Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Goedkoop kleding kopen met deze 12 geweldige tips

  • Wouter authorWouter
  • Laatst bijgewerkt: 29 januari 2021
  • Besparen

Er kan een hoop geld op gaan aan het kopen van kleding. Wil jij wat besparen op de kosten van kleding dan heb ik hier 12 geweldige tips voor goedkoop kleding kopen.

Met goedkoop kleding kopen bedoel ik niet altijd kleding voor de laagste prijs, maar vooral het totale budget wat je spendeert aan kleding. Het doel is om je totale uitgaven van kleding naar beneden te brengen waardoor je weer meer geld overhoudt.

Gemiddeld geeft een gezin in Nederland €1600 per jaar uit aan kleding en schoenen. Dat is ongeveer 5% van het totale budget. Jongeren en jong volwassenen budgetteren zelfs nog meer om aan kleding te besteden. Kortom er val teen hoop geld te besparen door goedkoop kleding te kopen.

Koop tweedehands kleding

Tweedehandskleding is de afgelopen jaren ongelofelijk populair geworden. Vaak wordt het verkocht onder Vintagekleding en dat staat dan weer beter bekend als kleding waar een tweede leven aan wordt gegeven. Alleen al deze gedachten moet je aandacht trekken.

Naast het duurzame karakter bespaar het natuurlijk ook een hoop geld! Zeker merkkleding wat over het algemeen wat beter van kwaliteit is, is hierdoor voor een goedkope prijs te koop. Hierdoor profiteer je van een lage prijs en draag je ook nog eens bij aan een duurzame wereld.

Goedkoop tweedehands kleding kopen kan je natuurlijk op verschillende plekken. Zowel online als gewoon in de winkelstraat. Kortom hieronder een lijst waar je het beste tweedehands kleding kan kopen.

  • Vintage winkels: Veel winkelstraten hebben tegenwoordig leuke vintage winkels waar ze mooi tweedehands kleding verkopen. Vaak is deze kleding goed gereinigd en van goede kwaliteit.
  • Marktplaats: Het platform om tweedehands spullen te kopen en dus ook tweedehands kleding.
  • Vinted: Dit is een app waar je heel makkelijk tweedehands kleding kan kopen en verkopen. Je hebt het vast wel eens op de reclame voorbij zien komen.

Goedkoop kleding kopen door het juiste tijd

Vooruit plannen is eigenlijk de grootste tip voor goedkoop kleding kopen. Zorg dat je een goed overzicht hebt van wat je nodig hebt en koop dit ver van te voren. Weet je dat je volgend jaar al een winterjas nodig hebt koop deze dan vlak na de winter. Zodra de temperaturen omhoog gaan dan gaan de kosten van de jas direct omlaag.

Ditzelfde geldt met andere winterkleding en andersom met zomerkleding. Wanneer het weer begint te regenen en de temperaturen naar beneden gaan dan gaat de zomerkleding snel de uitverkoop in. Kortom dit is een prima manier om goedkoop nieuwe kleding te kopen!

Koop kleding bij goedkopere winkels

Goedkoop kleding kopen kan je ook gewoon bij de bekendere goedkope winkels. Je kent ze allemaal waarschijnlijk wel en zeker voor de basics is dat vaak een prima keuze. Zo staan bijvoorbeeld Wibra en Zeeman erg bekend om goede kleding voor baby’s en peuters.

Goedkope kleding wilt niet altijd direct zeggen dat het minder goed is als duurdere bekendere winkels. Toch maak ik altijd een kanttekening bij kleding voor hele lage prijzen. Vaak zijn de duurzame aspecten hier namelijk een stuk minder goed! Kortom het is aan jou de beslissing wat je belangrijk vind.

Pimp je oude kleding

Goedkoop kleding kopen is natuurlijk helemaal goedkoop als je er geen geld voor uit hoeft te geven. Heb je bijvoorbeeld een oude spijkerbroek en pas je deze niet meer dan kan je hier een korte broek van maken. Maar je kan bijvoorbeeld ook de onderkant van je broek afknippen om er een wat hogere broek van te maken.

Soms draag je ook een stuk kleding niet meer, omdat je het gewoon niet meer leuk vind. Er zijn ontzettend veel manieren om kleding te bewerken met bijvoorbeeld bleek. Super leuk om een standaard spijkerjack te pimpen met wat vlekken.

Zit er een gat in een kledingstuk bij je kind? Er zijn super leuke plakkers die je erop kan strijken. Zo ziet het kledingstuk er direct weer stoer uit.

Outlet shoppen

Er zijn in Nederland verschillende outlet centra te vinden waar kleding met flinke kortingen worden verkocht. Zo kan je onder meer naar Bataviastad, Designer Outlet Roosendaal of Designer Outlet Roermond gaan.

Al deze outlets hebben honderden winkels waar ze kleding aanbieden die vaak niet meer verkocht worden in de normale winkels. Maar er zijn ook genoeg winkels die kleding of schoenen verkopen met flinke korting die je ook nog in hun normale winkels kan vinden.

Het grootste voordeel van deze outlets vind ik dat je heel veel winkels bij elkaar hebt. Hierdoor is de kans groot dat er altijd wel wat voor jou tussen zit en dat je kleding van bekendere merken met korting tot 70% kan kopen.

Kleding ruilen

Iedereen heeft wel eens kleding wat je koop en eigenlijk na een paar keer dragen niet meer leuk vind. Zonde om in de kast te laten liggen, want je kan ervoor kiezen om dit te ruilen. Er zijn speicale beurzen en platforms waar je dit kan doen.

Een andere leuke manier is om bijvoorbeeld een ruildag te organiseren. Nodig vriendinnen en familie uit en vraag of ze goede kleding meenemen wat ze niet meer dragen. Dit kunnen ze dan uitwisselen met de mensen die allemaal aanwezig zijn.

Een andere manier is om je eigen kleding te verkopen en van dat geldt iets anders te kopen. Je ruilt niet direct, maar het resultaat is hetzelfde! Jij doet kleding weg wat je niet meer gebruikt en krijgt daarvoor kleding terug wat je wel kan gebruiken.

Koop kleding met kortingscode

Op het internet kan je allerlei kortingscodes vinden van verschillende winkels. Heb je kleding gevonden op een webshops wat je graag wilt hebben, controleer dan altijd eerst even of er een kortingscode te krijg is. Het beste kan je dat doen door in google “Webshop kortingscode” te typen. Je krijgt dan vast wel resultaten met kortingscodes.

Een andere manier om goedkoop kleding kopen is om je in te schrijven op de nieuwsbrief. Vaak krijg je een kortingscode of eenmalige korting als jij je hiervoor inschrijft.

Wacht op korting

Iedere kledingzaak heeft uitverkoop. Dit heeft te maken dat zij vaak van hun collectie af moeten om ruimte te maken voor hun nieuwe collectie. In de fysieke winkels kan je dit vaak zien door de vele afprijzingen.

Online is dit een stuk makkelijker om bij te houden! Schrijf je in voor hun nieuwsbrief en je zal zien dat je vanzelf een melding krijgt wanneer ze korting geven. Heb jij dus een mandje vol kleding bij een webshop dan kan je ervoor kiezen om te wachten op een korting. Wacht een aantal dagen/weken en je zal zien dat je alles nog gewoon kan kopen met een flinke korting!

Goedkope lingerie bij Hunkemöller Fabrieksverkoop

Als één ding ongelofelijk duur is dan is het lingerie! Voor een BH betaal je soms €30 a €50 en dan moet je maar hopen dat deze fijn zit! Hunkemöller heeft vaak uitverkoop, maar wil je echt goedkope lingerie van Hunkemöller dan moet je naar de fabrieksverkoop.

Een paar keer per jaar organiseert Hunkemöller een paar dagen waar je hun collectie voor een spotprijs kan kopen. Koop nachtmode voor €4 of een bh voor slechts €6! Ja dit scheelt echt een hoop geld en als je een beetje vooruit plant dan moet je genoeg hebben aan een paar van deze dagen per jaar.

Goedkoop is soms duurkoop

Goedkoop kleding kopen wilt niet altijd het zeggen dat het de goedkoopste kleding moet zijn. Dit klinkt misschien wat raar, maar ik ga het uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Stel je koop een shirtje van €5, maar deze moet je 3 keer per jaar vervangen. Uiteindelijk betaal je €15 en kon je misschien beter een shirtje van €10 kopen die van betere kwaliteit was.

Kortom soms kan je beter kiezen voor kleding van een hogere kwaliteit waar je wat meer voor betaald. Het is helemaal niet erg om een wat hoger bedrag te betalen als je hier een lange tijd mee kan doen. Denk daarom altijd goed na of de kleding die je koop van voldoende kwaliteit is of eigenlijk het geld niet waard is.

Je hebt vaak niet zoveel kleding nodig

Vaak kopen we kleding om het kopen. Kleding is dan ook pas echt duur als je het niet echt nodig hebt! Vraag jezelf dan ook voor een aankoop af of je het echt nodig hebt.

In de winter heb je bijvoorbeeld maar vier a vijf truien nodig. Heb je die liggen dan is nog een trui helemaal niet nodig! Hetzelfde geld voor broeken. Je was tenslotte iedere week en hoef niet iedere dag een nieuwe spijkerbroek aan. Meer dan vier spijkerbroeken heb je dan ook niet nodig.

De duurste kleding is dan ook kleding die je vaak nog niet nodig hebt.

Leen kleding voor speciale gelegenheid

Heb je een speciale gelegenheid waar je kleding voor nodig hebt? Een leuk feest, een uitje met je werk of een kerstdiner? Dan wil je natuurlijk er leuk uitzien en al helemaal niet aan wat je normaal ook aan hebt.

Vaak koop je dan speciaal voor die gelegenheid kleding. Super leuk voor die avond, maar je zal zien dat dat mooi jurkje in de kast beland en je het hierna nooit meer draag.

Een beter idee is om andere te vragen of zij nog wat hebben liggen. Draag bijvoorbeeld met kerst het jurkje van een vriendin die zij nog in de kast heeft liggen. Zij kan het omgekeerde doen door van jou wat te dragen. Beide besparen hierdoor een hoop geld!

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Inkomsten en uitgaven overzicht maken: Mijn volledige verhaal
Is Refurbished kopen goedkoper en betrouwbaar?
Goedkoop eten bestellen met deze 11 tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram