Geen zin om eten te koken dan is goedkoop eten bestellen wel zo prettig. Natuurlijk niet de beste oplossing voor je budget, maar soms is het wel zo fijn en lekker.Gelukkig hoeft eten bestellen helemaal niet zo duur te zijn, het kan zelfs spotgoedkoop

Zelf hebben wij een budget om eten te bestellen. Wij weten dat we het soms erg lekker vinden en daarom maken we hier geld voor vrij. Dit betekent niet dat we zomaar alles bestellen. Natuurlijk bestellen we waar we zin in hebben, maar kijken we wel altijd naar de prijs.

Wil jij ook goedkoop eten bestellen? Hieronder heb ik 10 tips om zo goedkoop mogelijk je eten te bestellen.

Promoties van Uber Eats

Uber Eats is nu al enkele jaren actief in Nederland en staat bekend om zijn vrijgevigheid. Er worden namelijk constant nieuwe promoties gelanceerd. Je krijgt nog wel eens een mailtje met bijvoorbeeld een kortingscode voor 6 tot 10 euro korting op de eerstvolgende bestellingen.

Het unieke is dat jij de kortingscode kan combineren met een 1+1 actie van een restaurant. Je moet vaak voor minimaal 20 euro bestellen. Bij een 1+1 actie worden de bedragen van de beide gerechten meegerekend en vervolgens krijg je dan ook nog 6 tot 10 euro extra korting. Je kan op die manier voor een schijntje twee maaltijden bestellen bij jouw favoriete restaurant.

rust in je portemonnee
Rust in je portemonnee
  • Van een lege bankrekening naar een gevulde spaarrekening
  • 100% inzicht in al je uitgaven
  • In 30 dagen structuur in je financiën
Bekijk actie
Van € 27,- nu slechts €17,-

Scoor een deal op VakantieVeilingen

Denk je aan goedkoop eten bestellen dan denk je waarschijnlijk ook aan Vakantieveiligen. Je kan op de website op ieder moment van de dag een veiling winnen en genieten van hoge kortingen. Er worden allerlei soorten producten en diensten aangeboden, waaronder bezorgmaaltijden.

Je kan bijvoorbeeld voor nog geen 10 euro al een groot sushimenu scoren bij een lokaal Japans restaurant. Liefhebbers van een diner buiten de deur, die hebben al helemaal onwijs veel keuze op VakantieVeilingen.nl. Let op, je zal naast het bedrag ook nog 5 euro administratiekosten moeten betalen voor iedere gewonnen veiling.

Overigens kan je bij Vakantieveilingen ook goedkoop uit eten acties vinden.

Gratis bezorging

Er zijn voldoende restaurants die gerechten aan de deur brengen, maar daarvoor wel bezorgkosten in rekening brengen. In de meeste gevallen moet je even goed opletten, want je kan ook genieten van gratis bezorging. Je zal daarvoor een minimaal bedrag moet uitgeven. Als je er net onder zit, dan kan je beter nog iets anders bestellen.

Check ook altijd even of het afhaalrestaurants nog een promotie heeft openstaan. Het kan geen kwaad om even op de sociale media van het restaurant te kijken.

Eten met vrienden of familie

Goedkoop eten bestellen kan ook door de kosten met andere te delen. Je kan bijvoorbeeld vrienden, familie of misschien wel de buren uitnodigen om samen te gaan eten. Bestel dan Chinees, Thais of Indonesisch. De Aziatische keukens zijn namelijk ingesteld op het delen van eten en leveren grote porties. Hierdoor kan je voor veel minder personen bestellen als je daadwerkelijk bent. Er is dan alsnog meer als genoeg eten!

Bestel geen onnodige extra’s

Als jij eten gaat bestellen bij een bezorgdienst dan zal je een enorme keuze krijgen uit gerechten. Echter worden er ook drankjes en sauzen aangeboden. Leuk en aardig, maar de onnodige extra’s kan je beter links latten liggen. Een bakje ketchup kost al snel een euro, terwijl jij hoogstwaarschijnlijk nog gewoon ketchup in de koelkast hebt staan. Als je thuis nog broodjes hebt liggen, dan heb je alleen nog de kroket nodig. Het zijn van die simpele dingen die je flink wat geld kunnen besparen bij het bestellen van eten.

Bestel een actiepizza bij New York Pizza

New York Pizza is één van de grootste pizzaketens van Nederland en gevestigd door het hele land. Je kan dan ook eenvoudig via de eigen website van New York Pizza een bestelling plaatsen, maar dat is ook mogelijk via Thuisbezorgd of Uber Eats.

De pizzaketen komt regelmatig met speciale actieweken en promoties. Je kan meerdere keren per jaar dan ook de actie pizza’s bestellen. Er is dan gekozen voor een thema, bijvoorbeeld Mexicaanse, Aziatische of barbecue. De actie pizza’s zijn extra goedkoop en daardoor interessant. Je kan voor 5,99 euro al een actie pizza scoren en dat is veel goedkoper dan wanneer je bij de concurrentie een bestelling plaatst.

Bestel op bepaalde dagen

Er zijn veel grote ketens die bezorgmaaltijden aanbieden en de concurrentie met elkaar aangaan. De afhaalrestaurants stunten dan ook vaak met aanbiedingen. Je kan in de meeste gevallen op bepaalde dagen in de week bestellen met extra hoge kortingen.

De bekende pizzaketens in ons land bieden deze optie aan. Zo kan je bij verschillende pizzaketen op dinsdag voor 5 euro een pizza bestellen.

Lokale restaurant hebben vaak vaste dagen met korting. Zo kan je bijvoorbeeld op dinsdag korting krijgen op Turkse pizza’s terwijl iedere woensdag een kapsolon in de aanbieding is.

Check kortingscodesites

Een van de plekken waar jij mooie kortingen kan scoren is op een kortingscodewebsite. Er zijn meerdere bekende websites die zich specialiseren in het vinden van kortingscodes, waaronder voor de bezorgrestaurants. Enkele voorbeelden zijn Acties.nl, TrustDeals.nl en Pepper.com. Je moet de laatstgenoemde optie niet verwarren met de datingsite Pepper.nl. Je kan vervolgens de naam van het restaurant of een bezorgdienst invullen en alle kortingen verschijnen op een rijtje.

Let op, het kan zijn dat een kortingscode alleen geldig is voor een bepaalde vestiging of al is verlopen. Controleer dus meerdere kortingscodes en geniet van de voordelen.

Bestel vaker bij hetzelfde restaurant

Het kan best lucratief zijn om wat vaker bij hetzelfde restaurant te bestellen. Dat is al helemaal het geval als jij de bestelling plaatst bij Thuisbezorgd. Er zijn veel restaurants die meedoen aan de stempelactie. Als jij bijvoorbeeld 5 keer bij het restaurant een bestelling hebt geplaatst, dan heb jij een volle stempelkaart. Het gemiddelde bedrag van de 5 bestellingen krijg jij vervolgens als korting.

Het kan voorkomen dat jij na enkele tijd met een korting van 20 euro of meer kan gaan bestellen bij hetzelfde restaurant. Bekijk wel van te voren of het desbetreffende bezorgrestaurant wel meedoet aan de stempelactie.

Betaal niet de hoofdprijs

Zeker als jij in een grote stad woont dan is het aanbod aan bezorgrestaurants groot. Je kan dan vaak bij meerdere restaurants dezelfde gerechten bestellen. Vergelijk naast de reviews ook de prijzen van de verschillende restaurants. Je eten moet namelijk lekker zijn, maar vaak ook het goedkoopst. Voor maaltijden te bezorgen kan je echt altijd geld besparen als je de juiste restaurants weet te vinden.

Alternatieven voor eten te bestellen

Waarschijnlijk heb je geen zin om eten te koken en bestel je daarom eten. Super makkelijk, maar natuurlijk wel kostbaar. Daaro heb ik hier een aantal alternatieven voor eten te bestellen.

  • Meal Prep: Hierbij zorg je ervoor dat je grotere maaltijden kookt om vervolgens in te vriezen. Het grote voordeel aan meal prep is dat het vaak gezondere maaltijden zijn als andere snelle maaltijden en je ze zelf hebt gekookt.
  • Vriezer maaltijd: Zorg dat je altijd een pizza of andere vriezermaaltijden hebt liggen. Deze blijven vaak erg lang goed waardoor je dit eigenlijk altijd in je vriezer kan hebben liggen.
  • Eten uit voorraadkast: Heb je geen eten in huis en vind je het niet erg om iets op te warmen dan kan je iets uit je voorraadkast halen. Maak een zak soep warm of kies voor een simpele pasta.

Heb jij nog goedkoop eten bestellen tips dan hoor ik dat uiteraard graag!