Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Gratis sporten: Tips en gratis sport apps voor thuis!

  • Wouter authorWouter
  • Laatst bijgewerkt: 18 maart 2021
  • Besparen

Gratis sporten is veel leuker en makkelijker als je denkt! Veel mensen geven tientallen euro’s per maand uit om aan hun beweging te komen. Niets mis mee, want het belangrijkste is dat je beweegt. Maar er zijn heel veel alternatieven om gratis of heel goedkoop te sporten.

Zelf doe ik aan een teamsport en betaal ik dus contributie aan de vereniging. Maar in deze tijd sport ik gratis en dat doe ik door lekker een stukje te gaan hardlopen. Absoluut iets wat ik ook na deze periode blijft doen! Het enigste wat het mij kosten was een paar schoenen, maar die heb ik allang weer terugverdiend door geen sportabonnement te hebben.

Gratis sporten moet natuurlijk wel leuk zijn en daarom heb ik hieronder de beste tips om goedkoop te sporten. Ja soms moet je een kleine investering doen, maar als je hiervoor je sportabonnement voor kan opzeggen dan bespaar je super veel geld!

Gratis sporten buiten

Niets fijners om in de buitenlucht te sporten! Zeker als je cardio wilt doen dan is er geen betere plek als buiten. Daarom heb ik hieronder een aantal leuke sporten die je gemakkelijk buiten kan doen.

Dagelijks wandelen

Wandelen word vaak niet gezien als sporten en dat is volledig onterecht! Wist je dat je lichaam net zoveel calorieën verbrand met een als wanneer je hetzelfde stuk hardloopt? Je bent alleen wat langer in de buitenlucht als je gaat lopen, maar dat geef juist ook een hoop ontspanning.

Dagelijks 10.000 stappen is een mooie richtlijn. Let op een richtlijn en niet iets wat je MOET halen. Het is geen doel opzicht. Het gaat er vooral om dat je lekker gaat wandelen en een anderhalf uur wandelen kan je dit al halen.

Hardlopen

Ik doe ongeveer twee keer per week aan hardlopen en heb dan ook goede hardloopschoenen gekocht. Een investering, maar het is het absoluut waard! Ik begon op gewone sportschoenen, maar kreeg al snel last van mijn benen. Door de hardloopschoenen is dit veel aangenamer waardoor ik ook meer plezier eruit haal.

Ik doe ongeveer 5 a 6km per keer en dat is een lekker stukje. Met de app Runkeeper kan je precies de tijd bijhouden en krijg je om de vijf minuten te horen wat je gemiddelde snelheid is. Je zal al gauw merken dat je fanatiek wordt om je tijd steeds te verbeteren.

Fietsen

Fietsen is hartstikke gezond en in vergelijking met hardlopen ook veel beter voor je gewrichten. Ook al heb je een elektrische fiets dan is het nog gezond. Zorg natuurlijk wel dat je wat inspanning moet leveren.

Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld iedere dag naar je werk op de fiets gaat. Kan dit niet dan kan je er ook voor kiezen om twee keer per week een mooie fietstocht te doen.

Ben je echt fanatiek dan kan een goede sportfiets niet ontbreken.

Gratis sport apps voor thuis

Apps zijn super waardevol om geld te besparen. Eerder schreef ik al over apps om geld te besparen, maar er zijn tegenwoordig ook veel gratis sport apps.

Zeker in deze tijd is dat super handig, want veel sportscholen zijn gesloten en dan is thuis sporten de enigste optie. Hieronder een aantal apps die je gratis kan gebruiken om te sporten.

Natuurlijk zijn er heel veel apps, maar deze heb ik hieronder zelf getest.

7m Workout

De makers van deze app beloven je met 7 minuten per dag fit kan worden. Persoonlijk vind ik de 7 minuten wat kort om echt als sporten te beschouwen, maar het is absoluut een aanrader als je een dag niet sport. De oefeningen duren bij mij ook langer dan 7 minuten, eerder een minuut of 10 a 12.

Je moet wel absoluut aan de bak en als je niets doet is dit een goede eerste stap om enthousiast te raken over thuis sporten aan de hand van instructiefilmpjes op je mobiel.

Sworkit

Ik ben super enthousiast over Sworkit om gratis sporten. Je kan bij deze app zelf kiezen wat je wilt doen. Zo kan hoef je niet alleen te knallen, maar kan je ook een dagje doen aan yoga of stretchen. Ik vond de afwisseling dan ook echt een groot voordeel.

Je kan zelf een heel trainingsprogramma instellen aan de hand van jou gewicht enz. Let op dat je hier volgens mij wel wat voor moet betalen, maar de een groot deel van de app is gratis.

Dagelijkse trainingen

Een Nederlandstalige app en dat is voor veel mensen een groot voordeel. Op de app kan je per categorie verschillende oefeningen doen. Duidelijk uitgelegd aan de hand van een filmpje. Wat ik alleen miste was om de oefeningen in een volgorde te zetten. Je moet dus steeds oefeningen apart aanzetten.

Let op dat er tussen de oefeningen bij een gratis versie reclame tussendoor komt.

Nike Training Club

De laatste app die ik heb geprobeerd was Nike Training Club. Leuk is dat je hier per categorie oefeningen kan doen zoals Spiergroep, Work-out of oefeningen met uitrustingen. Je kan zelfs aangeven of je een snel schema wil doen of uitgebreide workout.

Op de filmpjes is duidelijk te zien wat je moet doen, maar ze stimuleren je ook echt om alles te geven! Ik von dit absoluut een leuke toevoeging in vergelijking met de andere apps.

Thuis sporten Youtube

Gratis sporten met Youtube is absoluut een aanrader! Er zijn tegenwoordig zoveel succesvolle influencers die wekelijks de leukste oefeningen delen via Youtube. Het grootste voordeel is dat er ongelofelijk veel aanbod is waardoor je geheel naar eigen wens iemand kan uitzoeken. Tenslotte is sporten makkelijker als diegene je ook echt kan motiveren.

Natuurlijk verdienen zij geld met Youtube, maar hier hoef jij niet voor te betalen. Het enigste wat jij hiervan merkt is de reclame die af en toe tussendoor komt.

Een goede tip is om een playlist te maken op Youtube. Heb je een goede training gevonden voeg deze dan toe in je playlist zodat je ze later makkelijk terug kan vinden

Blogilates 

Eén van de meest actieve influencers op Youtube is Blogilates! Met meer dan 5,5 miljoen abonnees echt een begrip op Youtube. Naast workouts, geeft ze ook tips over sporten, voeding en een gezonde levensstijl. Het is wel een Engelstalig, maar ook als je niet zo goed Engels kan, is het goed te volgen!

Een groot voordele van Blogilates is dat ze super enthousiast is. Ze blijft je echt motiveren om tot het uiterste te gaan.

Chloe Ting

18,87 miljoen abonnees! Chloe Ting is absoluut een begrip om Youtube als het aankomt op thuis trainen. Absoluut een groot voordeel van Chloe Ting is dat alles duidelijk voorgedaan wordt. Daarnaast kan je geheel op eigen tempo je oefeningen doen. De filmpjes zijn echt super duidelijk en voor iedereen uit te voeren.

Bij Chloe Ting heb je vaak al genoeg aan een yogamat en daarom super goedkoop om lekker thuis te doen! De workouts duren over het algemeen tussen de 15 a 20 minuten.

Optima Vita

Natuurlijk mag er ook geen Nederlandse Youtubster op de lijst ontbreken. In Nederland val het mij toch wat tegen hoeveel je kan vinden, maar Optima Vita is dan absoluut een aanrader. Met workouts van 30 minuten heeft ze verschillende trainingen om je te helpen om fitter te worden.

Naast sportoefeningen deelt ze ook andere video’s op haar kanaal. Zo is ze onder meer diëtisten waardoor ze ook goed advies kan geven over voeding.

Heb jij nog tips om voor gratis sporten? Laat het hieronder in de reacties dan weten!

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Too Good To Go review: Geld besparen tegen voedselverspilling
Inkomsten en uitgaven overzicht maken: Mijn volledige verhaal
Is Refurbished kopen goedkoper en betrouwbaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram