Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Goedkoop uit eten: Zo houdt je uiteten betaalbaar

  • Wouter authorWouter
  • Laatst bijgewerkt: 02 oktober 2020
  • Besparen

Goedkoop uit eten is een verstandig idee als je ook een beetje op je maandlasten wilt letten. Uiteten kost je dan ook al gauw €30 per persoon en dat kan voor bijvoorbeeld een gezin al een behoorlijk kostenpost zijn. Niet gek dat je daarom kijkt naar oplossing om goedkoper uit eten te gaan. Uiteindelijk wil je toch naast uiteten met je gezin ook een lekker hapje eten met die vriend of vriendin. Daarom bespreek ik hier de beste tips om goedkoop uit eten te gaan.

Weekend of doordeweeks

Je zal denken dat een restaurant altijd dezelfde prijs rekent, maar dat is echt niet het geval. Ga je bijvoorbeeld onbeperkt eten dan zit er vaak een aardig verschil tussen het weekend en de andere dagen. Vaak kan dit al 10% van de kosten zijn en dat is toch zonde. Maandag en donderdag zijn dan ook vaak de goedkoopste dagen om uiteten te gaan.

Thuis (uit) eten

Natuurlijk is thuis eten anders als uit eten, maar toch kan het zeker een optie zijn. Uit eten kan je al gauw tientallen euro’s kosten terwijl thuis eten zelfs bij (deels) bestellen een stuk voordeliger is. Daarbij hoef je ook niet je drankjes los te kopen wat ook een aardig bedrag kan besparen.

Zeker als je lekker met je partner wat wilt eten kan thuis uit eten een echte aanrader zijn. Dek de tafel met natuurlijk kaarsjes en een goed glas wijn. Snij een stokbrood met wat lekkers en bestel ondertussen je hoofdgerecht. Wanneer jullie je tweede glas wijn op hebben en genieten van je laatste broodje komen de pizza’s binnen en kunnen ze op het bord. Waar je het toetje met ze tweeën vervolgens opeet is aan jullie, want het grote voordeel van thuis uiteten is dat dit overal kan.

Zoek naar (online) aanbiedingen

Vroeger was het echt ondenkbaar dat je uit eten kon met korting. Tegenwoordig is het vrij normaal en zijn er ook bij jou in de buurt genoeg restaurants te vinden die acties aanbieden om bij hun uit eten te gaan.

Websites die vaak goede aanbiedingen aanbieden om goedkoop uit eten te gaan zijn onder andere Groupon, Vakantieveilingen en Socialdeal.nl. Waarbij Groupon en Socialdeal aanbiedingen hebben voor een vaste prijs. Zo koop je bijvoorbeeld een 3-gangen diner voor €10! Het grote voordeel van Socialdeal is dat wanneer jij je daar aanmeld zij je een e-mail sturen wanneer er een aanbieding bij jou in de buurt is.

Vakantieveilingen.nl is natuurlijk bekend geworden om het veilingsconcept. Er staan verschillende veilingen waar jij op kan bieden. Zo kan je zelf bepalen wat je betaald. Natuurlijk moet je de veiling dan wel winnen.

Goedkoop uit eten bestellen 2048x1222.png 2048w

Goedkoop uit eten met aanbiedingmenu

Wil je wel uit eten, maar wil je niet aan torenhoge kosten zitten dan hebben veel restaurants vaak ook een speciaal menu. Zo kan je bijvoorbeeld voor €20 genieten van een driegangenmenu. De keuze is dan beperkt, maar hierdoor kan je wel meerdere gangen eten. Zeker als je met een vriend of vriendin bent kan dit erg makkelijk zijn. Zo zijn de kosten ook makkelijk te verdelen en betaal jij bijvoorbeeld niet teveel aan die duren biefstuk die ze hebben besteld.

Sla minimaal één gang over

Het klinkt niet als de leukste avond, want wie slaat er nou een gerecht over? Toch is het een absolute aanrader om vaker minimaal één gerechtje te laten staan. Je avond hoeft dan helemaal niet korter te duren, maar je bespaart wel kosten.

Door bijvoorbeeld het voorgerecht of nagerecht over te slaan, bespaar je al gauw een gerecht en drankje. Dit kan al gauw €10 per persoon besparen en dat is toch een mooi bedrag.

Kies je ervoor om geen voorgerecht en nagerecht te nemen dan bespaar ja makkelijk €15 per persoon. Vervang het nagerecht dan bijvoorbeeld voor een kopje thee of koffie. Hierdoor kan je wel langer natafelen, maar betaal je niet het toetje.

Hier moet ik wel bij vermelden dat dit niet te kosten moet gaan van je avond! Uiteten moet leuk zijn en zie jij een toetje op de kaartje dat je avond echt leuker maakt dan zal ik deze zeker nemen. Het draait hier vooral om bewustwording dat een niet alle ronden perse noodzakelijk zijn en je ook een leuke avond kan hebben met een gerechtje minder.

goedkoop uit eten kiezen gangen 1024x555

Verjaardagskorting

Ik ben persoonlijk niet zo een fan dit principe, maar dat heeft meer ermee te maken dat ik niet van het zingen hou bij mijn tafel. Maar met je verjaardag krijg je heel vaak in restaurants een flinke korting. Bij sommige kan dit zelfs oplopen tot 50%! Absoluut geen verjaardagscadeau als je nagaat dat dit makkelijk 15 tot 20 euro kan besparen.

Goedkoop uit eten met de Dinerjaarkaart

De Diner Jaarkart is een overweging voor de wat fanatiekere uiteters. Dit betekend dat je wel een aantal keer per jaar uiteten moet gaan. Voor €45 per jaar kan je gebruik maken van 25% korting op de gehele rekening! Dit betekend dat je dus voor een tafel van 4 personen 25% korting krijgt. Bestel je allemaal voor €30 aan eten dan krijg je €30 korting! Bij twee keer uiteten heb je het er dus al uit.

Op dit moment is er ook een tijdelijke kaart verkrijgbaar. Deze is 60 dagen te gebruiken en kost je slechts €1!

AH restaurantactie

In 2020 doet AH helaas niet aan de restaurantactie, maar ik kan mij bijna niet voorstellen dat deze actie niet meer terugkomt. Elk jaar kan je namelijk sparen voor een tweede driegangenmenu gratis. Bij de aangesloten restaurants kan je dan heerlijk met zijn tweeën eten voor de prijs van één!

Het enigste wat je hoeft te doen is een spaarboekje vol te sparen en je kan al profiteren van deze actie. Let op dat je niet bij alle restaurants in jou buurt kan eten, maar er zijn genoeg goede restaurants aangesloten. Zit jou favorieten restaurant er niet bij? Een keer een ander leuk restaurant proberen is ook super leuk.

Restaurant weken

De restaurant weken worden twee keer per jaar georganiseerd en bieden een driegangen menu aan voor €28,50. Dit kan je bij 500 verschillende toprestaurants kopen waardoor je echt eens luxe uiteten kan voor wat minder geld. Nee het is niet de manier om goedkoop uit eten te gaan, maar je kan wel voor dit geld eten bij een echt toprestaurant. Als je dus naar de kwaliteit kijkt dan is dit wel echt een goede actie!

Kijk voor meer informatie over de restaurantweken en wanneer ze zijn op de website.

Natuurlijk geldt ook hier heb jij nog goede tips om goedkoop uit eten te gaan dan hoor ik dat graag? Laat het hieronder in de reacties weten en ik voeg je tip graag toe. Of lees hier alles over besparen op je vaste lasten

Tags:
Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Inkomsten en uitgaven overzicht maken: Mijn volledige verhaal
Is Refurbished kopen goedkoper en betrouwbaar?
Goedkoop eten bestellen met deze 11 tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram