Een beetje extra geld verdienen is altijd fijn. Zeker wanneer dit iets is wat ook nog erg leuk is. Extra bijverdienen doen veel mensen dan ook doormiddel van hun passie te volgen en jij kan dat ook!

Toen ik nog voor mijn baas werkte, deed ik daarnaast nog iets voor mijzelf. In de avonduren starten ik mijn eigen websites om zo wat extra geld te verdienen. Uiteindelijk groeide dit uit naar een bedrag waar ik van kon leven waardoor ik nu kan doen wat ik leuk vind.

Vaak moeten mensen wakker geschud worden om hier ook aan te beginnen. Extra geld verdienen is vaak ontzettend leuk en wanneer je de eerste euro’s zit binnenkomen ook nog eens motiverend. Daarom neem ik je mee hoe je vandaag kan starten met extra geld verdienen.

Iedere dag deel ik tips hoe jij meer geld kan besparen en hoe je beter kan worden met geld.
Volg mij op instagram!
wouter cursus.png

Fiverr

Niet iedereen zal dit kennen, maar al jaren is dit één van de beste plekken om extra geld te verdienen op het internet. Sinds kort is het zelfs in het Nederlands waardoor dit de ideale plek is om te starten. Je kan Fiverr het beste zien als een markplaats voor diensten. Ben je goed in online marketing, foto’s maken, editten van video’s of teksten schrijven? Bij Fiverr kan je jouw dienst aanbieden waarna andere je kunnen inhuren! Super handig toch?

Verkoop wat je maakt

Ben jij handig dan kan je daar een hoop extra geld bijverdienen! En dan bedoel ik niet dat je timmerman of iets moet zijn. Kan je goed bakken of ben je handig met een naaimachine? Door deze producten op het internet te zetten kan je al gauw heel veel mensen bereiken. Hoe mooi kan je het hebben om van je hobby je werk langzaam te maken?

Start een blog

Nee het is nog niet te laat om geld te verdienen met je blog! Natuurlijk zijn er al talloze, maar als je een goed idee hebt dan kan je ongelofelijk veel geld verdienen met een blog! Het enigste wat je moet hebben is geduld, tijd en heel veel inzet.

Nadat de bezoekers op je blog komen kan je beginnen met advertenties erop te zetten. Plaats bijvoorbeeld advertenties van Google op je blog (Adsensen) of biedt producten aan van grote webshops (affiliate marketing). Je zal zien dat na verloop van tijd je inkomen steeds een beetje zal toenemen.

geld verdienen vanuit huis met bloggen 1024x555

Maaltijden bezorgen

Als je gek bent op fietsen dan moet je dit toch wel overwegen! Eten bezorgen van verschillende restaurants met de fiets! Je kan je bijvoorbeeld inschrijven bij Uber Eats waarna je voor ieder bezorgde maaltijd een x aantal euro krijgt. Deze verdiensten kunnen al gauw enkele tientjes in een paar uur zijn. Volgens sommige bezorgers kan je tot €20 per uur extra bijverdienen.

Verhuur je appartement of huis

Dit is zeker voor degene die op een hotspot wonen. Hiermee bedoel ik mensen die wonen bij een stadion, grote stad of iets toeristisch. Je kan via AirBnB je woning verhuren en kan daarmee een hoop geld bijverdienen! Let wel even op dat je goed kijkt of dit mag bij jou.

Verkoop foto’s

Tegenwoordig hebben veel mensen een goede camera en maken ze prachtige foto’s. Waarschijnlijk heb je dan ook wel eens nagedacht om hier iets mee te doen? Starten kan al heel simpel door je foto’s te verkopen op een website waar bedrijven ze kunnen aankopen. Voor elk verkochte foto krijg je een bedrag! Het grootste voordeel is dat je heel snel je portfolio kan opschalen waardoor de kans op meer verkopen heel groot is. Een platform waar dit onder andere kan is Shutterstock!

geld verdienen fotos 1024x555

Online geld verdienen met Youtube!

Ben je handig met filmen dan moet je absoluut overwegen om je eigen youtube kanaal te beginnen. Youtube is ongekend populair en wanneer je een goed idee hebt dan kan je heel veel mensen bereiken. Per view kan je vervolgens betaald krijgen. Zo verdienen 1000 views ongeveer €1, maar dit kan veel hoger liggen. Hoe beter de kwaliteit des de hoger je verdiensten!

Extra bijverdienen met bijles

Hoe relevant wil je het hebben voor deze tijd? Veel studenten konden lange tijd niet naar school en hebben hierdoor toch wat leerachterstand. Ook is er minder direct contact met docenten waardoor sommige studenten extra uitleg nodig hebben. Ben jij goed in een aantal vakken dan kan jij hun extra les geven. Het grootste voordeel van online bijles geven is dat je daarme geld kan verdienen vanuit huis. Een mooi platform hiervoor is Udemy

Verkoop producten op marktplaats

Waarschijnlijk heb je thuis genoeg oude producten staan die je gemakkelijk via Marktplaats kan verkopen. Maar heb je ook wel eens nagedacht om spullen op te kopen en weer te verkopen! Koop bijvoorbeeld een oude kast en pimp deze zodat je hem weer voor meer geld kan verkopen.

geld verdienen met tweedehands spullen verkopen 1024x555

Daytraden

Helaas kan ik je hier niet bij helpen, maar er zijn genoeg websites en youtubekanalen waar ze je alles over daytraden leren. Hier is cryptocurrency het meest geschikt voor. De prijs varieert hier meer waardoor er ook sneller winst te behalen valt! Let op hier is veel kennis en ervaring nodig waardoor lang niet iedereen hier goed in is! Nog beter gezegd bijna niemand……

Ga babysitten

Dit gebeurd al tientallen jaren en tegenwoordig is het nog steeds ongelofelijk populair. Veel werkende ouders zoeken babyzitters en vaak ook voor bijvoorbeeld een avond. Wanneer de kinderen op bed liggen kan jij voor de tv zitten en wachten tot ze thuis zijn. Ideaal en makkelijk geld ook nog eens! De vergoeding kan oplopen tot al gauw €11 per uur. Een bekende platform hiervoor is bijvoorbeeld Sitly

Spullen verhuren

Iedereen heeft waarschijnlijk een schuur of zolder vol met spullen liggen. Een boormachine, hoge tafel, bakfiets of misschien wel een beamer? Maar wist je dat je dit kan verhuren en flink aan kan verdienen? Via Peerby kan je deze spullen aanbieden aan mensen in je buurt waar je dan per dag een x bedrag voor kan krijgen.

Word Uber chauffeur

Met Uber reizen is steeds populairder! Niet gek dat er dan ook steeds meer verdiend kan worden met het rijden van deze ritjes voor Uber. Als Chauffeur moet je wel eerst goedgekeurd worden, maar hierna kan je direct starten met het rondrijden van mensen.

Belangrijk is dat je hier wel over een eigen auto moet beschikken. Na aftrek van alle kosten dan verdien je ongeveer €25 per uur met het rondrijden van mensen via Uber.

uber chaffeur verdienen 1024x555

Affiliate website

Een blog is vrij persoonlijk, maar je kan het natuurlijk ook een stuk algemener houden. Een goed idee is dan een onderwerp te kiezen waar je veel van af weet. Weet jij veel over mountainbike schrijf hier dan een website over! Je kan er dan allerlei mountainbike fietsen en onderdelen op aanbieden van bekende webshops. Wanneer iemand daar besteld via jou website dan krijg je hier een percentage over. Dit noemen we ook wel Affiliatemarketing!

Enquêtes invullen

Lekker vanuit je luie stoel een paar vragen invullen en nog geld ontvangen ook. De verdiensten zijn echt niet hoog, maar alle beetjes helpen en het kost ook niet veel tijd.

Verhuur je auto

Zie jij je auto vooral als vervoersmiddel en vind je het niet erg om hem aan andere te lenen dan kan je hem ook verhuren. Via Snappcar kan je jouw auto verhuren aan andere. Hierbij hem je de keuze uit verschillende soorten manier om je auto te verhuren. Ontmoet bijvoorbeeld de huurder en overhandig de sleutel.

Help mensen met bewegen

Ben jij een echte sportliefhebber en dol op hardlopen of bijvoorbeeld workouts in de buitenlucht? Start je eigen groep waar mensen zich kunnen aansluiten om mee te sporten. Jij bent dan hun instructeur en verdient daar dan een x aantal euro per les! Zo kan je sporten en ook nog eens andere motiveren.

geld verdienen met yoga of sporten 1024x555

Begin een B&B

Heb je een kamer over in huis dan kan je ervoor kiezen om je eigen B&B te starten. Steeds meer mensen zijn de grootschalige hotels zat en willen meer. Een B&B geeft een goede slaapplaats, maar ook unieke ervaringen. Vind jij het niet erg om bijvoorbeeld twee mensen in huis te hebben dan is dit een leuke manier om bijvoorbeeld €80 per nacht extra te verdienen.

Proefpersoon worden

In Nederland zijn er vaak mensen nodig om een geneesmiddelen­onderzoek te doen. Voordat het de reguliere markt op komt moet het geneesmiddel eerst worden onderzocht. Hiervoor krijgen de mensen aan zo een onderzoek een mooie vergoeding. Natuurlijk moet je wel gezond zijn en door de screening komen, maar de beloningen zijn behoorlijk goed.

Beleggen

Beleggen is een goed middel om een maandelijks inkomsten te genereren. Je kan natuurlijk op verschillende manieren beleggen, maar de meest populaire manier is het kopen van aandelen. Je investeert hierbij in bedrijven waar je winst kan maken door koersstijging of doormiddel van dividend.

Belangrijk hierbij om te vermelden is dat het vaak jaren duurt voor je echt extra geld kan verdienen. Het kan zijn dat je direct veel winst maakt, maak vaak groeien aandelen met een golvende beweging. Je kan dus ook verlies maken.

Ga je beleggen zorg dan dat je dit doet voor de lange termijn. Hierdoor loop je het minste risico en kan je wel vermogen opbouwen.

Producten verkopen op Bol.com

Ben je niet handig met websites dan kan je er voor kiezen om producten te verkopen op bol.com. Je kan je producten in het bol.com systeem zetten waarna je kan starten met verkopen. Het grote voordeel is dat bol.com behoorlijk groot is waardoor er genoeg potentiële klanten zijn.

Dropshippen

Met Dropshippen start je een eigen webshop, maar heb je geen eigen voorraad. Hierdoor zijn je risico’s veel kleiner. Wanneer iemand een product besteld, plaats je de bestelling door naar de leverancier die dan het product verzend.

De afgelopen tijd hoor je veel verhalen dat er voor Dropshippers zijn die spullen verkopen van AliExpress. Persoonlijk ben ik daar niet zo een fan van en zal ik je aanraden om te kijken naar Nederlandse leveranciers. Met hoogewaardig dropshippen kan je echt duizenden euro’s per maand verdienen!

Moestuinverkoop

Helemaal hip en past helemaal in een veelbelovende toekomst. Een moestuin is sowieso een aanrader als je geld wilt besparen, maar je kan er ook geld aan verdienen! Plaats bijvoorbeeld op je Facebook of Instagram wat je komkommer, courgette of aarbeien kosten en wedden dat je er zo vanaf bent!

Ga strijken voor andere

Vind je het heerlijk om te strijken dan is dit je roeping! Heel veel mensen hebben er namelijk een hekel aan waaronder ik. Meld je aan bij een strijkservice en ontvang wekelijks strijkgoed van andere. Per kledingstuk kan je €0,25 tot €0,50 verdienen

E-book verkopen

Het voordeel van een e-book schrijven en verkopen is dat het eenmalige tijd kost en je daarna heel lang verdiensten kan hebben. Ik raad altijd aan om bijvoorbeeld een leerzaam E-book te schrijven over iets waar je veel vanaf weet. Weet jij veel over foto’s maken, schrijf dan een E-book over “101 tips om de ideale foto te maken”. Via verschillende platforms kan je deze dan verkopen.

Extra geld verdienen met bereik

Tegenwoordig is er geen merk zo sterk als jezelf. Natuurlijk moet je hier van houden, maar als je jezelf inzet als merk dan kan je bakken met geld verdienen. Zo verdient Kylie Jenner €1 miljoen per instgrampost. Het heeft dus wel degelijk zin om een populair kanaal op te bouwen. Instagram is daar heel populair voor, maar ben je nou handig met dansjes dan is TikTok ook interessant.

Geld bijverdienen met honden uitlaten

Je zal het niet denken, maar met honden uitlaten kan je echt een hoop geld bijverdienen. Veel baasjes werken van vroeg tot laat waardoor de hond alleen thuis komt te zitten. Baasjes betalen hier goed voor zolang hun hond maar goed verzorgd word.

Het grote voordeel is dat je slechts 1 a 2 uurtjes hoeft te werken. De vergoeding ligt vaak op €10 per wandeling. Zorg je dat je in een wijk 4 a 5 honden kan vinden dan kan je dus al gauw €40 per uur verdienen!

geld verdienen met hond uitlaten 1024x555

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of jij al extra verdiensten hebt naast je vaste verdiensten? Laat het mij weten in de reacties hieronder!