Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Een Vrij Leven Zonder Rijk te Zijn

Een vrij leven lijkt vaak onmogelijk, maar heb je er serieus eens naar gekeken? De kans is groot dat het namelijk ook voor jou mogelijk is. Je moet alleen weten hoe je dit in jouw leven kan toepassen en hoe je dat kan doen.

Zelf werk ik nog steeds iedere week meer dan 40 uur. Niet omdat die moet, maar vooral omdat ik het graag wil. Ik ben gek op mijn werk, maar doe dit wel wanneer en waar ik wil. Dit is voor mij een vrij leven

Wat is voor jou een vrij leven? In dit artikel leg ik je alles uit over een vrij leven en wat jij kan aanpassen in je leven om uiteindelijk genieten van een vrij leven. Vaak ligt je belemmering namelijk in je denkwijzen over vrijheid en geld.

Wat is een vrij leven?

Vrij leven heeft geen blauwdruk. Dat maakt het ook een vrij leven. Je kan het indelen zoals je zelf wilt en zijn geen voorwaardes wanneer je voldoet aan een vrij leven.

Als je een vrij leven zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat je van het vast blauwdruk wilt ontsnappen. Ontsnap aan het leven van 40 uur per week werken waarbij je 20 a 25 vakantiedagen hebt om te ontspannen. Bij een vrij leven maakt je meer tijd voor de dingen die je geluk brengen en is werk daar steeds meer ondergeschikt aan.

Een vrij leven heeft niets te maken met veel reizen, ondernemer zijn of niet hoeven werken. Het gaat bij een vrij leven dat jij de dingen kan doen die jij wilt en financiën hier vaak ondergeschikt aan zijn. Je probeert je leven zo in te delen dat je zoveel mogelijk tijd kan besteden aan de doelen die jij belangrijk vindt

Waarom een vrij leven?

Er zijn zoveel redenen om aan een vrij leven te beginnen! Ben jij in vaste dienst en ontevreden, heb je te weinig vrije tijd of heb je het gevoel dat je geen tijd kan besteden aan dingen die jij belangrijk vindt? Dan is het waarschijnlijk tijd om eens te kijken naar een vrij leven.

Het gaat bij een vrij leven om meer tijd te besteden aan de ultieme doelen van je leven. We zijn zo gewend om continue te consumeren, ons leven vol te plannen en continue bezig te zijn met verwachtingen. Het leven invullen zoals dat ooit aan ons is geleerd.

Bij een vrij leven kies je ervoor om je leven in te delen op wat je zelf belangrijk vindt. Hierbij stap je af van de gedachten dat je jouw tijd moet verkopen voor geld, 40 uur per week moet werken en je moet omringen met allerlei luxe. Je probeert zowel je uitgaven en inkomsten op je leven af te stemmen, in plaats van andersom.

Ga eenvoudiger leven

Een vrij leven draait vooral om een eenvoudiger leven. Hoe minder kosten je namelijk maakt des de makkelijker het is om een vrij leven op te bouwen. En nee dit betekent niet dat je helemaal niks meer kan en mag. Het gaat hierbij om een leven waarbij je goed nadenkt over wat je gelukkig maakt en zorgt dat je minder uitgeeft aan dingen die je niet zo gelukkig maken.

Een eenvoudig leven gaat helemaal niet om een minimalistisch leven. Het gaat erom dat je geld leert uitgeven aan je ultieme geluk. Vaak denken we dat we dat doen, maar geef jij echt al je geld uit aan alles wat je gelukkig maakt? Ik durf te wedden van niet! We zijn namelijk gewend om te consumeren.

Consumeren is de grootte vijand van een eenvoudig leven. Aankopen doen geeft ons een kortstondig geluk en enkel dat gevoel zorgt er aal voor dat we blijven kopen. Het vervolg een overvolle kledingkast waar je iedere dag moet kiezen wat je aantrekt of veel te veel spullen in huis waardoor overzicht en rust er allang niet meer is.

Een eenvoudiger leven gaat dus om je uitgaven optimaal weten te spenderen, enkel aan de doelen die je gelukkig maken.

Neem afscheid van bellemerde overtuigingen

  • Het is niks voor jou: Een vrij leven begint vaak bij het aanpassen van je huidige leven. Bij iedere is de eerste stap de moeilijke, maar enkel dan kan je stap voor stap naar je einddoel werken.
  • Om veel te verdienen, moet je veel werken: We zijn gewend om hard te werken en daardoor veel geld te verdienen. Maar er zijn tegenwoordig veel manieren om geld te verdienen. Je moet enkel zorgen voor meerdere inkomstenbronnen om meer tijd vrij te maken.
  • Voor investeren moet je veel geld hebben: Je bent al investeerder bij de eerste euro. Je kan al met enkele tientjes per maand investeren en je vermogen laten groeien.
  • 40 uur per week werken is normaal: Het klopt dat je er soms niet onderuit komt, maar je hebt absoluut een keuze hoe je dit de rest van je leven invult. Niemand is gedwongen om 40 uur per week te blijven werken, het is uiteindelijk je eigen keuze.
  • Stress en zorgen horen erbij: Dit is absoluut niet waar! Stress en zorgen zijn ontzettend ongezond en misschien wel één van de grootste gezondheidsproblemen. Vaak komt dit voor uit verwachtingen, financiële zorgen en maatschappelijke druk. Zoek naar wat jouw gelukkig maakt en pas je leven hierop aan.
  • Het salaris is de inkomstenbron: Veel mensen hebben enkel hun salaris als inkomstenbron, maar er zijn veel meer manier om je geld te verdienen.

Stop je tijd te verkopen voor geld

We zijn zo gewend in ons leven om te werken voor geld. Dit is wat ons van kleins af aan wordt geleerd. Je gaat werken bij de supermarkt voor een uurloon. Op school hebben ze het enkel over reguliere banen waar je betaalt krijgt per uur. Het is een gewoonte dat je denkt in je tijd verkopen voor geld.

En daar moet vanaf vandaag verandering in komen!

De eerste manier om naar een vrij leven te groeien, is om te stoppen met je tijd verkopen voor geld. Natuurlijk is dit wat extreem en ontkom je hier soms niet aan, maar door je tijd te verkopen voor geld, zorg je ervoor dat je minder tijd overhoudt. Je kan dus minder tijd besteden aan de dingen die je echt graag wilt.

Rijken mensen zorgen er niet voor niks voor dat zij werk voor hun laten werken en dat ze tijd kopen. Hiermee bedoel ik dat zij bijvoorbeeld een schoonmaakster nemen om schoon te maken. Ze kopen de tijd die ze normaal gesproken kwijt zouden zijn aan het schoonmaken.

Wil jij minder tijd verkopen dan kan je ervoor kiezen om je kosten te verlagen. Hierdoor kan je direct minder werken, maar je kan er ook voor kiezen om geld te verdienen wat niet tijdsgebonden is. Dit laatste is belangrijk, omdat je dan dus niet meer je tijd hoeft te verkopen voor geld.

Je verdiensten voor een vrij leven

Iedereen moet geld verdienen om uiteindelijk het leven te bekostigen. Maar hoe je dat doet is aan jezelf. We zijn zo gewend om geld te verdienen met een baan, maar enkel als je verder kijkt dan dit dan ga je een vrijer leven krijgen. Hieronder een aantal voorbeelden van verdiensten voor een vrij leven

Start een inkomstenbron op afstand

Een vrij leven is voor iedereen anders, maar één ding is absoluut belangrijk. Zorg voor inkomstenbronnen die je kan verwerven op afstand. Hiermee bedoel ik dat je niet perse naar kantoor of klanten hoeft te gaan. Zorg dat je een inkomstenbron aanlegt die je overal ter wereld kan verdienen

Veel mensen zullen nu direct denken aan een Digital Nomad. En eigenlijk klopt dit ook wel, je wilt namelijk een inkomstenbron aanleggen die locatie onafhankelijk is. Enkel koppelen veel mensen reizen en Digital Nomad ook aan elkaar. In dit geval is reizen niet perse een doen. Als dat jou gelukkig maakt dan moet je dat zeker doen, maar het principe van een inkomstenbron op afstand is dat je vrij bent waar en wanneer je het wilt doen.

Een goede idee voor inkomstenbron op afstand is bijvoorbeeld beginnen met affiliate marketing. Dit geef mij ontzettend veel vrijheid!

Een vrij leven met Bitcoin

Bitcoin staat voor veel mensen aan een gigantisch risico, terwijl andere hun vrijheid hiermee behalen. Bitcoin is absoluut een risico, maar kan een gigantisch rendement opleveren. Kijk maar eens naar de afbeelding hieronder of lees mijn artikel over statistieken over Bitcoin.

prijsverloop bitcoin vermogen 1024x555

Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij het beleggen in Bitcoin. Daarbij moet je het enkel doen met geld wat je kan missen. De praktische toepassingen zijn nog minimaal en niemand weet wat de koers van Bitcoin gaat doen.

Dat Bitcoin een goede rendement kan opleveren is een gegeven. Wist jij in 2017 al te beleggen in Bitcoin dan had je nu een gigantisch rendement gehad. Van dit rendement kan je vandaag de dag leven waardoor je veel meer vrijheid hebt.

Belangrijk is dat je goed onderzoek doet naar Bitcoin. Past het risico bij je en heb je vertrouwen in het idee achter Bitcoin?

Een vrij leven door je huis te verhuren

Heb je en koopwoning en wil je een vrijer leven dan is het absoluut de moeite waar om te kijken of je jouw huis kan verhuren. Zeker als je een vrij leven hebt waarmee je gaat reizen dan kan dit voor een mooie inkomstenbron zorgen.

Inplaats van dat je betaalt voor je woning, verdien je nu opeens met je woning. Dit zal direct bijdragen aan een vrijer leven. Je hebt namelijk minder kosten en direct een inkomstenbron om van te leven. Wellicht nog niet voldoende, maar het begin is er.

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Financiële Vrijheid: Hoe Ga je dat Bereiken?
Hoeveel geld heb je nodig om te stoppen met werken?
Wat is money mindset? Verander je kijk op geld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram