Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Flinke Salarisverhoging met deze ultieme tips!

  • Wouter authorWouter
  • Laatst bijgewerkt: 27 april 2021
  • Carrière

Heb jij wel eens om een salarisverhoging gevraagd? De meerderheid heeft dit nog nooit gedaan ondanks zij vinden dat ze niet genoeg betaald krijgen. Vragen om een salarisverhoging is voor veel werknemers dan ook een gigantisch drempel.

Vaak ten onrechte, want vragen om een salarisverhoging is helemaal niet raar! Sterker nog jaarlijks een gesprek met je baas over een salarisverhoging blijkt juist hartstikke goed te zijn. Het is het ideale moment om te kijken wat de prestaties zijn geweest en of je het geld waard bent. Voor beide dus een goed moment om stil te staan bij jou meerwaarde voor het bedrijf

In dit artikel gaan we kijken waarom jij meer stil zo moeten staan bij een salarisverhoging. Het is tenslotte één van de manier om meer inkomen te genereren en bijvoorbeeld te werken aan FIRE.

Waarom wil jij een salarisverhoging?

Voor je het kan hebben over een salarisverhoging moet je goed bedenken waarom je dit waard bent. Iedereen wilt het liefst meer verdienen, maar het willen is geen reden voor je baas om het te geven. Kortom je moet bedenken waarom jij de salarisverhoging waard bent.

Je krijgt onderbetaald

Heel veel werknemers waren op het moment dat ze het werk kregen ontzettend blij ermee. Misschien was het toen der tijd wel heel moeilijk om een baan te vinden? Of je was net afgestudeerd en hier kreeg je de kans?

Super fijn natuurlijk, maar uiteindelijk werk je voor het geld! Nog veel te vaak hebben werknemers het gevoel dat zij onderbetaald krijgen. Ze zien bijvoorbeeld een vacature op een website waar dezelfde functie stukken meer verdient. Of de markt is nu aanzienlijk beter als een aantal jaar geleden, maar jou salaris is niet meegegroeid.

Kortom je bent onderbetaald en dat het laatste wat je wilt. Tijd om voor jezelf op te komen en de waardering te krijgen die je verdient. Ga het gesprek aan en laat zien dat de baan die jij doet bij veel andere bedrijven aanzienlijk beter betaald word. Of laat zien dat je nu geen starter meer bent en recht heb op meer geld.

Je hebt meer verantwoordelijkheid gekregen

Je kent het waarschijnlijk wel het bedrijf groeit snel of ze veranderen structuren en voor je het weet is jou oorspronkelijke baan ook aangepast. Beetje bij beetje krijg je meer verantwoordelijkheid en zonder je het door hebt verzet je meer werk als ooit te voren.

Des de meer verantwoordelijk je draagt des de groter de kans dat ze je aanspreken als iets niet goed gaat. Natuurlijk helemaal niet erg, want je bent goed in je werk. Maar andersom geldt dit natuurlijk ook. Wanneer jij meer verantwoording draagt dan wil je daar ook een gepast salaris bij.

Heb jij het idee dat je verantwoording groeit door meer werk of bijvoorbeeld meer mensen die onder jou werken? Dan is er geen beter moment om meer salaris te vragen.

Je meerwaarde groeit jaarlijks

In het werk draait alles om prestaties. Of het nou gaat om keiharde euro’s die je voor het bedrijf binnen haalt of skills waarin je bent gegroeid. Wanneer jij kan aantonen dat je afgelopen jaar gegroeid bent in de meerwaarde voor het bedrijf dan mag hier iets tegenover staan.

Stel jij hebt een diploma behaald waar het bedrijf van profiteert dan is het helemaal niet gek om daar wat extra voor betaald te krijgen. Maar zeker als je het met cijfers kan bewijzen dan sta je sterk. Je baas zal jou ook wel eens op je cijfers aanspreken wanneer deze niet goed zijn. Kan je aantonen dat je echt van meerwaarde bent het afgelopen jaar dan mag hier best wat tegenover staan.

Je bent loyaal

Loyale werknemers zijn werkgevers absoluut iets waard. Het bedrijf kan namelijk op jou bouwen zonder zich zorgen te maken over een eventuele overstap. Vaak stappen mensen namelijk over van werkgever vanwege een beter salaris.

Zit jij al hele lange tijd bij je werkgever en heb je nog nooit een mooie salarisverhoging gehad dan kan je absoluut het gesprek aangaan. Zeker als je merkt dat veel nieuwkomers meer verdienen dan is dat het perfecte moment.

Geef aan dat je al lange tijd werkzaam bent binnen het bedrijf en je waarde al ruime tijd hebt bewezen. Je merkt dat veel nieuwkomers op dit moment meer verdienen dan jij en zou graag meer verdienen. Jij bent namelijk degene die al geruime tijd hebt bewezen dat je van toegevoegde waarde bent.

Je specialisme is veel vraag naar

Er zijn nou eenmaal beroepen waar een flink tekort is en de vraag gigantisch is. Kijk bijvoorbeeld naar programmeurs waar een extreem tekort is.

Merk je dat er in jou werk een extreem tekort ontstaat en zie je dat de salarissen omhoog schieten van dezelfde functies? Dan is het absoluut de tijd om een salarisverhoging aan te vragen. Je zit echt in een riante positie, want als je de salarisverhoging niet krijgt dan ligt het werk waarschijnlijk voor het oprapen.

Hoe vraag je om salarisverhoging?

Je bent erachter dat je meer salaris waard bent. Je hebt tenslotte in de vorige stap bedacht waarom je meer waard ben dan je huidige salaris. Nu komt het moeilijkste en dat is ook daadwerkelijk vragen om het salaris wat jij vind dat je waard bent. Hiervoor zijn een aantal goede tips.

Kies het juiste moment

Loop niet de kamer van je leidinggevende in om direct een salarisverhoging te vragen. Waarschijnlijk zal je dan niet met open armen ontvangen worden en zal het gesprek bij voorbaat moeizaam verlopen.

Beter is om een juist moment af te wachten. Heel veel bedrijven hebben een aantal moment in het jaar waarbij je met je leidinggevende zit. Maar ook als je bijvoorbeeld van functie verandert.

Bepaal je waarde

Als je om een verhoging van je salaris gaat vragen dan moet je natuurlijk wel zelf weten wat je waard bent. Kortom bedenkt van te voren goed wat je als verhoging wilt vragen. Sta hier ook achter, want als jij er al zelf over twijfelt hoe moet je baas het dan wel waard vinden.

Om je waarde te bepalen kan je naar vacatures bekijken van gelijkwaardige functies. Maar voor de meeste verhoging zul je het gezonde verstand moeten gebruiken. Denk logisch na wat je meerwaarde echt in euro’s waard is.

Wederzijdse waardering

Waardering is ontzettend belangrijk. Niemand haalt vreugde uit zijn werk als er nooit waardering is. Verhoging van je salaris is daar natuurlijk onderdeel van, maar ook complimenten over je werk en vertrouwen richting de toekomst.

Ditzelfde geldt voor het bedrijf waar je werkt. Merk je dat het bedrijf in zwaar weer verkeerd dan is dat misschien niet het juiste moment voor een salarisverhoging.

Maar geld is niet het enigste wat belangrijk is. Soms is je baan juist zo fijn vanwege de uitstekende faciliteiten en omgeving. Je krijgt bijvoorbeeld veel vrijheid en vertrouwen. Dit is ook wat waard!

Wat kan je verwachten van een gesprek over salarisverhoging

Een gesprek met je leidinggevende of baas is al spannend genoeg, maar zeker als deze gaat over je salarisverhoging. Het gaat tenslotte vaak over hoe jij functioneert binnen het bedrijf en je toekomst. Kortom wat kan je precies verwachten binnen het gesprek. Welke onderdelen zullen bijvoorbeeld besproken worden

Je functioneren

Zet je schrap, want het zal ongetwijfeld over je functioneren gaan. Hopelijk vaak leuk om te horen, maar ongetwijfeld ook minder leuke dingen. Stel je daarom in op de nodige feedback die je gaat ontvangen.

Zeker als je over een salarisverhoging gaat praten dan weten leidinggevende en bazen precies wat ze zeggen. Geven ze aan 100% tevreden te zijn en geen verdere verbeterpunten te hebben dan weten ze dat er een weg open ligt voor eisen van de werknemer.

Kortom ze zullen je waarschijnlijk altijd wat kritischer beoordelen om zo aan te geven dat er altijd iets te verbeteren is.

Wees flexibel

Je hebt waarschijnlijk het gesprek ontzettend goed voorbereid. Maar hoe goed je dat ook doet, je weet nooit hoe het gesprek precies verloopt. Wees dus flexibel en raak niet te snel van slag. Gaat een gesprek anders als je verwacht hou je doel dan voor ogen.

Uiteindelijk wil je zorgen voor een hoger salaris. Heb je het gevoel dat je uiteindelijke salarisverhoging er niet inzit ga dan voor het maximale. Blijf positief en geef niet op! Draag jij uit dat je echt van meerwaarde bent dan zal je leidinggevende dat uiteindelijk wel opmerken.

Geef het tijd

Vaak ga je het gesprek uit zonder te weten of je nou een salarisverhoging krijgt of niet. Logisch, want je leidinggevende moet dit waarschijnlijk ook bespreken. Geef dit wat tijd en wacht tot zij een besluit hebben genomen.

Wachten is vervelend, maar waarschijnlijk kijken zij wat de mogelijkheden zijn en of ze je dat waard vinden. Je kan niet verwachten dat dit in een aantal uur is gedaan. Heb je echt weken niets gehoord dan kan je gerust eens naar de status vragen.

Tags: ,
Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Je Productiviteit Verhogen met deze 11 Tips voor Meer Succes
Vandaag al efficiënter werken: 10 effectieve tips
Pakketbezorger worden? Dit moet je weten als koerier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram