Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Extreme couponing in Nederland bestaat dat?

  • Wouter authorWouter
  • Laatst bijgewerkt: 25 februari 2021
  • Besparen

Je kent waarschijnlijk het fenomeen extreme couponing vanuit Amerika wel? Honderden euro’s per maand aan korting op je boodschappen doen kortingsbonnen in te leveren bij de kassa.

Op volgens mij TLC was het dat je Amerikaanse mensen soms voor honderden euro’s aan boodschappen naar buiten liepen voor slechts enkele euro’s. Die extreem hoge korting wil ik ook!

Om deze reden ben ik gedoken in het fenomeen van extreme couponing in Nederland! Is het mogelijk om hier ook te doen aan extreme couponingen en hoeveel kan je dat dan besparen?

Wat is extreme couponing?

Extreme couponing zijn eigenlijk mensen die op jacht gaan naar extreme aanbiedingen. Het doel is om producten voor een zo laag mogelijke prijs te kopen. Hierbij is het belangrijk om te wachten tot een product in de aanbieding is een daarbovenop nog een coupon in te wisselen.

Maar de echte experts die zullen het niet laten bij een enkele coupon. Zo kan je in Amerika merk coupons, winkel coupons, product aanbiedingen en cashback combineren. Deze vier samen zorgen voor gigantische kortingen!

extreme couponing prijsopbouw 1024x555

De kortingjagers zijn vooral opzoek naar producten die lang houdbaar zijn. Hierdoor kunnen ze veel inkopen en lang bewaren. Daarnaast zoeken ze vooral naar producten die normaal gesproken duurder in aanschaf zijn. Producten die voldoe aan dit zijn bijvoorbeeld wasmiddel, verzorgingsproducten, toiletpapier of lang houdbare etenswaren.

Extreme couponing van tv

Op tv zijn meerdere programma’s te vinden waar je extreme couponing kan zien. Karren vol boodschappen en garages gevuld met gigantisch hoeveelheden boodschappen. Mensen slaan karren vol boodschappen in en betalen hier een schijntje voor!

Hier moet je direct een kanttekening maken, want er zullen aflevering zijn die gewoonweg de realiteit niet weergeven. Kortom neem het met een korreltje zout, maar extreme couponing is wel degelijk lucratief!

Bestaat extreme couponing in Nederland?

Om maar direct antwoord te geven op deze vraag… Nee extreme couponing bestaat niet in Nederland. Heel vaak zie je in Nederland dat een korting niet gecombineerd kan worden met een andere korting. En de kracht van extreme couponing ligt hem in het stapelen van kortingen. Kortom in Nederland is korting op korting stapelen helaas niet mogelijk.

Betekend dit dat je helemaal niet kan besparen op boodschappen? Natuurlijk niet! Ook in Nederland kan je extreem besparen op je boodschappen door slim om te gaan met aanbiedingen en andere kortingen.

Alternatieven voor extereme couponing

Natuurlijk laat ik het er niet bij zitten. Lekker veel korting op je boodschappen bestaat ook in Nederland en daarom heb ik hier een aantal goede tips.

Gratis producten (1 + 1 gratis)

Dit is een ontzettend goede manier om je voorraadkast te bevoorraden. Wij hebben een grote kast waar we wasmiddel en verzorgingsproducten opslaan. Het mooiste is dat deze kast vol staat met producten vol met korting. Vooral de aanbiedingen van 1+1 gratis is hier uitermate geschikt voor.

Je hebt vast wel een shampoo, scheerschuim, scheermesje of deodorant die je altijd gebruikt. Zie je dat deze bij een drogist of supermarkt in de aanbieding zijn, koop dan direct een redelijke voorraad. Hou deze voorraad op peil door altijd de aanbiedingen bij te houden.

Gratis producten met Cashback

Wil je echt gratis producten dan kan je dit doen door gebruik te maken van Cashback actie’s. Dit zijn actie’s waarbij je het product koopt en vervolgens de bon in scant en opstuurt. Je krijgt het geld dan op je rekening gestort.

Een erg handige app hiervoor is Scoupy. Je kan in de app precies zijn welke producten gratis te proberen zijn. Je kan ook de hele betaling regelen in de app waardoor het super makkelijk is om je geld terug te krijgen.

Hierbij is het wel belangrijk dat je alleen producten afneemt die je echt gaat gebruiken. Neem je alleen het product, omdat het gratis is en doe je er niets meer dan is het alsnog zonde.

Houdbaarheidskorting

Deze korting is super handig als je vandaag of morgen nog eten moet maken. Op veel versproducten die bijna over datum zijn zit een Houdbaarheidskorting op. Deze korting is vaak 35% en kan dus flink wat geld besparen. Uiteindelijk moet je wel opletten dat je deze producten wel snel opmaakt. Hierdoor zijn deze aanbiedingen vaak niet super praktisch, maar je kan wel ervoor kiezen om je maaltijd aan te passen om ervan te profiteren.

Wil je profiteren van deze korting dan kan je het beste wat later naar de supermarkt gaan. Vaak moeten ze stikkers nog plakken wat ze meestal in de avond of ochtend doen

Dit kan je leren van extreme couponing

Nee het is niet mogelijk om extreme couponing te doen in Nederland. Toch kan je wel heel veel leren achter het idee van extreme couponing. Het is in Amerika echt een leefstjil. Mensen zijn er dagelijks mee bezig, houden hele boeken bij met kortingen en bezoeken meerdere supermarkten per week voor de beste aanbiedingen.

Hieronder heb ik een lijst samengesteld met dingen die je kan leren van extreme couponing

  • Voorraad: Bij extreme couponing draait alle om voorraad. Je koopt grote aantallen wanneer de prijs op zijn laagst is. Hierdoor kan je veel besparen en je voorraadkast bijvullen. Een duidelijke voorraadkast zorgt ervoor dat je overzicht houdt en dat je weet wanneer je weer wat kan bijvullen.
  • De wil om te besparen: De mensen die aan extreme couponing doen zijn extreem gemotiveerd om veel te besparen op boodschappen. Soms vullen ze uren per dag om dit te bereiken. Kortom moet jij naar drie supermarkten gaan om te profiteren van goede aanbiedingen dan is dat het waard!
  • Speurwerk: Bij extreme couponing draait alles om speurwerk. Je wilt tenslotte de allerbeste aanbieding en dat betekend dat je alle winkels af moet gaan. Kortom zorg dat je alle aanbiedingen van alle winkels ontvangt en kijk waar je elke week kan profiteren van aanbiedingen.

Ik wil wel direct ook een kanttekening maken bij extreme couponing. Bij voedsel draait het hier altijd om voedsel dat lang houdbaar is. Natuurlijk is hier niet altijd iets mis mee, maar zorg dat je altijd voldoende verse producten blijft kopen.

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Inkomsten en uitgaven overzicht maken: Mijn volledige verhaal
Is Refurbished kopen goedkoper en betrouwbaar?
Goedkoop eten bestellen met deze 11 tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram