Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Enquetes Invullen voor Geld en €500 P/M Verdienen?

Enquetes invullen voor geld en honderden euro’s per maand verdienen. Online zijn er allerlei nieuwe methodes ontstaan waarmee jij een leuk extra zakcentje kan verdienen. Een van de bekendste methodes is het invullen van enquêtes. Het zal misschien niet gaan om waanzinnig hoge vergoedingen, maar het kan na verloop van tijd toch een kleine extra inkomstenbron worden.

Vroeger vulde ook ik deze enquetes in, maar na een paar weken keek ik er eigenlijk nooit meer naar om. Als ik het mij goed herinner had ik op mijn ballans ooit €10 verdiend met enquetes invullen voor geld. Niet veel, maar het kosten toen ook net zoveel tijd.

Ik was benieuwd of het nog steeds mogelijk was en ging dus weer op onderzoek uit! In dit artikel bekijken vertel ik waar jij enquetes invullen voor geld en hoeveel je er precies mee verdient

Hoe kan je geld verdienen met enquêtes?

De bedrijven en de overheid zijn constant bezig met onderzoek naar consumentengedrag en meningen. De informatie kan voor het bedrijfsleven van essentieel belang zijn en een koers uitstippelen. Het is voor de bedrijven en instanties zijn gemakkelijk om een onderzoeksbureau in te huren.

Jij kan als ‘gewone’ burger jouw mening geven en je licht laten schijnen over bepaalde vraagstukken. De onderzoeksbureaus beschikken over een klantenbestand en kunnen binnen no-time een enquête de deur uitgooien. Het bureau krijgt een vergoeding en dat geldt ook voor de personen die de enquête invullen.

Vanzelfsprekend zal het enquêtebureau een stuk meer verdienen, maar dat hoeft de pret niet te drukken.

Hoeveel kan je verdienen met enquêtes?

Het invullen van enquêtes op het internet is geen methode om snel jouw zakken te vullen. Het is eerder een manier om extra geld te verdienen.

Het invullen van een enquête levert doorgaans enkele eurocenten tot euro’s op. Het kan gaan om twee euro, maar in de meeste gevallen zal het om maximaal één euro per enquete gaan. De vergoeding zal worden gebaseerd op de tijdsduur van een enquête en mogelijk ook het onderwerp van de vragenlijst.

Er staan doorgaans slechts enkele enquêtes voor de leden klaar en er worden een beperkt aantal enquêtes afgenomen. Er zal dus niet iedere dag iets in te vullen zijn.

Naast geldvergoedingen zijn er ook onderzoeksbureaus actief die punten vergeven. Je kan dan punten sparen met het invullen van enquêtes en deze op een later moment inwisselen voor een cadeaubon of een product. Het puntensysteem is wellicht niet ideaal, maar de beloning is wel mooi meegenomen.

Hoeveel je kan verdienen met enquetes invullen voor geld kan dus enorm verschillen. De onderzoeksbureaus doen ook wel eens fysieke enquêtes, bijvoorbeeld via videobellen. De fysieke enquêtes leveren meer geld op, maar duren ook een stuk langer.

Waar kan je geld verdienen met enquêtes?

Er zijn verschillende online enquêtebureaus actief. Het kan ook voorkomen dat jij bij een spaarprogramma de mogelijkheid krijgt om onderzoeken in te vullen voor punten. Wij hebben hieronder enkele websites genoteerd waar jij geld kan verdienen met enquêtes:

EuroClix

EuroClix is één van de bekendste spaarprogramma’s van Nederland en bestaat al sinds 1999 en mocht al meer dan 350.000 leden verwelkomen. Je kan op de site eenvoudig een account aanmaken en punten gaan sparen. Klik op bepaalde mailtjes en maak gebruik van de vele cashbackacties.

Je kan EuroClix sparen en inwisselen voor echte euro’s. 1000 Clix staat gelijk aan 10 euro. Je kan als lid ook enquêtes gaan invullen. Het enquêteplatform heeft ook wel de naam ‘PanelClix’ gekregen. De openstaande enquêtes kan je eenvoudig terugvinden in jouw profiel. Vergeet niet om al jouw profielgegevens in te vullen, want dan krijg je ook meer enquêtes aangeboden.

Je krijgt voor een enquête vaak een vergoeding van 100 Clix, oftewel één euro. Het is misschien niet veel, maar het kost ook weinig tijd. Na verloop van tijd kan jij een bedrag gaan incasseren. Het is raadzaam om punten op sparen, zodat je op een later moment een hoger bedrag kan laten uitbetalen voor minder Clix.

euroclix

StemPunt

StemPunt is een platform dat zich specifiek richt op online onderzoeken. Het onderzoeksbureau werkt samen met de grootste merken en diverse televisieomroepen. Je komt dan ook enquêtes tegen van Grolsch, VakantieVeilingen, GreenPeace, BNN, NPO en zelfs Marktplaats. Er verschijnen dagelijks nieuwe onderzoeken op de site en jij kan met jouw mening mooie beloningen verdienen.

Een account aanmaken is gratis. Sterker nog, je krijgt alvast een eerste beloning voor het registeren. Daarna is het zaak om jouw profiel aan te vullen, zodat de juiste enquêtes worden aangeboden. Hoe beter jij je profiel aanvult, des te meer onderzoeken er beschikbaar komen. Je ontvangt altijd een mailtje wanneer er een enquête klaarstaat. Onderzoeken kan jij invullen op de computer, smartphone en tablet. StemPunt beschikt namelijk ook over een handige applicatie.

De actieve leden kunnen voor 30 euro aan waardebonnen verdienen op maandbasis. Je krijgt punten voor het invullen van een enquête. De punten kan je later inwisselen voor een cadeaubon naar eigen keuze. Je hebt de keuze uit een waardebon voor Bol.com, Hema, VVV Online, VVV Fysiek, Pathé, Pathé Thuis, Fonq, ICI Paris, Kado+Kaart, Zalando, Dille & Kamille, TicketMaster en Foot Locker. Het gaat om digitale cadeaubonnen die direct in jouw mailbox belanden. Je kan de beloningen ook schenken aan één van de goede doelen.

stempunt

Opinieland

Een andere bekende speler in Nederland is Opinieland. Het is onderdeel van Survey Sampling en dat bedrijf bestaat al meer dan 30 jaar! Zij doen veel marktonderzoek en bij Opinieland kan je dan ook naast enquetes invullen voor geld ook producten uitproberen voor ze op de markt komen.

Aanmelden bij Opinieland is geheel gratis en kan je op alle apparaten doen. Na het aanmelden dien je een profielkenmerken in te vullen waardoor je enkel enquetes krijgt te zien die voor jou relevant zijn. Vul dit eerlijk in, want uiteindelijk heb je er niets aan om enquetes in te vullen die niet voor jou bedoelt zijn. Opinieland maakt namelijk gebruik van een kwaliteitscontrole om te zien hoe goed antwoorden zijn ingevuld.

Per ingevulde enquete krijg je een vergoeding die van te voren te zien is. Ben je bij het bedrag van €10 dan kan je dit uit laten betalen doormiddel van PayPal of kiezen voor verschillende cadeaubonnen.

Toluna

EuroClix en Stempunt zijn voornamelijk actief in Nederland, terwijl het onderzoeksbureau Toluna in 57 landen actief is. Het enquêtebureau beschikt over een ledenbestand van ruim negen miljoen mensen. Toluna bestaat sinds 2000 en komt oorspronkelijk uit de Franse hoofdstad Parijs.

Een eigen account aanmaken is gratis en duurt enkele minuten. Wij raden je wel aan om daarna nog jouw profiel aan te vullen met de benodigde gegevens. Een compleet profiel zal automatisch zorgen voor meer onderzoeken. Dagelijks staan er meerdere enquêtes op de website. Iedere enquête die jij invult zal een bepaald aantal punten opleveren.

Jouw puntentotaal kan je eenvoudig terugvinden in de wallet. Het is vanaf 60.000 punten mogelijk om de punten in te wisselen voor een mooi product of een geldbedrag. Je kan punten ook uitgeven voor online gokspelletje en dat is het hopen dat jij een leuk product wint. Het kan alleen ook zo zijn dat jij niets wint en de punten zijn verdwenen. Het is daarom slimmer om gewoon rustig door te sparen.

Tips enquetes invullen voor geld

Wij hebben voor onze lezers enkele tips genoteerd voor het geld verdienen met enquêtes. De tips zijn handig voor nieuwkomers die nog wegwijs moeten worden gemaakt in deze unieke online wereld:

  • Vul jouw profiel aan: Inschrijven kan kosteloos, maar daarna is het wel echt noodzakelijk om jouw profiel aan te vullen. Gegevens die worden gevraagd zijn bijvoorbeeld jouw inkomsten, relatiestatus en huidige baan. Hoe meer informatie een enquêtebureau heeft, des te sneller zij een geschikte enquête voor je kunnen vinden. In sommige gevallen krijgen leden zelfs een kleine beloning wanneer zij hun profiel aanvullen.
  • Deel niet al je gegevens!: Hierboven zei ik dat je gegevens kon delen voor extra inkomsten, maar daar wil ik ook meteen een kanttekening bij maken! Deel niet al je gegevens en stel vast wat je wel en niet wilt delen. Let ook duidelijk op waar je gegevens voor mogen gebruikt worden.
  • Blijf sparen en speel geen (gok)spelletjes: De meeste online enquête-websites geven hun leden de kans om gokspelletjes te spelen met verdiende punten. Je kan bij EuroClix bijvoorbeeld draaien aan een gokkast en dat kost 100 Clix. Je kan meer punten winnen, maar je kan ook met lege handen komen te staan. Wij raden je aan om de gokspelletjes links te laten liggen en gewoon door te sparen. De beloning komt vanzelf!
  • Kies voor een Bol.com cadeaubon: Als je een straks voldoende punten hebt gespaard voor een cadeaubon, kies dan voor een Bol.com cadeaubon. Je kan op de site van Bol.com namelijk alles kopen wat jij je maar kan bedenken. De overige cadeaubonnen zijn leuk, maar bij Bol kan je echt alles vinden en aankopen met de cadeaubon.

Enquetes invullen voor geld betrouwbaar?

Een eerlijk antwoord op deze vraag is dat ik geen ja of nee kan zeggen. Ja er zijn enquete-websites die 100% betrouwbaar zijn en waar ze goed omgaan met je gegevens. Zeker dit laatste is ontzettend belangrijk, aangezien je veel vragen moet invullen die persoonlijk zijn.

Kijk bijvoorbeeld niet raar op als ze vragen naar je salaris, hoeveel seks je per week hebt of waar je woont.

De ISO gecertificeerd kan een goede graadmeter zijn of een partij betrouwbaar is. Ze voldoen aan strenge eisen over hoe zij om moeten gaan met persoonlijke gegevens en zijn transparant hoe zij deze gebruiken.

Conclusie: Kan je rijk worden met enquetes?

Ja je kan een leuk zakcentje verdienen met enquetes invullen voor geld, maar reken je absoluut niet rijk! Soms zie je dat je honderden euro’s per maand kan verdienen, maar dit is eerdere enkele tientjes. Je gaat er zelfs geen basis salaris uithalen en dat betekend dat je dus minder dan de minimum loont per uur verdient

Kortom nee je gaat er niet rijk mee worden, maar het is prima om wat extra te verdienen.

Gemiddelde duurt een enquete 20 minuten wat betekend dat je dus maximaal twee euro per uur ongeveer ermee kan verdienen. Leuk dus om tussendoor te doen en zo een cadeaubon of kleien vergoeding bij elkaar te sparen.

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Snel rijk worden: Mijn eerlijke verhaal over slapend rijk worden
Wat staat er op je Loonstrookje? Simpele Uitleg + Tips
Geld verdienen met Instagram: Succes op Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram