Geld verdienen met reclame op auto is een makkelijke manier om direct geld te verdienen met je eigen auto! Tenminste dat is wat veel bedrijven je beloven, maar is dat ook echt zo?

Zelf rij ik zonder reclame op mijn auto, maar dit betekent niet dat ik er geen interesse in zou hebben. Sommige bedrijven betalen namelijk tot €200 per maand voor een reclame op jouw auto. Het mooiste is dat je er zelf niets voor hoeft te doen! Na het aanmelden van je auto bij een bedrijf zoeken zij adverteerders en komen ze terug bij jou met een aanbod.

Om te kijken of reclame rijden iets voor jou is, ben ik gaan kijken wat mogelijk is met geld verdienen met reclame op je auto. Een eerlijke mening van mij.

Hoeveel geld kan je verdienen met reclame op je auto?

De eerste vraag die je natuurlijk hebt, is hoeveel je kan verdienen met reclame op je auto? Logisch, want uiteindelijk rij je met reclame voor het geld en niet om gratis een bedrijf te promoten. Tenzij je natuurlijk je eigen bedrijf wilt starten

Gemiddeld kan je stellen dat je ongeveer 75 tot 140 euro per maand kan verdienen met reclame op je auto. Natuurlijk zijn er voorbeelden waar €200 per maand verdiend wordt, maar dat is absoluut aan de hoge kant.

Om te starten is de vergoeding die je krijgt voor reclame op je auto afhankelijk van een aantal factoren.

  • Aantal kilometers: Het aantal kilometers dat je rijdt is belangrijk voor een adverteerder, omdat dit aangeeft hoeveel de auto onderweg is.
  • Rijstijl: Natuurlijk bepaald de rijstijl of een adverteerder interesse heeft of niet. Je zal dan ook een aantal vragen krijgen wanneer jij je aanmeldt.
  • Kleur en formaat auto: Het uiterlijk van je auto bepaald wat voor reclame erop kan komen te staan. Adverteerders willen bijvoorbeeld niet op eenzelfde kleur auto als hun sticker. Hun reclame valt dan gewoonweg te weinig op.
  • Periode: Als laatste kan de periode de prijs bepalen. Sommige adverteerders willen bijvoorbeeld alleen in de zomer adverteren op auto’s
rust in je portemonnee
Rust in je portemonnee
  • Van een lege bankrekening naar een gevulde spaarrekening
  • 100% inzicht in al je uitgaven
  • In 30 dagen structuur in je financiën
Bekijk actie
Van € 27,- nu slechts €17,-

Hoe kan je starten met reclame rijden?

Je kan eigenlijk heel makkelijk starten met reclame rijden.

Om te starten kan je het beste aanmelden bij een netwerk waar adverteerders je auto makkelijk kunnen vinden. Cashcar.nl en Loonrijden.nl zijn daar goede voorbeelden van.

Bij het aanmelden moet je natuurlijk wat gegevens achterlaten over je auto, hoeveel en hoe je rijdt. Kortom alles wat een adverteerder moet weten om een juiste bestuurder en auto te vinden.

Adverteerders kunnen nu een voorstel naar je toesturen wat voor reclame ze op je auto willen zetten. Jij kan vervolgens aangeven of je hier akkoord mee gaat of niet.

Als beide partijen akkoord zijn dan krijg je 20% van de vergoeding voor het bestickeren. Aan het einde van de looptijd en na het verwijderen van de reclame ontvang je de overige 80%. Dit om te beschermen dat de reclame zelfstandig verwijdert wordt.

Moet je belasting betalen voor reclame op je auto?

Over vrijwel ieder inkomen moet je in Nederland inkomstenbelasting betalen. Ook over het inkomen wat je krijg uit reclame op je auto. Hier moet ik wel direct een kanttekening maken, want je kan jaarlijks over een deel van je inkomen geen belasting hoeven betalen.

Om zeker te zijn of je belasting moet betalen, vul je dit natuurlijk in bij je belastingaangifte. Je ziet dan direct hoeveel geld je moet betalen over de extra verdiensten die je hebt gemaakt.

Veel mensen vragen zich tevens af of je bijvoorbeeld reclamebelasting moet betalen. In principe geld deze belasting enkel op reclame die zichtbaar is vanaf de openbare weg. Toch zie je in de praktijk dat auto’s hier vaak niet onder vallen en kan dit per gemeente verschillen.

Zitten er nadelen aan rijden met reclame op je auto?

Natuurlijk zijn de voordelen wel duidelijk! Je verdient geld met de reclame op je auto, maar er zitten absoluut ook nadelen aan!

De stickers die op je auto worden geplakt, zullen zonder schade weer worden verwijdert. Maar de stickers zelf kunnen wel voor verkleuring zorgen als zij langere tijd blijven zitten.

Tevens verandert de uitstraling van je auto gewoonweg. Door de reclame zal je auto er anders uitzien en dat zal even wennen zijn. Heb je twijfels over een adverteerder dan zal ik aanraden om daar geen reclame van te nemen. Jij wordt toch geassocieerd met de reclame op je auto en de vraag is of je dat met ieder merk moet willen.

Kortom de nadelen vallen mee, maar zijn wel handig om te benoemen. Zeker als je niet langer dan een paar maanden de bestickering laat zitten dan valt het allemaal reuze mee met de invloed op je auto.

Rijden met reclame op je auto in de praktijk.

In de praktijk zie je ongelofelijk veel auto’s met reclame rijden. Zijn dat dan allemaal mensen die geld verdienen met reclame op hun auto?

Er zijn maar weinig mensen die hun eigen auto beplakken met reclame. Als dit gebeurt dan zijn het vaak goedkopere tweedehands auto’s.

Toch zie je veel nieuwe auto’s met reclame. En dit is waarom!

Private lease met reclame

Bij private lease heb je geen eigen auto, maar huur je in principe de auto van een bedrijf. Jij betaalt maandelijks een bedrijf en rijdt hier dan gratis voor in de auto. Het enigste wat je nog hoeft te betalen is de benzine.

Wanneer je dit met reclame doet dan zal je een aanzienlijke korting krijgen op het maandbedrag. Vaak zie je dat het de kleinere auto’s zijn die je hierdoor voor een mooi bedrag kan lease.

Het gaat hier overigens niet om gigantische bedragen. Vaak ligt de korting op het lease tussen de €20 en €30 per maand. Toch is dat vaak al gauw 10% van het totale maandbedrag

Reclame op auto werkgever

Werkgevers vinden het ook erg prettig om wat reclame op de weg te hebben. Je zal zien wanneer je een lease auto van je werkgever neemt je hier een bijtelling over moet betalen. Dit is wanneer je geen reclame op je auto neemt.

Neem je wel reclame op de auto dan dient de werkgever hier een vergoeding voor te geven. Vaak zie je dat de bijtelling vanuit de werkgever veel lager is of zelfs helemaal gratis.

Wel moet hier een kanttekening bij, want vaak kan je de auto dan niet kiezen en kiest de werkgever deze auto uit!

Reclame van eigen bedrijf op auto

Als laatste zie je veel zzp’ers rondrijden met een eigen auto waarop zij reclame van hun eigen bedrijf plakken. Zij verdienen niet direct geld met deze reclame, maar krijgen hierdoor wel extra promotie

Natuurlijk is het wel gratis reclame voor je bedrijf. Wanneer je op de weg zit dan komen er duizenden auto’s je tegemoet en dat is precies de reden waarom zoveel bedrijven reclame op hun auto plaatsen!

Conclusie geld verdienen met reclame op auto

Kortom denk ik dat je nog veel geld kan verdienen met reclame op je auto? Als ik kijk naar de bedrijven waar je jouw auto kan aanmelden dan zien ze er verouderd uit. Ik vraag mij dan ook af of je daadwerkelijk veel adverteerders daar gaat vinden.

Wat ik wel denk is dat je een hoop geld kan besparen als je bijvoorbeeld een lease auto wilt nemen. Dit is naar mijn inziens een stuk betrouwbaarder, maar dan moet je wel van plan zijn om een lease auto te nemen. Je moet niet een lease auto nemen, omdat je een mooie korting krijgt vanwege de reclame.

Waar ik ook zeker potentie in zie, is om reclame op je auto te plaatsen van je eigen werkgever. Vraag eens of zij dit bijvoorbeeld doen en wat de vergoeding hiervoor is. Het mooiste is dat je het bedrijf door en door kent en dus weet dat je met een mooi bedrijf op je auto rijdt.