Snel geld verdienen wilt natuurlijk iedereen. Hoewel ik normaal gesproken niet van het makkelijk geld verdienen ben, maak ik nu een uitzondering. Er zijn namelijk wel degelijk manieren waardoor je makkelijk geld kan verdienen. En ook ik heb dit al meerdere keren gedaan.

Bij snel geld verdienen denken veel mensen al aan iets duisters, maar deze manieren kan ieder huishouden toepassen. Het zijn tenslotte manieren die ik zelf heb toegepast om makkelijk aan geld te komen en voor andere doelen te gebruiken.

In dit artikel ga ik je precies laten zien hoe ik binnen enkele- of zelfs binnen één dag meer dan 100 euro wist te verdienen. Dit is overigens niet iets structureels, maar een aantal keer per jaar maak ik hier gebruik van en zo pak ik toch enkele honderden euro’s per jaar.

Snel geld verdienen op marktplaats

Denk je wel eens, wat heb ik eigenlijk een spullen in huis staan? Tijd om te verkopen! Wij gaan één keer per jaar door ons huis heen en verkopen dan alles wat we niet meer nodig hebben.

Zo waren wij verhuist en heb ik direct alle kasten verkocht die ik niet mee wou verhuizen. Super makkelijk, want ik hoefde het niet mee te verhuizen. Je zal verstelt staan hoeveel mensen interesse hebben in meubels waar jij je bij afvraagt wie het wilt hebben. Vaak maak je er mensen heel blij mee en verdien jij makkelijk geld.

Op deze manier verdiende wij afgelopen jaar bijna 400 euro!

(Studie)boeken verkopen

Ik zet hier expres studieboeken neer, omdat deze vaak vergeten worden. Doodzonde, want heel veel scholieren en studenten zijn opzoek naar tweedehands studieboeken. Ze gebruiken het vaak maar een jaar en studeren is al duur genoeg.

Maar ook gewone boeken doen het erg goed op marktplaats. Heb je een boek uitgelezen en ben je niet gek op een mooie boekenkast? Verkoop hem dan weer, want zeker als het om een nieuwer boek gaat, kan je er nog een hoop geld voor krijgen.

Ik vind Bol.com erg prettig om mijn tweedehands boeken te verkopen. Veel boeken gaan niet voor gigantische bedragen eruit, maar ook de kleine beetjes helpen.

Overstappen van energieleverancier

Klink gek toch dat je geld kan verdienen door over te stappen van energieleverancier? Maar zo is het wel! Ik stap ieder jaar over van energieleverancier om geld te besparen. Maar doe je dit met een welkomstkorting dan is de kans groot dat je deze op je rekening gestort krijgt.

Zo stapte ik dit jaar over naar Essent met een welkomstkorting van 250 euro! Aan het einde van de looptijd krijg ik deze 250 euro op onze rekening gestort.

Daarnaast profiteer ik een jaar lang ook nog eens van scherpe energietarieven. En je raad het al? Volgend jaar stap ik gewoon weer over. Daarom is het belangrijk om altijd een één-jarig energiecontract af te sluiten.

Een extra klusje

Ben jij handig, creatief of kan je iets wat voor andere mensen bruikbaar is? Bied dan af en toe je dienst aan. Vaak ben jij een stuk goedkoper als een echt bedrijf waardoor beide kanten hier ontzettend blij meezijn.

Klusjes waaraan je kan denken zijn onder meer

  • Klussen: Ben jij handig dan zijn er genoeg mensen die gebruik van je willen maken. Maak wel duidelijke afspraken over je wat je krijgt en wie bijvoorbeeld voor het materiaal zorgt.
  • Verzorging: Ben jij handig met nagels of kan je goed knippen? Je kan zoveel mensen hierbij helpen die geen zin hebben om naar een kapper of nagelstudio te gaan.
  • Creatief: Ben je een echte creatieveling en gek op dingen maken dan kan je jouw creaties natuurlijk verkopen. Plaats ze in een (vrienden)groep en vraag een bedrag waar je de kosten en wat extra’s krijgt.

Overigens hoef je al je inkomen tot ongeveer €6.000 niet op te geven bij de belastingdienst. Verdien je meer dan moet je dit natuurlijk wel opgeven bij de belastingdienst.

Spullen verhuren

Je kent het wel je hebt een mooie automatische heggenschaar, hoge drukspuit, klopboormachine of ander voorwerp wat je maar enkele keren per jaar gebruikt. Voor de rest ligt het maar stof te happen en doe je er niets mee.

Vind je het niet erg dat andere het gebruiken dan kan je het verhuren. Zo kan je bijvoorbeeld een hoge drukspuit verhuren voor 10 euro per dag. Maar je kan ook andere dingen verhuren zoals statafels, grasmaaiers, partytenten of je fiets.

Een leuke platform waar dit kan is Peerby. Hier kan je spullen verhuren aan mensen in je omgeving en een geldbedrag voor krijgen. Super handig, want deze mensen komen het persoonlijk ophalen en terugbrengen. Hierdoor zullen ze welvoorzichtig om moeten gaan met je spullen.

(Kinder)kleding verkopen

Draag je het niet meer dan moet je het weg doen! Veel mensen zullen het in de grote bakken gooien waar het naar een goed doel gaat, maar soms is iets nog te goed en kan je het verkopen.

Kinderkleding en zeker babykleding is vaak nog hartstikke goed en kan je makkelijk verkopen. Maar ook jurken, schoenen of goede merkkleding is echt ontzettend makkelijk te verkopen.

Wij hebben ontzettend goede ervaringen met de Vinted app, eerder schrijf ik hier al over bij mijn geld besparen apps. Je kan je kledingstukken heel makkelijk online zetten waarna kopers het voor de prijs kunnen kopen die jij instelt. Is het verkocht dan kan je de een verzendlabel uitprinten en versturen.

Het grote voordeel hiervan vind ik dat je zeker weet dat je het geld krijgt. Vinted ontvangt het geld en zal het overmaken als het pakket is ontvangen door de koper. Echt heel prettig als je het mij vraagt en een prima manier om jaarlijks snel geld verdienen.

Verkoop oude spelcomputers en games

Ik heb mij hier ontzettend over verbaast, maar oude spelcomputers en games zijn soms ontzettend in trek. Zeker als je een Nintendo hebt dan kan je snel geld verdienen.

Zo verkocht ik mijn oude Gameboy Color met Pokémon Blue en kreeg hier 85 euro voor.

Veel verzamelaars zijn nog steeds gek op Nintendo spullen en betalen hier graag voor. Heb je dus nog oude Nintendo spellen of spelcomputers plaats ze dan eens op marktplaats.

Verkoop je Pokémonkaarten

Wie had gedacht dat we het ruim 20 jaar later nog steeds hadden over Pokémonkaarten. Ik in ieder geval niet, maar het is echt een goede business. Wil je snel geld verdienen dan moet je opzoek naar die Pokémonkaarten!

Op dit moment is het weer helemaal hip om Pokémonkaarten te sparen en de prijzen liggen dan ook aardig hoog. Heb je nog een doos ergens op zolder liggen met deze kaarten? Ga opzoek, want voor speciale eerste edities worden honderden euro’s betaald.

En weet je wat het mooie is? Waarschijnlijk was jij ook al bij de start aanwezig waardoor de kans er is dat jij ze in die doos op zolder hebt liggen!

Ga teksten schrijven en verkopen

Als laatste wil ik toch aandacht schenken aan geld verdienen met het schrijven van teksten. Ben jij handig in de Nederlandse taal dan moet je echt overwegen om hier geld mee te verdienen. En nee je hoeft geen Nederlands wonder te zijn, foutloze teksten kunnen schrijven is al genoeg.

Heel veel bedrijven, blogs en websites zijn namelijk opzoek naar goede teksten. Je kan hier makkelijk 2 cent per woord voor vragen, wat betekent dat je 20 euro per 1000 woorden verdient. Dit kan al in 1 a 2 uur geschreven zijn!

Ben jij handig in de Nederlandse taal en vind je schrijven leuk? Ga dan naar platforms als Fiver om je als tekstschrijver aan te bieden. Wel is het slim om je te verdiepen in SEO, want dit is toch wat veel bedrijven vragen.

Willen bedrijven een factuur? Kijk dan eens naar Verloning.nl. Op deze website kan je als particulier een factuur maken en regelen zij al je belastingen! Super handig.

En met een website?

Snel geld verdienen is niet altijd makkelijk geld verdienen. Wil je snel gel verdienen dan is dat vaak eenmalig tenzij je keihard werkt. Zo lijkt geld verdienen met een website super makkelijk, maar het is zeker niet snel. Vaak zit er heel veel tijd en energie in voor er geld uit komt.

Wil je snel geld verdienen met je website of blog dan is dat echt voor de lange adem. Koop je bijvoorbeeld geen advertenties en ben je afhankelijk van Google of Social Media dan duurt het minimaal één jaar voor je echt groei zit in je bezoekers. Laat staan dat er bakken met geld binnen komen.

Verkoop oude mobiele telefoons en tablets

Zeker als je in het bezit bent van Apple producten dan kan je hier waarschijnlijk nog een hoop geld mee verdienen. Veel Apple producten kan je namelijk verkopen aan bedrijven die ze dan weer opknappen en verkopen. Dit principe noemen ze ook wel refurbished.

Heb jij nog een oude iPhone of iPad dan kan je hier vaak toch nog een mooi bedrag mee verdienen. Zo verkocht ik een paar jaar geleden mijn iPhone 7 voor €140. Dit bedrag gebruikte ik weer om een nieuwe iPhone te kopen die ik vandaag de dag nog steeds gebruik. Vaak doe ik namelijk 5 a 6 jaar met een iPhone.

Wil jij je oude telefoon of tablet verkopen dan kan dit aan verschillende partijen zoals Swappie of Leapp.