Om erachter te komen wat consumenten van producten vinden, betalen bedrijven hiervoor of geven zij gratis producten weg. Jij kan geld verdienen met producten testen of ze gratis ontvangen. Super leuk toch?

Als je door de supermarkt loopt dan passeer je duizenden en duizenden producten. Er verschijnen ook continu nieuwe producten in de winkel en het gaat dan zeker niet alleen om etenswaren. Alle producten die op de markt komen zijn vanzelfsprekend getest.

Niemand zit namelijk op een product te wachten dat flopt en niet verkoopt. Jij kan de helpende hand bieden door nieuwe producten te testen als nieuwe side hustle. Je kan als consument producten gratis krijgen, geld verdienen of zelfs als mysterie shopper te werk gaan.

Waarom betalen bedrijven geld om producten te testen?

Het testen van producten lijkt vaak geen werk, maar je bent gauw een aantal uurtjes bezig. Naast dat je het producten moet ontdekken, moet je ook een vragenlijst invullen. Dit is de feedback voor het bedrijf waar ze je uiteindelijk voor betalen.

Ben je bekend met geld verdienen met enquetes invullen? Je kan het hier een beetje mee vergelijken.

Deze informatie is voor het bedrijf zoveel waard dat zij het product vaak gratis weggeven en daarnaast een vergoeding geven. Zo zorgen zij ervoor dat alle ongemakken uit het product gaan, maar weten ze ook of het product aansluit op hun doelgroep.

Je zult zien dat sommige producten die jij test niet eens op de markt komen, omdat het uiteindelijk toch nog voldoet aan de verwachtingen.

Hoeveel kan je verdienen met producten testen?

Naast dat je het product vaak gratis mag houden, kan je ook een vergoeding krijgen. Je moet denken aan een geldbedrag van 5 tot 30 euro. De vergoeding zal worden overgemaakt op jouw bankrekening, maar kan ook in de vorm van een cadeaubon langskomen.

Maar bij duurdere producten zoals veel elektronische apparaten kan het ook anders werken. Vaak moet je dan een bedrag betalen om het product te mogen testen. Vaak krijg je dan een flinke korting op het apparaat en mag je deze na de test houden. Natuurlijk heb je altijd de mogelijkheid om het product te retourneren of krijg je het aankoopbedrag teruggestort na het testen.

Hoe werkt geld verdienen met producten?

Over het algemeen kan je het onderstaande stappenplan aanhouden als je geld wilt verdienen met producten testen. Maar let op dit kan per aanbieder verschillen.

  • Meld je aan bij een platform: Zorg dat je eerst een betrouwbaar platform kiest waar jij je kan aanmelden om producten te testen. Vaak moet je hier een profiel voor invullen zodat bedrijven weten wie het product voor hun test.
  • Kies producten: Vervolgens kan jij je voor verschillende producten aanmelden. Vaak moet je uitgeloot worden om vervolgens het product te testen.
  • Lees de voorwaarde: Zorg dat je altijd de voorwaarde van het testen van een product goed door. Zo heb je producten waar je zelf moet betalen om het te mogen testen. Je mag het product dan houden na het testen en hebt vaak een gigantisch korting van rond de 50% of krijg het volledige aankoopbedrag na het testen terug. De voorwaarde verschilt per product.
  • Survey invullen: Heb je het product getest dan moet je zogeheten survey invullen. Dit is een vragenlijst wat je bevinden met het product zijn.
  • Vergoeding en/of terugbetaling: In de meeste gevallen zul je een vergoeding krijgen. Heb jij een test gedaan waarbij je een flinke korting kreeg op een product, maar deze terug wilt sturen dan ontvang jij een terugbetaling.

Waar kun je geld verdienen met producten testen?

In Nederland zijn er slechts een paar bedrijven die zich op deze markt richten en testproducten aanbieden. De vraag naar testproducten is groot, waardoor je het beste het platform van een dergelijke aanbieder goed in de gaten kan houden. Wij hebben hieronder enkele aanbieders voor jullie genoteerd. Vanzelfsprekend is het aanmaken van een account kosteloos en dat duurt maar een paar minuten.

Buzzer

Buzzer is een internationaal actieve aanbieder en richt zich ook op de Nederlandse markt. Je kan eenvoudig een account aanmaken en jezelf gaan aanbieden als tester. De leden vormen samen een community en praten over de producten. Daardoor ontstaat er meer bekendheid voor een product of een merk.

Nadat jij een account hebt aangemaakt kan jij jezelf aanmelden voor één of meerdere testproducten. Je zal dan wellicht worden geselecteerd. Mocht dat het geval zijn, dan zal het product kosteloos naar jouw woning worden gestuurd. Je zal de test binnen een bepaalde periode moeten voltooien.

In de meeste gevallen mag jij het product houden en in sommige gevallen moet jij het product weer terugsturen. De vergoeding verschijnt in jouw account bij Buzzer. Je kan op ieder gewenst moment een uitbetaling aanvragen.

The Insiders

Een andere bekende aanbieder is The Insiders. Er worden testen uitgevoerd voor zowel nieuwe producten, maar ook enkele bestaande artikelen. De bestaande producten krijgen wellicht te maken met enkele aanpassingen, maar dat moet natuurlijk wel goed vallen bij de consumenten.

The Insiders richt zich op producten die in Nederland worden verkocht, dus van bekende merken die jij waarschijnlijk wel kent. Het aanbod verschilt enorm van etenswaren, verzorgingsproducten tot elektronica.

Ook hier zit een community waar je ervaringen over de producten met elkaar kan delen.