Heb jij wel eens wat gekocht met een cashback? Of heb je hier nog nooit van gehoord? Vaak klinkt het te mooi om waar te zijn wanneer je na het kopen geld krijgt. Super handig en kan een hoop geld besparen.

Wanneer je iets koop met cashback dan krijg je na je aankoop een geldbedrag gestort. Vaak moet je hier wel een aanvraag voor doen, maar in sommige gevallen krijg je deze ook automatisch teruggestort.

Er zijn vele verschillende manier hoe dit wordt toegepast. Zo kan jij je aansluiten bij een cashback programma, maar dit kan ook bij een bedrijf zelf. Kortom ik leg je alles uit over cashback en hoe je hier zoveel mogelijk geld kan verdienen.

Iedere dag deel ik tips hoe jij meer geld kan besparen en hoe je beter kan worden met geld.
Volg mij op instagram!
wouter cursus.png

Waar vind je cashback actie’s?

Cashback zijn op verschillende manier te krijgen. Het is mogelijk om het tegen te komen in de winkel, maar je kan er ook echt naar opzoek gaan. Hieronder heb ik de verschillende mogelijkheden voor je samengevat.

 • Cashback website: Veel jongeren zullen bekend zijn met de zogeheten cashback websites. Dit zijn website waar je direct geld kan verdienen wanneer je een aankoop doet bij een bekende webwinkel.
 • Cashback van product: Soms zie je bij een product een korting staan via cashback. Dit is een korting die vaak de winkel niet geeft, maar het merk zelf. Zo heeft Nespresso bijvoorbeeld vaak een cashback waar je dan cups mee kan bestellen of je een deel van je aankoopbedrag terug krijgt. Hiervoor moet je dan vaak een online formulier invullen waarna ze het geld terug storten.
 • Cashback bij energieleverancier: Energieleveranciers trekken veel nieuwe klanten doormiddel van cashback kortingen. Je krijgt als klant bijvoorbeeld scherpe energietarieven en €200 cashback. Dit betekend dat je vaak €200 korting krijgt op je jaarrekening. Je korting wordt dus op het eind van het jaar verrekend met je energierekening

Hoe werkt cashback?

Belangrijk bij de werking van cashback is wat voor cashback je hebt. De werking is namelijk echt anders, hoewel het resultaat natuurlijk hetzelfde is. Een flinke korting wanneer je een product of dienst afneemt!

Hoe werkt cashback websites?

Cashback websites werken allemaal hetzelfde. Je zal een account moeten maken bij hun om gebruik te kunnen maken van de cashback. Het grote voordeel van cashback websites zijn dat je bij heel veel winkels tegelijk kan profiteren van flinke kortingen. Hieronder stapsgewijs uitgelegd hoe het werkt

 • Meld je aan bij een cashback website
 • Vaak kan je geen gebruik maken van adblocker, omdat deze de werking blokkeren.
 • Zoek de winkel waar jij een aankoop wilt doen en klik op de webwinkel.
 • Er opent zich een nieuw scherm waar jij je aankoop kan doen. Dit is volledig veilig.
 • De cashback wordt in je account bijgeschreven.
 • Uiteindelijk kan je de korting verzilveren. Dit is per cashback websites anders.

Hoe werkt cashback van product?

Kom je een product tegen waar cashback op zit dan is de kans groot dat je deze kan verzilveren met een code. Je krijgt de korting dus niet bij de (online) kassa! Vaak zit er in de doos van het product een blaadje met de cashback. Hier staat precies op hoe je de korting kan krijgen, maar hieronder heb ik wel een algemeen stappenplan.

 • Ga naar de website waar je de cashback kan krijgen.
 • Vul je gegeven in zodat ze de cashback kunnen uitbetalen. Vaak zijn dit wat persoonlijke gegevens en je bankrekening waar ze het geld op kunnen storten.
 • Vul de unieke code in van de cashback (en vaak moet je ook je product selecteren.)
 • Upload de kassabon van je aankoop
 • Na een paar dagen ontvang je de cashback op je rekeningnummer!

Cashback websites vergelijken

Cashback websites zijn websites waar jij je kan aanmelden om geld te verdienen met je aankopen bij verschillende webwinkels. Het grote voordeel is dat je geld kan verdienen met aankopen die je toch al zou moeten doen. Zo zijn er cashback websites waar je geld verdient met je aankopen bij bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Media Markt, Thuisbezorgd en Groupon.

Het enigste wat je hoeft te doen bij deze cashback websites is inloggen op het systeem. Klikken op de link bij de webshop waar jij wat wilt kopen en hierna start je direct met geld verdienen bij je aankoop.

Cashback

cashback nl 1

Bij Cashback zitten meer dan 35.000 winkels aangesloten. Met meer dan 8 miljoen leden wereldwijd is het één van de grootste casback websites van de wereld. Het is dus één van de grootste partijen om geld te verdienen met cashback.

 • Meer dan 35.000 winkels en 15.000 kortingen om uit te profiteren
 • Direct uitbetalen op je rekening of kies een cadeaubon

Euroclix

euroclix

Euroclix is al jaren één van de bekendste geld verdien websites van Nederland. Zelf zeggen ze de nummer 1 website te zijn als het gaat om geld verdienen online. Er zou al meer dan 28 miljoen euro verdient zijn door leden! Naast cashback wat je krijgt van webwinkel kan je hier ook geld verdienen door e-mails te lezen of mee te doen met enquetes.

 • Verdien naast cashback ook met het lezen van e-mails, enquetes of je creditcard aankopen
 • Je verdient Clix bij het spaarprogramma welke je kan inwisselen voor euro’s. Hoe meer clix je inwisselt des de hoger de inwisselkoers!

CashbackXL

cashback xl

CashbackXL is een wat kleiner platform, maar heeft absoluut zijn voordelen. Het werkt exact hetzelfde als andere platforms, maar hier krijg je een maandelijks betaling. Het grote voordeel is dat je niet veel geld hoeft te sparen voor het uitbetaald krijgt.

 • Promoot veel aanbiedingen waardoor je op de hoogste blijft van scherpe acties
 • Overzichtelijk in het toewijzen van cashbacks
 • Betaald maandelijks uit!

Welke cashback apps zijn er?

Heel veel cashback is via een websites, maar je kan ook gebruik maken van een app. Deze zijn vaak veel gebruiksvriendelijker en kan je bijvoorbeeld ook onderweg gebruiken. Super handig waardoor je direct kan profiteren van mooi kortingen. Lees hier ook de beste apps om direct geld te besparen.

Scoupy

Scoupy is bij heel veel Nederlanders ontzettend bekend. Het is de app waarbij je geld terug krijgt van een aankoop bij bijvoorbeeld een supermarkt. Vaak kan je hierdoor een product gratis proberen. Super handig en kan vaak leuke kortingen geven zeker als het om bijvoorbeeld wasmiddel gaat.

 • Direct na je aankoop korting krijgen wanneer jij een foto van de bon upload
 • Scoupy heeft vaak unieke cashbacks welke je nergens anders vind dan op de app

myWorld

Veel cashback websites geven korting bij webwinkels, maar bij myWorld kan je ook nog een profiteren van kortingen bij winkels bij jouw in de buurt.

 • Krijgt korting en cashbacks op winkels bij jou in de buurt.
 • Je kan in de app ook aanbiedingen van winkels terugvinden.

De voor- en nadelen van cashback

Cashback is een prima manier om geld te verdienen. Hierbij ook direct een kanttekening, want rijk ga je er niet van worden. Toch kan cashback honderden euro’s per jaar besparen wat toch weer een mooi bedrag is. Hieronder de voor- en nadelen van cashbacks!

Voordelen cashbacks

 • Je bespaart/verdient geld met aankopen die je toch al moet doen
 • Cashback websites hebben vaak unieke acties waar je van kan profiteren
 • Cashback is vaak helemaal niet vele werk voor een flinke korting.

Nadelen cashback

 • Je zal merken dat je cashback gaat vergeten! Je moet er dus wel bewust mee bezig zijn.
 • Cashback geeft vaak mooie kortingen, maar soms zijn ze niet zo goed als ze lijken. Controleer daarom altijd of het ergens anders goedkoper is.
 • Je maak gebruik van cashback voor iets wat je niet echt nodig hebt.

Is cashback iets voor jou?

Nu ben je natuurlijk benieuwd wat ik van cashback vind. Persoonlijk heb ik niets tegen cashback. Je krijgt namelijk korting op een product en dat is altijd goed. Maar hier maak ik ook direct een kanttekening! Maak echt alleen van cashback gebruik als je het product ook echt nodig hebt. En koop niet een product, omdat het dan opeens zo goedkoop is.

Wil je gebruik maken van een cashback website dan moet je ook goed opletten hoe zij uitbetalen. Sommige websites hebben namelijk een betaaldrempel of betalen alleen uit in cadeaubonnen. Controleer dus altijd hoe ze uitbetalen en hoeveel je moet sparen voor ze je uitbetalen

Als laatste kanttekening is het verstandig om altijd je bon goed te bewaren bij een cashback actie. Vaak moet je namelijk de bon meesturen en als je deze niet hebt dan krijgt je dus geen geld terug. Kortom bewaar de bon altijd en maak er desnoods een foto van direct na je aankoop!