Aanmelden
|
Inloggen

Passief inkomen genereren: Zo verdien je gratis geld!

Een passief inkomen genereren of met andere worden geld verdienen zonder dat je er daadwerkelijk uren voor hoeft te maken. Waarschijnlijk zie je tegenwoordig ongelofelijk veel ‘guru’s’ met de beste cursussen om je te helpen aan een passief inkomen. Tijd om hierin te duiken en te kijken wat het nou precies is en hoe je een passief inkomen kan opbouwen.

Slapend rijk worden is wat iedereen wilt. Terwijl jij in Bali op het strand ligt, loopt je webshop, website of Social Media account lekker door. Maar nog simpelere is om het juiste aandeel te kopen welke dan een tijdje later het tienvoudige waard is geworden. Alleen de gedachten van slapend rijk worden, maakt heel veel mensen ethousiast.

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Slapend rijk worden met een passief inkomen en daarom vertel ik wat je erover wilt weten. Een eerlijk oordeel en natuurlijk een beetje hulp met hoe je ermee kan starten.

Wat is een passief inkomen?

Voor je een passief inkomen gaat generen moet je natuurlijk wel weten wat het precies is. Daarom hieronder even de Dikke van Dalen omschrijving

Een passief inkomen zijn inkomsten waar niet (direct) voor gewerkt hoeft te worden

Een passief inkomen is dus niets meer als geld wat binnenkomt zonder dat jij er daadwerkelijk iets voor hoeft te doen. Je hoeft dus niet daadwerkelijk uren te maken om geld te verdienen.

Niet hoeven te werken voor je geld klinkt als muziek in de oren, maar hier zit ook direct het grootste gevaar. 99.9% van de passieve inkomsten heeft namelijk veel werk en/of tijd gekost. Kortom je investeert tijd en geld in iets waarvan de vraag is of je het er ooit uithaalt.

Starten met een passief inkomen genereren

Nog veel te veel mensen staan niet stil bij de kracht van een passief inkomen. Vaak hebben mensen er nog niet eens van gehoord of denken dat dit niet voor hun is weggelegd. Doodzonde, want des de eerder je start met een passief inkomen generen des de meer baat je hierbij hebt.

Over het algemeen geldt namelijk dat een passief inkomen met de tijd groeit en des de meer tijd je hebt des de meer rendement je kan maken.

 • Begin op tijd: Zorg dat je zo vroeg mogelijk start met een passief inkomen. Dit kan heel simpel zijn door wat aandelen, ETF’s of obligaties. Met de tijd wordt dit geld namelijk meer geld waard en zal je zien dat na een lange tijd er ieder jaar meer rendement bijkomt.
 • Zorg voor een doel: Heb je al een doel wat je met een passief inkomen wilt? Wil je uiteindelijk stoppen met werken, groter gaan wonen of meer reizen? Zorg dat je een doel hebt en wat je hier uiteindelijk voor nodig hebt.
 • Fouten mogen: Fouten maken is menselijk en jij gaat ze ook maken. Fouten maken is goed, want vaak zijn dit de beste leermomenten. Verlies je daarmee geld beschouw dit dan ook als leergeld.
 • Het juist risico: Een passief inkomen opbouwen heeft natuurlijk altijd een klein beetje risico. Hoeveel risico ligt aan jezelf en ligt natuurlijk aan je doel. Zo kan je bijvoorbeeld op jongere leeftijd meer risico nemen bij een passief inkomen opbouwen. Vaak zit je dan nog niet aan hele hoge kosten vast en kan je soms wat meer risico nemen.
 • Blijf evalueren en kritisch: Door de tijd heen dat je bezig bent met een passief inkomen op te bouwen zal je merken dat je continue keuzes moet maken. Zorg dat je één keer per kwartaal evalueert of alles nog is zoals je had bedacht en nog aansluit bij je doel. Pas desnoods je koers iets aan als je merkt dat je teveel afwijkt bij je daadwerkelijk doe.
 • Herinvesteer: Wanneer je een passief inkomen begint te genereren dan kan ik alleen maar adviseren om dit te herinvesteren! Het absolute voordeel hiervan is dat het geld wat je investeert ook weer geld oplevert. Kortom je passief inkomen gaat toenemen en dat geld kan je ook weer investeren!

Geen passief inkomen door op het strand te liggen

Heel veel ‘guru’s’ zullen je beloven dat je de hele dag heerlijk op het strand kan liggen en ondertussen blijven de euro’s binnenstromen. Helaas is dat heel veel niet het geval! Zie je een cursus of guru die je duizenden euro’s beloof. Maak dan direct rechtsomkeer en kies voor een betrouwbare manier om een passief inkomen op te bouwen

Heel vaak kost het maanden of zelfs jaren voor je een passief inkomen genereert. Zeker in het begin kost het je dus ontzettend veel tijd en energie zonder ook maar een euro te verdienen. Uiteindelijk zal je zien dat je steeds enthousiaster raakt over de manier waarop je het geld binnenkrijgt.

Betekend dit dat je alleen nog maar hiermee bezig bent? Nee natuurlijk niet, want met een passief inkomen krijg je absoluut een hoop vrijheid. Vaak heb je veel meer vrijheid hoe je die dag inplant. Maar over de lange termijn zal je nog steeds werk en tijd moeten investeren om dit passieve inkomen te behouden en te laten groeien.

Kortom je hebt veel meer vrijheid en zal absoluut een makkelijker leven krijgen, maar je zal en moet werk moeten verzetten.

Hoe kan je een passief inkomen opbouwen?

De grote vraag is natuurlijk hoe je een passief inkomen kan generen. De kans is namelijk groot dat jij een passief inkomen wilt opbouwen. Daarom hieronder een aantal manier hoe jij een passief inkomen kan opbouwen.

Verhuren

Verhuren is misschien niet het eerste wat bij je opkomt om en passief inkomen te generen, maar het is uitermate geschikt. We leven sowieso in een tijdperk waarbij huren of beter gezegd lease erg gewild is. Door iets te kopen en te verhuren kan je met een eenmalige investering direct een maandelijks inkomen generen.

Natuurlijk is vastgoed hier het bekendste voorbeeld van. Door een huis of appartement te kopen en deze te verhuren kan je maandelijks direct een hoop geld verdienen. Natuurlijk heb je hier wel direct een hoop geld voor nodig en is dit voor veel mensen niet weggelegd. Maar je kan je ook aanmelden bij instanties waar je geld investeert in vastgoed en een deel van de verhuur krijgt.

Je kan natuurlijk ook kleiner beginnen door bijvoorbeeld garageboxen of parkeerplaatsen op te kopen. Zeker rond grote steden zijn deze vaak in trek bij huurders. In het voorbeeld hieronder kan je bijvoorbeeld een garagebox kopen voor €35.000 en krijg je €400 per maand. Met 7 jaar heb je de garagebox al terugverdiend en heb je pure winst.

Investeren in garageboxen 1024x555

Website

Een andere manier waar ik onder andere ook mijn passief inkomen mee verdien, zijn websites. Tegenwoordig kan je heel makkelijk een eigen website of blog beginnen. Het grote voordeel hiervan is dat je met weinig kosten al kan starten met een passief inkomen op te bouwen.

Wel moet je rekening houden dat een website niet uit zichzelf inkomsten genereert. Ten eerste moet je bezoekers naar je website zien te krijgen dit kan je doen doormiddel van Google of om te adverteren.

Stap twee is natuurlijk om een plan te maken voor je inkomstenbron. Begin je een webshop of wil je een website starten met affiliate marketing. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om geld te verdienen met je website, maar het belangrijkste is om hier bij stil te staan voordat je ermee start.

Affiliate marketing houd in dat je doormiddel dat bezoekers via jou website een andere website bezoeken. Wanneer zij hier een bijvoorbeeld een bestelling doen, krijg jij hier een vergoeding over.

E-cursus of E-boek

Ik ben echt een fan van digitale producten. Na het maken van het product kan je namelijk oneindig vaak dit product verkopen zonder eventuele productiekosten of verzendkosten. Kortom de winsten op een digitaal product liggen vaak een stuk hoger.

Het enigste wat het eigenlijk kost is heel veel tijd! Zeker een goede e-cursus kan een hoop uren werk kosten, maar hierna kunnen de verdiensten hoog zijn. Het belangrijkste is dat je goed nadenkt over de inhoud en hierna pas start met het design. Ben je daar niet handig in huur hier dan iemand voor in.

Een e-cursus of e-boek onder de aandacht brengen is je laatste stap. Vaak doen mensen dit via hun eigen kanaal (website, youtube of instagram). Heb je dit niet dan kan affiliate marketing een aanrader zijn. Je draagt dan wel een kleine vergoeding af aan de promoter van jouw e-book of e-cursus, maar hebt dan wel direct resultaat.

ebooks 1024x555

Influencer: Youtube & Social Media

Natuurlijk mogen influencers niet aan de lijst ontbreken. Heel veel jongeren spenderen tegenwoordig veel tijd om Social Media. Instagram, TikTok en Youtube zijn op dit moment de populairste kanalen, maar ook Pinterest kan erg lucratief zijn.

Om te starten is dit misschien wel de moeilijkste manier om een passief inkomen op te bouwen. Veel influencers starten namelijk vol passie en komen na een korte periode erachter dat het een stuk lastiger is als zij denken. Kortom je zal in het begin heel veel tijd en energie erin moeten steken zonder ook maar een euro te verdienen.

Maar wanneer de ‘followers’ binnenstromen dan kan je goed verdienen als influenceren. Natuurlijk ligt dit wel aan je verdienmodel, want als je enkel van donaties afhankelijk bent of livestreams dan moet je alsnog uren maken om flink te verdienen. Zorg daarom daarnaast voor een inkomen waar je niet direct voor hoeft te werken. Natuurlijk zijn reclameblokken hier een goed voorbeeld voor, maar ook een bedrijfssponsors kan een goed idee zijn. En natuurlijk mag ook hier affiliate marketing niet ontbreken!

influencer 1024x555

Beleggen

Sinds ik het boek ‘Think and Grow Rich’ heb gelezen wist ik dat ik mij volledig ging richten op mijn onderneming. De motivatie om meer uit mijn leven te halen, zorgde ervoor dat ik naast mijn onderneming ook begon te beleggen. Niet met gigantisch bedragen, maar voor in de toekomst en om met geld wat extra geld te maken.

Ik kan dan ook echt iedereen aanraden om te starten met beleggen. Hoeveel geld je investeert is helemaal niet belangrijk. Doe het vooral met geld wat je kan missen en doe het voor de lange termijn! Door iedere maand wat te investeren zal je zien dat je steeds wat rendement maakt. Het grote voordeel is dat dit ook weer rendement kan maken. Kortom geld wat je verdient kan ook weer geld verdienen.

Uit onderzoek blijkt dat als je de afgelopen 10 jaar had belegd, je gemiddeld 10,3% rendement had behaald.

Zoveel passief inkomen heb je nodig

Het is lastig om hier een éénduidige antwoord op te geven. Iedereen heeft namelijk een andere uitgavenpatroon. Het beste is om dus te kijken hoeveel je per maand nodig hebt om echt te kunnen leven. Dit is dan het passieve inkomen dat je echt nodig hebt.

Om te starten is het verstandig om je uitgeven op een rij te zetten en te berekenen hoeveel je per maand uitgeeft. Hierna kan je kijken of je nog besparingen kan doen zodat je een goed overzicht hebt wat je echt minimaal per maand nodig hebt.

Wil je gaan leven van je passieve inkomen dan is het echt aan te raden om goed te kijken naar je verdeling hiervan. Heb je alleen een passief inkomen uit aandelen dan zit hier wel een bepaald risico aan als bijvoorbeeld de beurs crasht. Zorg dat je daarom altijd kijkt of je dit kan verdelen.

Voor- en nadelen passief inkomen

Een heleboel informatie en om je nog één keer te motiveren om te starten met een passief inkomen hieronder de grootste voordelen en nadelen ervan!

 • Vrijheid: Een passief inkomen geef je een hoop vrijheid. Natuurlijk kost het vaak nog steeds tijd en energie, maar je hoeft niet meer daadwerkelijk uren te maken voor het geld. Kortom je krijgt een hoop vrijheid ervoor terug
 • Minder stressvol: Heel veel mensen staan niet stil bij de stress wat een vaste baan kan opleveren. Een passief inkomen geeft je met het juiste risico een hoop rust. Je hebt de touwtjes zelf in handen en hoeft je alleen maar zorgen te maken over jezelf.
 • Het groeit met de tijd: Absoluut een groot voordeel van een passief inkomen is dat het met de tijd groeit. Zeker wanneer jij je inkomen herinvesteert dan zal je zien dat iedere euro weer een euro zal opleveren.
 • Het kost tijd en geld: Je kan geen passief inkomsten opbouwen zonder tijd en geld te investeren. Je gaat zelfs geld verliezen, maar als je volhoudt dan zal je zien dat het allemaal waard is.
 • Veel alleen werken: Hoewel er steeds meer mensen zijn die een passief inkomen willen genereren, zal je merken dat je veel alleen voor staat. Je zal dus een hoop discipline moeten hebben om je passief inkomen te laten groeien. Je bent hierbij vaak aangewezen op jezelf en daar moet je wel tegen kunnen.
 • Geen garanties: Niet garandeert je dat je ook daadwerkelijk een passief inkomen gaat opbouwen of dat je hiervan kan leven. Vaak zullen de inkomsten ook variëren en heb je dus niet zoals bij een vaste baan een vast inkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *