Geld verdienen met Instagram is voor steeds meer mensen de normaalste zaak ter wereld. Wie had dat tien jaar geleden gedacht? Een fulltime inkomen halen uit je Instagram een daardoor dus te kunnen leven van je bereik. Klinkt ideaal toch?

Instagram is een handige manier om de zichtbaarheid (van een bedrijf) te vergroten. Voor veel mensen of ondernemingen is het een reden om actief te worden op dit social media netwerk. Het bereik is uiteindelijk ontzettend belangrijk om je verdiensten te vergroten.

In deze blogpost leg ik alles uit over je geld verdienen met Instagram. Dit kan als persoon, maar ook als bedrijf om een diensten of producten te promoten. Aan de hand van tips leg ik je precies uit hoe je Instagram kan inzetten om uiteindelijk te verdiensten te vergroten.

Kan je geld verdienen met Instagram?

Instagram is niet meer als een online platform waar je foto’s, filmpjes en verhalen kan delen met je volgers. Hoe meer volgers je hebt des de groter de kans dat je hier een geld mee kan verdienen.

Dit klinkt natuurlijk ontzettend makkelijk, maar vaak duurt het lang voor je echt geld kan verdienen met Instagram. Het opbouwen van volgers is namelijk best veel werk. Je zal echt goede content moeten plaatsen en vertrouwen moeten krijgen om uiteindelijk veel volgers te kunnen krijgen.

In het begin zal je dan ook voornamelijk bezig zijn met het creëren content waarbij je geen euro verdient. Wanneer volgers je gaan waarderen en je bereik gaat groeien zullen de mogelijkheden om geld te verdienen toenemen.

Het eerste jaar of zelfs nog langer zal je waarschijnlijk nauwelijks geld verdienen. Net als een blog beginnen moet je in het begin ontzettend veel content publiceren voordat je pagina zal groeien.

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met Instagram?

Dit is een vraag die ik vaak voorbij zie komen en waarschijnlijk gaat het antwoord je toch een beetje tegenvallen. Er zijn namelijk influencers die ontzettend veel krijgen voor bijvoorbeeld een post op Instagram, maar de meeste verdienen echt minder dan je denkt!

Over het algemeen kan je aanhouden dat je minimaal 10.000 volgers nodig hebt voor je echt geld ermee kan verdienen. Wel een kanttekening hierbij gaat het enkel om een de Instagram pagina. Heb je daarnaast nog een website dan kan dit aantal veel lager liggen.

Succesvolle Instagram bouwen

De basis van geld verdienen met Instagram is natuurlijk een goede Instagram pagina. Dit klinkt logisch, maar dit is minder makkelijk als je zou denken. Vaak word gedacht dat een paar foto’s plaatsen voldoende is, maar dit tijd is echt voorbij!

Wil je geld verdienen met Instagram dan zal je moeten zorgen voor meerwaarde. Volgers zijn steeds kieskeuriger wie ze volgen en wat voor informatie zij tot zich nemen. Ben jij niet relevant genoeg of ben je niet voldoende actief dan ben je zo out of the picture.

Daarom heb ik hieronder een stappenplan die je kan helpen aan een succesvolle Instagram pagina.

Duidelijk doelgroep & doel

Je Instagram moet een duidelijk doel hebben. Natuurlijk kan je gewoon beginnen en hopen dat het groeit, maar beter is om je heel specifiek te richten op een bepaalde doelgroep.

Je zal moeten accepteren dat je niet iedereen je Instagram leuk zal vinden. Dit is ook niet erg zolang je maar de mensen bereikt die wel je doelgroep zijn.

Daarom zou ik adviseren om heel duidelijk in het begin je doel te formuleren. Met een duidelijk doel heb je ook direct een doelgroep en dat is weer belangrijk wat je gaat plaatsen.

Voor Succesmetgeld.nl is het doel om mensen te stimuleren om bewust om te gaan om hun financiën. De doelgroep is hierbij jongeren en jong volwassenen.

Focus op goede relevante content

Elk onderdeel van de Instagram pagina moet betrekking hebben op jouw doelgroep en bedrijf. Focus je op het creëren van een pagina die zowel qua vormgeving als inhoud sterk is.

Natuurlijk is er niets mis mee dat je pagina niet 100% uniek is. Er zijn zoveel Instagrams dat een uniek idee, ontwerp en stijl bijna onmogelijk is. Toch is het belangrijk om wel je eigen draai eraan te geven. Laat je inspireren door anderen, maar kopieer ze niet! Dit zal je uiteindelijk echt niet helpen.

Hieronder heb ik een paar punten die helpen bij een goede post

  • Herkenbaar: Zorg dat je post direct opvallen en volgers zien dat het van jou afkomt. Natuurlijk kan dit doordat ze jou herkennen, maar dat kan ook door een huisstijl komen.
  • Regelmatig: Instagram hecht veel waarde aan hoevaak je iets posts op je Instagram. Doe je dit niet voldoende dan zal het aantal volgers die je posts te zien krijgen afnemen. Eigenlijk moet je minimaal drie posts per week plaatsen om je Instagram actief te houden.
  • Variatie: Het kan verleidelijk zijn om even snel een foto te maken en deze online te zetten, maar je volgers verlangen echt meer dan dit. Zorg dat je voldoende afwisseling houdt in wat je plaats zodat volgers verlangen naar meer. Plaats bijvoorbeeld iets informatiefs, geef in inkijkje in je eigen leven of stel vraag voor interactiviteit.
  • Interactie: Hoe meer interactief op je content des de relevanter Instagram je vindt. Zorg dus dat je content maakt waar mensen graag op reageren. Dit kan door een simpel hartje, maar nog beter is een reactie!

Geduld en doorzettingsvermogen

Voor het opzetten en uitvoeren van een succesvolle Instagram marketingstrategie zul je tijd en geld moeten investeren. Natuurlijk is het aan jou hoeveel geld je investeert, maar hiermee kan je het proces aanzienlijk versnellen. Je kan hierdoor vaak betere en uniekere content maken of bijvoorbeeld adverteren om meer volgers te krijgen.

Verdiep je in alles wat met Instagram te maken heeft en probeer zo goed mogelijk op de hoogte te blijven an nieuwe ontwikkelingen. Instagram plaatst regelmatig nieuwe functies die nuttig kunnen zijn voor je marketingstrategie, zoals Instagram Stories en Instagram Live.

Neemt het aantal volgers op jouw profiel niet meteen toe? Geef niet op! De meest succesvolle ondernemers zijn klein begonnen. Bouw je Instagram en de bijbehorende marketingstrategie stap voor stap op. Probeer er vooral plezier in te hebben, dan zul je zien dat het steeds beter gaat. We wensen je veel succes!

Manieren om geld te verdienen met Instagram

Hopelijk ben je al enthousiast bezig met een eigen Instagram en heb je iets aan bovenstaande tips. Maar uiteindelijk bouw je een succesvolle Instagram waarschijnlijk om er geld mee te verdienen. Daarom heb ik hieronder verschillende manieren om geld te verdienen met je Instagram.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is erg interessant voor je Instagram. Je kan producten promoten van bedrijven en als volgers deze kopen dan krijg je hier een vergoeding over. Eigenlijk kan je dit al heel makkelijk doen door een link van een product met je volgers te delen. Als zij hier op klikken en een aankoop doen dat krijg je een vergoeding.

Het beste om te beginnen met affiliate marketing is om je in te schrijven bij een netwerk. Bekende netwerken zijn Daisycon, TradeTracker en Awin. Hier staan honderden bedrijven die je kan promoten via je Instagram.

Natuurlijk is het belangrijk om enkel bedrijven te promoten die aansluiten bij je doelgroep. Weest creatief hoe je deze kan promoten, want een post met koop dit product gaat echt niet werken. Verwerk het in een verhaal, deel een review of help mensen door een probleem op te lossen.

Je kan helaas niet direct de affiliate link op Instagram plaatsen. Gelukkig zijn er wel wat mogelijkheden om links plaatsen op Instagram en deze heb ik hieronder voor je samengevat

  • Bio-link: In je bio kan je een link plaatsen. Ik zou hier geen affiliate link plaatsen, maar eerder gebruik maken van een tool waar je volgers andere links kunnen volgen. Zelf vind ik Linktree een erg fijn platform om te gebruiken. Als volger hier op drukken dan komen ze op een scherm waar zij kunnen kiezen uit een lijst met links die jij samenstelt.
  • Instagram stories: Als je een Instagram storie maakt dan kan je hier een link aan koppelen. Super makkelijk, want hier kan je wel direct naar een relevante link linken. Let op dat je hier wel een business account voor nodig hebt en meer dan 10.000 volgers.

Gesponsorde posts

Dit is zeker voor persoonlijke Instagrams een belangrijke inkomstenbron. Dit zijn ook de manieren hoe bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo, Beyonce of Ariana Grande hun geld verdienen met instagram.

Wanneer jij voldoende volgers hebt dan kan het voor bedrijven interessant zijn om een gesponsorde posts bij je af te nemen. Dit betekend dat jij iets van hun promoot doormiddel van een post. Dit kan een simpele foto van hun product zijn, maar ook een verhaal waar je iets van het bedrijf gebruikt.

Over het algemeen geldt dat je minimaal 10.000 volgers moet hebben om echt interessant te zijn voor bedrijven.

Het is vaak erg lastig om zelf bedrijven te vinden voor je Instagram. Wil je sneller bedrijven vinden die bij je Instagram passen dan kan een bloggersnetwerk helpen. Zij beheren vaak meerdere influenceren en hebben contact met ontzettend veel bedrijven. Zij gaan opzoek naar passende bedrijven voor jouw kanaal waar jij natuurlijk wel een commissie voor moet betalen.

Eigen diensten promoten

Deze manier van geld verdienen met Instagram is ideaal voor bedrijven. Je Instagram gebruik je waarschijnlijk al verlengstuk van je dienst of product dat je aanbiedt. Maar natuurlijk is het ook mogelijk dat je eerste een Instagram hebt opgebouwd en nu naar een manier zoekt om extra inkomsten te generen.

De makkelijkste manier is al je een eigen webshop hebt. Je kan bijvoorbeeld branded producten verkopen, maar ook producten die passen bij de doelgroep van je Instagram. Het voordeel hierbij is dat je ook gebruik kan maken van Instagram Shopping.

Met Instagram Shopping kan je producten van je eigen webshop direct promoten in posts. Zo kunnen volgers direct op een link klikken in een post naar het betreffende product. Na het uploaden van je producten zal Instagram ze beoordelen en kan je daarna starten met promoten.

Online producten of diensten zijn ook makkelijk te promoten via Instagram. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om iets te ontwikkelen dat een probleem helpt oplossen van je volgers. Voor Succesmetgeld.nl zou je kunnen denken aan een online training over spaargeld inzetten om je vermogen te laten groeien. Hierbij kan er een training gekocht worden dat gaat over beleggen en waarom dit interessanter kan zijn als het geld op de bank te laten staan.

Conclusie: Geld verdienen met Instagram

Absoluut kan je geld verdienen met Instagram. Maar in veel gevallen is dit toch wat lastiger als veel starters denken. Zeker als je een persoonlijk pagina hebt dan moet je best veel volgers hebben om hier echt goed geld mee te verdienen.

Heb je minder dan 10.000 volgers en wil je geld verdienen als influencer dan is dat erg lastig. Koppel je hier een bedrijf, webshop of website aan vast dan is het al wat makkerlijker. Zeker als je volgers hebt die hier heel goed bij aansluiten.

Kortom in het begin zal het ontzettend hard werken zijn om volgers op te bouwen. Maar ben je de 10.000 volgers gepasseerd dan liggen er absoluut kansen om veel geld ter verdienen met Instagram.