Geld verdienen met bloggen en slapend rijk worden! Nee ik ga je geen euro beloven, maar geef je een eerlijk verhaal over het starten van een blog tot hoe je ermee geld kan verdienen. Kortom je moet hard werken om vervolgens een mooi stabiel inkomen op te bouwen

Ik dacht zelf ook dat dit mij nooit zou lukken, maar na wat onderzoek en hard werken is het mij ook gelukt. Maar inmiddels heb ik meer dan €250.000 verdient met eigen websites. Ik laat je stap voor stap zien hoe je kan starten

Het idee dat je nooit meer voor een baas hoeft te werken zal je absoluut stimuleren om er voor 100% voor te gaan. Na je eerste verdiensten met je blog wil je nooit meer anders en kan het niet anders dan dat je voor succes gaat.

In deze blogpost vertel ik je precies er je geld verdienen met bloggen en nog belangrijker neem ik je mee in een tijdspad. Je verdiend namelijk niet zomaar geld met je blog en zal zien dat er altijd een ruime tijd van hard werken overheen gaat.

Starten met geld verdienen met bloggen

Belangrijk om te vermelden is dat het in deze blog niet gaat om geld verdienen met schrijven. Nee hier gaat het om geld verdienen met je eigen blog. Kortom geld wat je verdienen met bezoekers die op jouw eigen website komen.

Om maar direct te starten is het helemaal niet vanzelfsprekend dat je geld gaat verdienen met een blog. Er zijn heel veel bloggers die na een aantal jaar nog geen cent hebben verdiend of al na een aantal werken/maanden zijn gestopt.

Om een beeld te geven, heb ik hieronder vijf fases omschreven die bloggers doormaken. Ik zal alvast verklappen dat het soms 5-6 maanden kan duren voordat je echt bezoekers uit Google zal ontvangen.

Fase 1: Van idee naar blog

Het allerbelangrijkste is om een onderwerp te kiezen waar je gepassioneerd over bent. Je gaat er namelijk heel veel uur insteken en dat betekend dat je er eigenlijk iedere dag aan wilt werken. Ja iedere dag moet je aan de bak, want alleen dan zal je blog slagen!

Ga je een onderwerp kiezen zorg dat je dan goed nadenkt over je toekomst plannen. Wil je bijvoorbeeld over taarten bakken schrijven dan kan je beter het iets breder trekken. Over ‘Bakken’ schrijven is dan iets breder, maar hierdoor heb je in de toekomst nog wel de vrijheid om ook over koekjes, brood of anders baksels te schrijven.

Wanneer je het idee hebt kan je beginnen met je blog. Dit is helemaal niet moeilijk en kost slechts enkele tientjes.

Fase 2: Goede content schrijven!

Goede content schrijven is de belangrijkst stap! Uiteindelijk is dit waar je bezoekers voor komen. Neem daarom het schrijven van je content serieus en zorg dat je betere content aanbiedt dan je concurrenten.

De content die je schrijft, schrijf je voor je bezoekers en niet voor Google! Je kan natuurlijk rekening houden me SEO, maar vooral goede content voor de eindgebruiker gaat het verschil maken

Zelf schrijf ik altijd op dezelfde manier mijn content. Het belangrijkste is dat ik een probleem oplos van de eindgebruiker en dat ik naga wat voor vragen zij in de proces allemaal hebben. Uiteindelijk werk ik al deze vragen uit in hoofdstukken waardoor ik een raster ontwikkel voor mijn content.

Belangrijk is dat mijn blogpost altijd aan mijn checklist voldoen. HIieronder mijn checklist voor een perfecte blogpost

 • Los een probleem op
 • Geef antwoord op vragen rond het probleem
 • Minimaal 1000 woorden om voldoende diepgang te geven.
 • De content moet makkelijk te lezen zijn doormiddel van juiste titels, korte alinea’s en uitgelichte teksten
 • Maak de content aantrekkelijk en duidelijker met video’s en afbeeldingen
 • Zorg dat de content maximaal functioneer voor Google. Juiste titel, omschrijving, optimalisatie van het onderwerp enz.

Als laatste is het belangrijk om periodiek te blijven schrijven. Zorg dat je bijvoorbeeld elke week twee blogposts plaats. Voor Succesmetgeld.nl probeer ik van maandag t/m vrijdag nieuwe content te plaatsen. Maar ik ben dan ook fulltime bezig met deze website wat het een stuk eenvoudiger maakt.

Maak daarom een lijst met onderwerpen waar je over wilt schrijven en plan wanneer welke blog online gaat. Een goede contentagenda is extreem belangrijk!

Fase 3: Tijd van groei

Deze periode is het zwaarst! Je hebt namelijk een mooie blog met goede content, maar vrijwel niemand bezoekt je website. Waarschijnlijk krijg je enkele bezoekers via Google of Social Media, maar lang niet genoeg om al geld te verdienen.

Hieronder heb ik een screenshot gemaakt van mijn bezoekers uit Google voor Succesmetgeld.nl. In augustus ben ik de website begonnen, maar pas eind december ben ik dagelijks gaan schrijven. Je ziet dat er nu pas een toename in bezoekers is, maar de absolute toename komt pas veel later.

blog bezoekers 1024x235

Zoals je kan zien duurt het dus even voor je echt bezoekers op je blog krijgt. Om dit proces te versnellen kan jij je het beste richten op twee soorten verkeer

 • Google: Google kan je gratis bezoekers opleveren, maar hier moet je wel wat voor doen! Schrijf goede waardevolle content het liefst voor een bepaald zoekopdracht. Hierna is het wachten tot Google je artikel goed indexeert. Ikzelf hou altijd 3-4 maanden aan voordat een blogpost echt een reëele indexactie in Google krijgt.
 • Social Media: Pinterest, Instagram, Twitter of Facebook zijn allemaal prima platforms om jezelf en/of je blog te promoten. Het beste kan je één of twee kanalen kiezen die het beste bij je doelgroep aansluiten. Plaats je artikelen en andere leuke posts hier om een volgers op te bouwen.

Geef je blog de tijd om te groeien. Maak je in deze periode niet druk om de bezoekers! Blijf goede content schrijven waar bezoekers iets aan hebben en dan komen de bezoekers echt vanzelf!

Natuurlijk kan jij je ook laten informeren door een online marketing bureau zoals LEQUAL. Dit soort bedrijven zorgen ervoor dat je online reputatie beter wordt en dat je nog sneller kan groeien.

Fase 4: Van bezoekers naar omzet/conversie

Nu er bezoekers op je website komen kan je starten met wat geld verdienen. De meeste bedrijven zijn pas geïnteresseerd in gesponsorde blogposts vanaf 7.000 a 10.000 bezoekers per maand. Het makkelijkste is dan ook om bijvoorbeeld te starten met affiliate marketing of Adsense.

Je zal denken dat bezoekers dit vervelend vinden, maar op een juiste manier hoeft dat helemaal niet. Zeker als je gebruik maakt van affiliate marketing! Je kan hiermee een bedrijf promoten die perfect aansluit op je content.

Schrijf je bijvoorbeeld over een product dan kan je deze direct linken naar bol.com doormiddel van een affiliatelink. Je biedt hiermee meerwaarde voor de gebruiker en jij verdiend er ook nog eens wat mee.

Ook belangrijk is om in deze fase te denken om bezoekers om te zetten naar fans. Kortom zorg dat ze bijvoorbeeld je Social Media volgen of je ze in je e-maillijst krijgt. Het grote voordeel is dat je deze doelgroep dus ten alle tijden kan aanspreken en dus ook makkelijkere kan laten converteren.

Fase 5: Blog en omzet optimaliseren

Net zoals nieuwe content schrijven is het optimaliseren net zo belangrijk. Zeker wanneer je al aardig wat bezoekers krijgt, moet je hiermee bezig zijn. Met het optimaliseren van je website kan je denken aan het gebruiksvriendelijk maken, maar ook met het optimaliseren van je omzet.

Je kan namelijk op verschillende manier meer verdienen. Meer bezoekers aantrekken kost tijd, maar aanpassingen doen aan de website of content kan vrijwel direct. Door aanpassingen te doen en te meten kan je zien of er bijvoorbeeld meer mensen ergens op klikken. Daarnaast kan je natuurlijk ook je verdiensten in de gaten houden.

Wil je precies weten wat bezoekers op je website doen? Hotjar is een goede tool waar je precies kan zien waar gebruikers klikken, maar je kan ook het hele bezoek volgen. Super interessant als je wilt weten waar ze bijvoorbeeld op klikken.

hotjar.png 1662w

Manieren om geld verdienen met bloggen

Nu ga ik het je precies vertellen hoe je geld kan verdienen met je blog! Uiteindelijk is dit de reden waarom je hier bent gekomen. Zelf verdien ik het meeste geld doormiddel van affiliate marketing, maar het grote voordeel aan je blog is dat je op heel veel manieren geld kan verdienen.

Affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is absoluut een aanrader. Wanneer jij een bezoeker doorstuurt naar een adverteerder en zij hier een bestelling doen dan krijg je hier een vergoeding over.

De kracht hiervan is dat je dus een vergoeding krijgt over de hele bestelling. Stuur jij bijvoorbeeld een bezoeker door naar Bol.com via een link, omdat je over een boek hebt geschreven dan krijg je ook geld als deze bezoekers iets anders besteld als het boek. Kortom de vergoeding kunnen behoorlijk oplopen.

zo werkt affiliate marketing 1024x555

Beginnen met Affiliate marketing is ontzettend makkelijk! Het beste kan jij je aanmelden op een affiliatenetwerk waarna je direct toegang krijgt tot heel veel adverteerders

Om een indruk te krijgen hoeveel je kan verdienen met affiliatemarketing heb ik hieronder per nice de gemiddelde vergoedingen

CategorieVergoeding per product
Energiecontract€50 – €120
Uitvaartverzekering€100 – €150
Elektronica3%
Kleding6%
Vakantie4%
Telecom€20 – €50
Dating€10 – €100

Google Adsense

Google Adsense is het advertentienetwerk van Google. Je kent waarschijnlijk wel de banners op websites. De kans is groot dat deze van Google Adsense zijn. Website beheerder krijgen hier een vergoeding per klik voor.

Hier kan jij je aanmelden waarna je direct kan starten met het plaatsen van advertenties. Het mooi aan deze advertenties is dat Google zelf kijkt welke adverteerders het beste bij je content aansluiten. Ook optimaliseren zij deze advertenties nog zodat bezoekers zo relevant mogelijk advertenties te zien krijgen.

Je zal zien dat dit één van de eerste e-mails is die je in je inbox krijgt. Websites zijn altijd opzoek naar links om hun indexatie in Google te verbeteren. Heeft jou website bezoekers en een goede ranking in Google dan is de kans groot dat bedrijven een link op jouw website willen.

Zij zullen een e-mail sturen om een link op jouw website te krijgen. Onthoud dat zij hier echt iets aan hebben en je dit niet zomaar geeft! Vind jij het waard dan is dat natuurlijk aan jou om het te plaatsen, maar beter is om er geld voor te vragen!

Vragen zij om een specifieke link in een artikel vraag dan een x bedrag per jaar. Hierdoor kan je jaarlijks geld verdienen aan de adverteerder

Gesponsorde artikelen

Zeker als je bezoekers rap toenemen dan zal je zien dat er verschillende bedrijven je zullen e-mailen voor een gesponsorde artikel. Dit zijn vaak bedrijven die een samenwerking met je aangaan in ruil voor een vergoeding of iets anders.

Het kan dus dat je bijvoorbeeld een opdracht krijgt om te schrijven over een product van hun waar je betaald voor krijgt. Vaak vragen ze hier dan een linkje voor naar hun website.

Maak een Mediakit waarin al je advertentie mogelijkheden staan. Hier deel je ook een aantal statistieken zoals bezoekers en doelgroep.

Social media post

Social media is steeds belangrijker en het voordeel is dat een bedrijf direct toegang krijgt tot jouw meeste fanatieke bezoekers. Zij hebben tenslotte bewust besloten om jouw te volgen en zijn waarschijnlijk iets meer geïnteresseerd in je blog als de normale bezoeker

Bedrijven die iets te promoten hebben, zullen hier graag iets willen promoten. Doordat jij het product van hun draagt zullen je volgers hier ook interesse in hebben. De meerwaarde dat jij dat product van hun promoot is groot dus hier mag echt wel een vergoeding tegenover staan!

Hier geldt dan ook hoe meer volgers je hebt hoe meer je kan vragen voor een post.

Online cursus of e-book

Beide zijn wel degelijk anders, maar het principe is hetzelfde. Je maakt een eigen digitaal product die bezoekers kunnen kopen. Een online cursus of e-book zijn daar uitermate geschikt voor. Het grootset voordeel is dat je aan beide éénmalig werk hebt en ze daarna ongelimiteerd kan verkopen.

Hierbij moet je wel opletten dat mensen hier echt betalen voor kwaliteit. Zorg daarom dat je e-book of e-curus echt beter zijn dan de content op je website.

Hoeveel geld kan je verdienen met bloggen?

Dit is natuurlijk de vraag die we allemaal beantwoord willen hebben. Maar zoals vaker is het antwoord hierop afhankelijk van bijvoorbeeld je niche, aantal bezoekers en de advertenties.

Heel veel bloggers kijken naar unieke bezoekers om hun inkomen te bepalen. Een vuistregel is dat je per 1000 bezoekers ongeveer €5 verdiend. Belangrijk is dat je hiervoor vaak wel minimaal 10.000 bezoekers per maand voor moet hebben voor grote adverteerders willen samenwerken.

Persoonlijk vind ik dit grote onzin, omdat de inkomsten enorm verschillen per websites. Zo verschillen de inkomsten per niche ontzettend! Schrijf je bijvoorbeeld over mode dan zijn de vergoedingen bijvoorbeeld een stuk lager als dat je over financiële producten zal schrijven.

Kortom het is helemaal niet zo makkelijk om te weten hoeveel een blog verdiend. Maar om je toch een beeld te geven, ben ik opzoek gegaan naar wat cijfers en die vind je hieronder.

BlogUnieke bezoekers per maandVerdiensten per maand
Styleandsugar.nlNiet gecommuniceerd€700 – €1.000
Diolifestyle.nl7.000€1.800
Nomadicmatt.com1.000.000$‎50.000
Interiortwin.nl50.000€2.500
Demodernenomaden.nl50.000€3.000

Je ziet hier een veel beter afspiegeling van hun verdiensten. Als je kijkt naar wat zij gemiddeld verdienen per 1000 bezoekers dan verschilt dit enorm per websites. Diolifestyle verdient ongeveer €3,75 per 1000 bezoekers terwijl Demodernenomaden.nl €16,75 per 1000 bezoekers verdiend. Kortom hoeveel je verdiend ligt echt aan je niche en wat je allemaal doet om geld te verdienen.

Maar dat je een mooi passief inkomen kan verdienen met bloggen staat vast!

Dit is waarom 95% van de bloggers geen geld verdiend

99% van de bloggers verdiend geen geld met hun blog! Sterker nog ze starten hun blog en stoppen er al binnen een paar weken mee. Wil jij bij de 5% van de succesvolle bloggers horen?

 • Stoppen te snel: Het klinkt gek, want waarom zou je stoppen met een idee waar je zo in geloofd? Veel bloggers geven hun website veel te weinig tijd om te groeien. Ze stoppen binnen 2 of 3 maanden al met bloggen waardoor er vaak te weinig content online staat. Maar nog belangrijker ze hebben Google geen tijd gegeven om hun website echt te waarderen
 • Te veel ideeën: Voor je dit project bent begonnen, start je alweer een ander fantastisch idee. De tijd dat je met 10 websites goed kan score in Google is echt voorbij! Richt je eerst op één idee en zorg dat dit eerst een succes wordt.
 • Niet commercieel genoeg: Met goede content kan je altijd geld verdienen! Maar je moet er wel een commercieel idee bij bedenken. Ten eerste moet je de waarde van je blog goed inschatten en daar ook het geld voor durven vragen. Daarnaast is het helemaal niet raar om wat te promoten als al jouw content gratis is.
 • Niet uniek genoeg: Je gaat geen onderwerp vinden waar niet over geschreven wordt. Kortom het idee hoeft niet uniek te zijn, maar je moet er wel een unieke draai aan geven. Je content moet dus echt anders en beter zijn als andere blogs. Doe je dit niet dan verlies je altijd van de grote blogs.
 • Niet uitbesteden: De grootste fout is om alles zelf te willen doen. Natuurlijk zal dit in het begin het geval zijn, maar wanneer je flink wat bezoekers hebt dan kan je kijken naar hulp. Zoek naar een boekhouder, Social media expert of content schrijver. Zij kunnen ervoor zorgen dat jij meer tijd overhoudt voor de belangrijkste zaken en dus nog sneller kan groeien.