Wil jij online geld verdienen dan ben je hier aan het juiste adres! Nee, ik beloof je geen gouden bergen en een leven waarbij je niets hoeft te doen om vervolgens slapend rijk te worden. Ik ben geen fan van deze zogeten “guru’s” die je de hele wereld beloven, maar zelf leven van het geld dat zij verdienen met hun curus.

Ik geef een gratis cursus over online geld verdienen. Zelf verdien ik al 15 jaar mijn geld online en kan ik dus uit eigen ervaring vertellen hoe ik dat gedaan heb. Ik kan je aan de hand van mijn ervaring en praktisch tips motiveren om ook online je geld te verdienen en uiteindelijk te genieten van vrijheid.

Ik verklapt je nu al dat ik je geen dure cursus ga verkopen. Ik schrijf hier hoe ik al meer dan 10 jaar mijn online geld verdien. Hopelijk motiveert het jou ook om hiermee aan de slag te gaan en bouw je zo een succesvol online bedrijf op.

Waarom online geld verdienen?

Vanaf het moment dat ik online geld ging verdienen, wou ik niet meer anders. De mogelijkheden zijn eindeloos en voor iedereen toegankelijk!

Om direct te starten heb ik het hier over echt geld verdienen online. Ik heb het hier niet over het invullen van enquetes, een commissie als je wat koopt, dropshipping of investeren in crypto.

Nee ik heb het hier over een echte online business bouwen!

Ook jij kan starten met online geld verdienen! Je zal waarschijnlijk denken van niet, maar je hebt echt niet zoveel (technische) kennis nodig om tegenwoordig online te kunnen starten.

  • Meer vrijheid: Bij online geld verdienen zijn je inkomsten niet tijdgebonden. Super, want dat betekent dat je meer vrijheid hebt om je uren en dag in te delen
  • Locatie onafhankelijk: Zelf vind ik dit erg prettig, want in de zomer vind ik het heerlijke om op de camping te werken. Maar als je wilt reizen of als digitale nomad wilt leven is dat mogelijk.
  • Niet tijdgebonden: Als je een vaste baan hebt dan verdien je geld als je aan het werk bent. Voor de meeste mensen zal dit 40 uur per week zijn. Bij online geld verdienen kan je 24 uur per dag geld verdienen. Je hoeft niet aan het werk te zijn, om wel geld te verdienen
  • Sky is the limit: Online geld verdienen kent geen beperkingen, je hoeft niet in gesprek met je baas voor een salarisverhoging of dure investeringen te doen. Heb je de formule van online geld verdienen door dan kan je heel veel geld verdienen.
  • Het is leuk: Het allerbelangrijkste is dat het ontzettend leuk is! Ik hou van goede content maken en daarmee mijn geld te verdienen. Het is absoluut een voorrecht om met je passie je geld te verdienen.

Hoe kan je online geld verdienen?

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om online geld te verdienen. Ik heb ze waarschijnlijk allemaal al eens geprobeerd en als ik eerlijk bent dan zijn er slechts drie inkomstenbronnen die je echt online geld opleveren.

Eigen producten

Bij eigen producten denk je waarschijnlijk aan sieraden, kunstvormen of andere zelfgemaakte spullen. Maar online zijn vooral digitale producten goed te verkopen.

Zo zie je op dit moment veel blogs die hun eigen ebooks, trainingen of cursussen verkopen.

Vaak zie je aan de basis een gratis e-book die bezoekers kunnen downloaden. Wanneer zij dit doen dan kan hier met toestemming vervolgens ook promotie worden gedaan voor betaalde producten.

Deze manier van promotie is perfect om wat betaald te krijgen voor je kennis. Je deelt namelijk ontzettend veel gratis content, maar onthoud dat je een bedrijf bent. Voor echt goede content waar mensen echt iets aan hebben, mag je best wat verdienen.

Ontwikkel een eigen training, cursus of e-book en vraag daar een eerlijke prijs voor. Zorg wel dat mensen hier echt iets voor terug krijgen.

Zo verkoop ik onder meer een Excelsheet waar bezoekers meer inzicht krijgen in hun financiën. Super handig en niet duur!

eigen producten online verkopen 2048x856.png 2048w

Ik zie nog veel te vaak eigen product die veel te duur zijn voor wat bezoekers ervoor krijgen. De cursussen van hoe je snel rijk kan worden zijn het perfecte voorbeeld van gebakken lucht verkopen voor gigantische bedragen.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van promotie waarbij jij een vergoeding ontvangt voor iedere bezoeker die jij een adverteerder aanlevert en uiteindelijk converteert.

Het proces is veel simpeler als je denkt.

Jij kan je aanmelden bij verschillende affiliate marketing netwerken waar je kan samenwerking met verschillende adverteerders. Na goedkeuring krijg je een speciale link om hun te promoten.

Als jij deze link op je website zet en bezoekers klikken hierop dan weet de adverteerder dat die bezoekers van jouw website komt. Koopt of neemt deze bezoekers een dienst af dan krijg jij hier een vergoeding over.

De bekendste website zetten affiliate marketing in om zo inkomsten te generen.

Ken jij de bekende prijzen vergelijkers? De kans is groot dat zij gebruik maken van afiliate links

prijsvergelijkers.png 1510w

Advertentie inkomsten

Dit is de oudste manier van online geld verdienen en vandaag de dag nog steeds een prima manier. Online advertenties zijn bijvoorbeeld bij Youtube nog steeds erg belangrijk.

Hier krijgen de kanalen achter de Youtube filmpjes een vergoeding per 1000 views of wanneer mensen klikken op een advertentie.

Maar ook op een website kan je nog steeds gebruik maken van advertenties doormiddel van Google Adwords. Dit is het grootste advertentie kanaal van de wereld en vrijwel overal toepasbaar.

Onder meer bedrijven als Nu.nl, Buienrader en Business Insider maken hier gebruik van.

online geld verdienen advertenties 2048x472.png 2048w

Op je blog kan je bijvoorbeeld automatisch banners plaatsen van adverteerders die bij je content passen. Google Adwords zorgt automatisch voor geoptimaliseerde advertenties.

Een nadeel hiervan is dat de vergoeding de afgelopen jaren een stuk lager liggen. In de meeste gevallen ontvang je enkele euro’s per 1000 views of slechts enkele centen per klik.

Belangrijk is dat dit wel van je niche afhangt. Zo zijn er niches waar je enkele euro’s per klik ontvangt, maar vaak liggen de vergoedingen in he algemeen in deze niches hoger.

Het geheim achter online geld verdienen

Ben jij lui, wil je niet leren en wil je gegarandeerd resultaat dan hoef je niet verder te lezen! Sluit deze website, want online geld verdienen is niet makkelijk!

Ik heb over de afgelopen 10 jaar tientallen websites gestart. Ik verklap je alvast dat 90% hiervan geen euro omzet heeft gemaakt. Waarom niet?

Online geld verdienen is niet makkelijk! Je verdient geen geld door iets online te zetten en te wachten tot er iets gebeurt. Om succes te hebben met online geld verdienen moet je focus hebben, ontzettend veel doorzettingsvermogen en geduld.

Het gaat waarschijnlijk maanden of in sommige gevallen wel een jaar duren voor je maar een euro verdient. Maar als het begint te lopen dan kan online geld verdienen één van de mooiste dingen zijn die je meemaakt.

Wil jij dit allemaal wel doorstaan dan heb ik hieronder mijn gouden handleiding om te starten met online geld verdienen.

Handleiding online geld verdienen

Deze handleiding voor online geld verdienen is voor iedereen die een eigen blog (website) wilt maken. Want hoewel het niet meer van deze tijd lijkt, voor online geld verdienen is dit nog steeds de perfecte manier!

Alle manieren om online geld te verdienen kan je perfect toepassen op een blog. Eerlijk moet ik wel zeggen dat een Youtubekanaal daar een perfecte aanvulling op is.

Late we starten met het begin van keiharde euro’s online verdienen!

Kies voor je passie!

Ga je een dure cursus doen over hoe je online geld kan verdienen dan schrijven ze enkel over dat je een goede niche moet kiezen. Een niche is een deel van een markt zoals schoenen of nog specifieker gekleurde veters.

Door een niche te kiezen waar geen concurrentie is en wel kansen liggen kan je heel veel geld verdienen. Tenminste dat is wat zij zeggen…

Ik ben van mening dat jij niet de perfecte niche moet kiezen, maar dat jij voor je passie moet kiezen. Je moet namelijk jaren content maken over jouw onderwerpen. Doe je dit over iets waar jij niets mee hebt dan gaat het ook niets worden.

Onthoud dat jij jaren content maakt waar je duizenden uren werk aan hebt. Is dit makkelijker met een onderwerp waar je niks mee hebt of met je passie?

Je moet gewoon starten

Ben je al enthousiast over je onderwerp?

In 2019 begon ik met Succesmetgeld.nl en ik weet nog dat ik ontzettend enthousiast was. Een plek waar ik eindelijk mensen kon motiveren om anders met hun financiën om te gaan.

Toen ik de naam wist, registreerde ik de domeinnaam en bouwde ik de website. Natuurlijk heb ik het voordeel dat ik technisch ben, maar dat hoef je helemaal niet te zijn.

In mijn ogen zijn er twee goede opties om te beginnen met een website.

  • WordPress: WordPress is een gratis platform waarmee jij een website kan bouwen. Je kan een template downloaden waardoor je website er direct mooi uitziet. Alle pagina’s kan je makkelijk in een editor aanpassen.
  • Phoenix: Kom je niet uit WordPress of vind je het te technisch dan is Phoenix een uitstekend platform. Hier betaal je een kleine vergoeding per maand, maar dan heb je ook geen omkijken naar je website. Alles werkt perfect en je hoeft je enkel druk te maken over je eigen content. Technisch zal alles perfect werken.

Ook als jij geen technische kennis hebt dan kan je online geld verdienen. Je moet het gewoon doen!

Dus wacht niet langer en registreer je domeinnaam, neem een goede webhosting en registreer je bij platform zoals Youtube of Instagram.

Vanaf nu is je idee werkelijkheid en kan het echte werk beginnen.

Maak geweldige content

Vroeger kon je met minimale inspanning bezoekers trekken, maar tegenwoordig is er meer als genoeg aanbod.

Zo worden er 80.000 uur video per dag op Youtube

Miljoenen post per dag op Instagram gedaan

Worden er dagelijks 252.000 nieuwe websites gestart.

Er is dus een overvloed aan mensen die online content maken om daar uiteindelijk geld mee te verdienen. Als jij je dit realiseert dan is het niet gek dat 99% van de mensen geen euro verdient.

Wil jij onderscheidend zijn dan is het belangrijk om geweldige content te maken. Zelf geef ik de voorkeur aan het schrijven van goede content met geweldige afbeeldingen erbij. Maar Youtube werkt ook nog steeds erg goed.

Combineer je deze twee dan ben je helemaal goed bezig, want daar is Google gek op!

Google is your best friend

Waarschijnlijk wil je het niet horen, maar voor een groot deel ben je afhankelijk van Google. Althans als je gelooft in de manier hoe ik online geld verdien.

Natuurlijk kan je duizenden euro’s investeren in advertenties en hopen dat je het geld eruit haalt, maar ik werk liever met organische bezoekers. Dit zijn bezoekers die je vinden in de resultaten van Google, je video vinden op Youtube of je post op Instagram.

Om hoog in Google te score, is enkel goede content niet voldoende.

Je zal namelijk je content moeten specificeren voor zogeheten keywords. Dit zijn zoekwoorden die mensen intypen in Google en potentieel dus jouw bezoekers kunnen zijn.

Ga je goede content schrijven, zorg dan dat je in Google kijkt waar mensen op zoeken. Dit kan je heel makkelijk doen door simpel een keyword in te typen. Je ziet dan vanzelf een lijst met potentiële zoekwoorden.

online geld verdienen google 2048x1154.png 2048w

Maar goede content gespecificeerd op een zoekwoord is echt niet voldoende.

Wil jij echt hoger in Google score dan wil Google weten dat je ook betrouwbaar bent. Dit doen zij onder meer door naar betrouwbaarheid van je website te kijken.

De betrouwbaarheid bepaalt Google onder meer door te kijken naar de links naar je website en waar deze vandaan komen. De inkomende links zijn dus ontzettend belangrijk en die komen er echt niet zomaar.

Ook als jij geweldige content schrijft dan zul je hiervoor aan het werk moeten.

Schrijf websites in dezelfde niche aan of je een artikel op hun website mag plaatsen met een link naar jouw website. Zij krijgen geweldige content en jij een geweldige link.

Zo kan je langzaam werken aan de betrouwbaarheid van jouw website.

Eindelijk online geld verdienen!

Tot nu toe ben je nog geen moment bezig geweest met online geld verdienen, maar daar komt nu verandering in!

Je hebt als het goed is nu al maanden gewerkt aan goede content, je content optimaliseren voor Google en de betrouwbaarheid van je website.

Als het goed is moet je na 3 tot 6 maanden een groei zien in je bezoekers. Je zult nog niet honderden bezoekers hebben, maar als je nu tientallen per dag hebt dan ben je al goed bezig.

Waarschijnlijk heb je tot nu toe enkel how-to content geschreven. Dit is informatieve content waarmee je bezoekers zo goed mogelijk probeert te informeren.

Op deze pagina’s kan je ervoor kiezen om wat advertenties te plaatsen waar je een vergoeding krijgt per klik. Het nadeel is dat deze vergoeding relatief laag zijn en dat je dus heel veel bezoekers nodig hebt om echt geld te verdienen.

Daarom ga je nu content maken waar je echt geld mee kan verdienen!

Deze content noem ik ook wel de best & review content. Dit is content waarbij je mensen de beste producten/diensten laat zien of heel specifiek een review ergens over schrijft.

Denk maar aan “De beste 10 hardloopschoenen voor in het bos”, “6 beste smartphones van 2022” of “Review iPhone 11”.

Zie hieronder een voorbeeld van de beste iPhones

affiliate inkosten online geld verdienen.png 1886w

In beide gevallen kan je direct producten en diensten promoten doormiddel van affiliate mareketing. En dit is het begin waar jij flink online geld kan verdienen.

Als een bezoekers van je website op zo een affiliate link klinkt en vervolgens iets koopt dan krijg jij hier een vergoeding over. Vaak is dit enkele procenten over het bestelde bedrag, maar dit kan ook een vaste vergoeding zijn.

Nu snap je waarschijnlijk ook waarom het op het internet vol staat met reviews en beste lijstjes.

Investeer in groei

Als je inkomen hebt dan is het verleidelijk om dit uit te geven aan leuke dingen, maar dat ga je niet doen! Natuurlijk mag je best wat leuks doen, maar een deel ga je herinvesteren.

Wil je namelijk verder groeien dan moet je ook wat geld investeren. En nu je een inkomen hebt, kan dat.

Het eerste waarin je kan investeren is je website technisch verbeteren. Kijk of je gebruik kan maken van betere betaalde plugins of een stabiel thema.

Daarnaast kan het interessant zijn om gebruik te maken van bepaalde software die je werkzaamheden makkelijker maken.

Zo maak ik voor mijn SEO gebruik van SERanking. Hier kan je onder meer je rankings in Google bijhouden, de links naar je website en statistieken van concurrentie bekijken. Maar je kan ook zoekwoord onderzoek doen wat je kan gebruik om nieuwe content te schrijven.

Om je online reputatie te verbeteren kan je ook kijken of het vanaf nu mogelijk is om artikelen op andere websites te kopen. Zo zal je betrouwbaarheid toenemen, maar kan je ook werken aan je merknaam als je op grotere websites komt te staan.

En eigen producten dan?

Lange tijd speelde eigen producten bij online inkomsten nauwelijks een rol. Tegenwoordig is dit wel anders.

De afgelopen jaren zijn zelfgemaakte cursussen, trainingen en ebooks eigenlijk overal te vinden.

Een gratis e-book is vaak de basis van deze betaalde eigen producten. Ook op mijn website kan je zo een gratis e-book downloaden.

gratis e book.png 1998w

Vanaf hier komen bezoekers in zogeheten e-mail funnel. Dit is een opvolging van e-mails die zij ontvangen om uiteindelijk een betaald product af te nemen.

Zo gebruik ik hiervoor Mailblue, een ontzettend handige software waar je e-mails automatisch kan versturen.

Dit klinkt onethisch, maar vergeet niet je bent een online ondernemer en je moet ook wat geld verdienen.

Een kaasboer die gratis kaas uitdeelt, doet dit uiteindelijk ook om je een stuk kaas te verkopen. Al eeuwen delen we iets gratis om uiteindelijk iets te kunnen verkopen.

Nadat mensen het e-book hebben gedownload, krijgen zij een aantal e-mails waar jij je bijvoorbeeld voorstel en wat informatie deelt. Hier na komt er vaak een e-mail met een aanbieding van een betaald product.

Zo krijg je bij mij ook een aanbod wat bijna niet af te slaan is. Voor een paar euro krijg je een product waarmee je kan starten om meer inzicht in je financiën te krijgen. Belangrijk is dat dit een goed product is wat je eigenlijk te verkoop voor een te lage prijs.

Dit is namelijk het product waar jij het vertrouwen van je bezoeker wilt winnen. Er word veel rotzooi online aangeboden en je zal dus moeite moeten doen om het vertrouwen te winnen.

Als de klant vanaf hier tevreden is dan zullen zij veel eerder geïnteresseerd zijn in je andere online producten, die vaak wat duurder zijn. Vanaf hier kan jij als online ondernemer je geld verdienen.

Conclusie: Kan je online nog veel geld verdienen?

Je kan absoluut nog veel geld verdienen, maar daar moet ik direct de kanttekening bij maken dat de kans groot is dat jou dat niet gaat lukken.

Ik wil je niet demotiveren, maar het is een gegeven dat het overgrote deel geen enkele euro online verdiend.

Waarom niet?

In de meeste gevallen zie je dat ze er te makkelijk over denken. Ze verwachten met slechte content, weinig werk en in een hele korte tijd geld te kunnen verdienen.

Het tegenovergestelde is waar.

Online geld verdienen is iets wat maanden en vaak jaren duurt, maar weet jij het vol te houden dan kunnen de opbrengsten goed zijn.