Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken

Geld verdienen met reclame op auto: Zoveel levert het op!

Geld verdienen met reclame op auto is een makkelijke manier om direct geld te verdienen met je eigen auto! Heb je dus als een auto dan kan je daar vandaag nog een mooi bedrag mee verdienen!

Zelf rij ik zonder reclame op mijn auto, maar dat betekend niet dat ik er geen interesse in zou hebben. Sommige bedrijven betalen namelijk tot €200 per maand voor een reclame op jouw auto. Het mooiste is dat je er zelf niets voor hoeft te doen! Na het aanmelden van je auto bij een bedrijf zoeken zij adverteerders en komen ze terug bij jou met een aanbod.

Om te kijken of reclamerijden iets voor jou is, beantwoord ik hieronder al je vragen en kan je daarna zelf kijken of jij in de toekomst wil starten met reclame op je auto.

Hoeveel geld kan je verdienen met reclame op je auto?

De eerste vraag die je natuurlijk hebt, is hoeveel je kan verdienen met reclame op je auto. Logisch, want uiteindelijk rij je met reclame voor het geld en niet om gratis een bedrijf te promoten. Tenzij je natuurlijk je eigen bedrijf wilt starten 😉

Gemiddeld kan je stellen dat je ongeveer 75 tot 140 euro per maand kan verdienen met reclame op je auto. Natuurlijk zijn er voorbeelden waar €200 per maand verdiend wordt, maar dat is wel echt het maximale

Om te starten is de vergoeding die je krijgt voor reclame op je auto afhankelijk van een aantal factoren.

Hieronder een lijst wat bepaald hoeveel je betaald krijg voor de reclame.

  • Aantal kilometers: Het aantal kilometers dat je rijdt is belangrijk voor een adverteerder, omdat dit aangeeft hoeveel de auto onderweg is.
  • Rijstijl: Natuurlijk bepaald de rijstijl of een adverteerder interesse heeft of niet. Je zal dan ook een aantal vragen krijgen wanneer jij je aanmeldt.
  • Kleur en formaat auto: Het uiterlijk van je auto bepaald wat voor reclame erop kan komen te staan. Adverteerders willen bijvoorbeeld niet op eenzelfde kleur auto als hun sticker. Hun reclame valt dan gewoonweg te weinig op.
  • Periode: Als laatste kan de periode de prijs bepalen. Sommige adverteerders willen bijvoorbeeld alleen in de zomer adverteren op auto’s

Hoe kan je starten met reclame rijden?

Je kan eigenlijk heel makkelijk starten met reclame rijden.

Om te starten kan je het beste aanmelden bij een netwerk waar adverteerders je auto makkelijk kunnen vinden. Cashcar.nl en Loonrijden.nl zijn daar goede voorbeelden van.

Bij het aanmelden moet je natuurlijk wat gegevens achterlaten over je auto, hoeveel en hoe je rijdt. Kortom alles wat een adverteerder moet weten om een juiste bestuurder en auto te vinden.

Adverteerders kunnen nu een voorstel naar je toesturen wat voor reclame ze op je auto willen zetten. Jij kan vervolgens aangeven of je hier akkoord mee gaat of niet.

Als beide partijen akkoord zijn dan krijg je 20% van de vergoeding voor het bestickeren. Aan het einde van de looptijd en na het verwijderen van de reclame ontvang je de overige 80%. Dit om te beschermen dat de reclame zelfstandig verwijdert word.

Moet je belasting betalen voor reclame op je auto?

Wanneer je een inkomen verdient dan moet je hier natuurlijk inkomstenbelasting over betalen. Hier moet ik wel direct een kanttekening maken, want je kan jaarlijks over een deel van je inkomen geen belasting hoeven betalen.

Om zeker te zijn of je belasting moet betalen, vul je dit natuurlijk in bij je belastingaangifte. Je ziet dan direct hoeveel geld je moet betalen over de extra verdiensten die je hebt gemaakt.

Veel mensen vragen zich tevens af of je bijvoorbeeld reclamebelasting moet betalen. In principe moet je belasting betalen over wanneer je de reclame kan zien van de openbare weg. Toch zie je in de praktijk dat auto’s hier vaak niet onder vallen en kan dit per gemeente verschillen.

Zitten er nadelen aan rijden met reclame op je auto?

Natuurlijk zijn de voordelen wel duidelijk! Je verdient geld met de reclame op je auto, maar er zitten absoluut ook nadelen aan!

De stickers die op je auto worden geplakt zullen zonder schade weer verwijdert worden. Maar de stickers zelf kunnen wel voor verkleuring zorgen als zij langere tijd blijven zitten.

Tevens verandert de uitstraling van je auto gewoonweg. Door de reclame zal je auto er anders uitzien en dat zal even wennen zijn. Heb je twijfels over een adverteerder dan zal ik aanraden om deze niet te nemen. Jij wordt toch geassocieerd met de reclame op je auto en de vraag is of je dat met ieder merk moet willen.

Kortom de nadelen vallen mee, maar zijn wel handig om te benoemen. Zeker als je niet langer dan een paar maanden de bestickering laat zitten dan valt het allemaal reuze mee met de invloed op je auto.

Rijden met reclame op je auto in de praktijk.

In de praktijk zie je ongelofelijk veel auto’s met reclame rijden. Zijn dat dan allemaal auto’s die geld verdienen met hun reclame?

Er zijn maar weinig mensen die hun eigen auto beplakken met reclame. Als dit gebeurt dan zijn het vaak goedkopere tweedehands auto’s.

Toch zie je veel nieuwe auto’s met reclame. En dit is waarom!

Private lease met reclame

Bij private lease heb je geen eigen auto, maar huur je in principe de auto van een bedrijf. Jij betaald maandelijks een bedrijf en rijdt hier dan gratis voor in de auto. Het enigste wat je nog hoeft te betalen is de bezine.

Wanneer je dit met reclame doet dan zal je een aanzienlijke korting krijgen op het maandbedrag wat je moet betalen. Vaak zie je dat het de kleinere auto’s zijn die je hierdoor voor een mooi bedrag kan lease.

Het gaat hier overigens niet om gigantische bedragen. Vaak ligt de korting op het lease tussen de €20 en €30 per maand. Toch is dat vaak al gauw 10% van het totale maandbedrag!

Reclame op auto werkgever

Werkgevers vinden het ook erg prettig om wat reclame op de weg te hebben. Je zal zien wanneer je een lease auto van je werkgever neemt je hier een bijtelling over moet betalen. Dit is wanneer je geen reclame op je auto neemt.

Neem je wel reclame op de auto dan dient de werkgever hier een vergoeding voor te geven. Vaak zie je dat de bijtelling vanuit de werkgever veel lager is of zelfs helemaal gratis.

Wel met hier een kanttekening bij, want vaak kan je de auto dan niet kiezen en kiest de werkgever deze auto uit!

Reclame van eigen bedrijf op auto

Als laatste zie je veel zzp’ers rondrijden met een eigen auto waarop zij reclame van hun eigen bedrijf plakken. Dit is natuurlijk reclame van hun eigen bedrijf waardoor zij hier geen vergoeding over krijgen.

Natuurlijk is het wel gratis reclame voor je bedrijf. Wanneer je op de weg zit dan komen er duizenden auto’s je tegemoet en dat is precies de reden waarom zoveel bedrijven reclame op hun auto plaatsen!

Conclusie geld verdienen met reclame op auto

Kortom denk ik dat je nog veel geld kan verdienen met reclame op je auto? Als ik kijk naar de bedrijven waar je jouw auto kan aanmelden dan zien ze er verouderd uit. Ik vraag mij dan ook af of je daadwerkelijk veel adverteerders daar gaat vinden.

Wat ik wel denk is dat je een hoop geld kan besparen als je bijvoorbeeld een lease auto wilt nemen. Hier kan je wel overwegen om reclame op je auto te nemen. Zeker als het gaat om een kleinere auto dan zijn er veel opties!

Waar ik ook zeker potentie in zie is om reclame op je auto te plaatsen van je eigen werkgever. Vraag eens of zij dit bijvoorbeeld doen en wat de vergoeding hiervoor is. Het mooiste is dat je het bedrijf door en door kent en dus weet dat je met een mooi bedrijf op je auto rijdt.

Tags:
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
Zo startte ik €300 p/m besparen
Ontvang mijn printable!
Stuur gratis