jij kan hier een leuk centje aan verdienen.

Het grootste voordeel is dat je waarschijnlijk een hoop films gratis kan zien!

Kassier(e)

Salaris: €5 – €12 per uur

Achter de kassa werken is typisch zoiets wat de één prima vind en de ander verschrikkelijk. Het belangrijkste is dat je wat kan hoofdrekenen, maar vooral sociaal bent. Je bent namelijk het laatste contact van het bedrijf en dan wil je wel een goede indruk achterlaten.

Natuurlijk is de supermarkt hier het beste voorbeeld van, maar je kan ook bij andere bedrijven achter de kassa werken zoals McDonalds of een kledingzaak. Zoek iets uit wat bij je past, ben je gepassioneerd over dieren kijk dan of je in een tuincentrum of dierenspeciaalzaak kan werken. Wellicht kan je daarna doorgroeien naar een ander functie.

Heb jij nog tips voor goede student bijbanen dan hoor ik dat uiteraard graag!