Iedere maand geef je waarschijnlijk onnodig veel geld uit. Zonde, want je werkt hard voor dit geld en het is dan zonde om er zo onbewust mee om te gaan. Om meer uit je geld te halen heb ik onderzoek gedaan naar de beste apps om geld te besparen.

De apps die ik heb uitgekozen dragen bij aan het beter beheren van je geld of dragen bij aan het besparen van geld. Kortom aan het einde van de maand ga je met deze apps echt geld overhouden. Geld wat je dus iedere maand extra opzij kan zetten of kan investeren.

Laten we snel kijken welke apps je direct helpen bij het besparen van geld of meer inzicht geven in je geldstroom. Met deze apps wordt het geld besparen veel leuker en makkelijker!

Too Good To Go: Goedkoop voedsel app

Laat ik direct starten met een app die onmisbaar is! Too Good To Go is een app die voedselverspilling tegen gaat. Via de app kan je bij verschillende winkels een Magix Box kopen. Dit een box gevuld met producten met een korte houdbaarheidsdatum. Je betaald voor deze producten een kleine vergoeding wat veel goedkoper is als de werkelijke waarde in de box.

Verschillende bedrijven (zoals supermarkten, bakkers enzo) zijn aangesloten bij Too Good To Go. Aan de hand van je woonplaats kan jij bij een bedrijf naar keuze een Magix Box bestellen. Deze kan je vervolgens bij de winkel ophalen waarna je kan zien wat voor lekkers je allemaal hebt gekregen. Super leuk, maar ook nog eens goed tegen voedselverspilling!

Scoupy: Gratis producten app

Scoupy is een app waarmee je direct kan besparen op je boodschappen! Vaak kan je het aankoopbedrag van een product terugvragen via de app of krijg je een flinke korting op het product. Kortom je kan direct een hoop geld besparen!

Vaak hoef je enkel de bon via de app in te sturen waarna je direct het geld teruggestort krijgt. Super simpel en bespaar een hoop geld.

Pompmeister: Goedkoper tanken app

Helaas is deze app nog niet heel erg bekend en dat is doodzonde. Tanken is vaak erg duur en de prijsverschillen bij tankstations kunnen gigantisch zijn. Iedereen weet bijvoorbeeld dat tanken aan de snelweg het duurste is. Maar ook de prijzen daarbuiten kunnen enorm verschillen

Via Pompmeister kan je direct zien waar jij het goedkoopste kan tanken. Aan de hand van je locatie zie je alle tankstations met daarbij precies de prijs vermeld. Volgens Pompmeister ka je gemiddeld €225 per jaar besparen als je benzine rijdt.

Pepper: Aanbiedingen app

Nee dit is niet de datingapp! Met Pepper heb je een app waar je direct toegang krijgt tot de grootste aanbiedingen community van Nederland. Kortom je ziet hier allemaal aanbiedingen die mensen zelf plaatsen!

Het grote voordeel hiervan is dat je allemaal goede actuele aanbiedingen van mensen krijgt te zien die jij wilt volgen. Kortom je blijft op de hoogte van aanbiedingen die voor jou interessant kunnen zijn. En van aanbiedingen weten we allemaal dat deze flink in de portemonnee schelen.

Peerby: Spullen huren app

Soms heb je iets nodig wat je niet zelf thuis hebt liggen. Super vervelend, want je moet ze dan kopen of huren bij een duur bedrijf. Met Peerby kan je deze spullen huren van mensen bij jou in de buurt. Voor een kleine vergoeding kan je dan bijvoorbeeld een aanhanger, boormachine of hoge drukspuit van iemand in de buurt lenen.

Super handig, want je hoeft dus niet het product zelf te kopen en hebt hierdoor dus ook veel minder nodig thuis.

Vinted: Kleding verkopen app

Onmogelijk dat je nog nooit gehoord hebt van deze app, want ze adverteren er al geruime tijd mee. Vinted is de app als je jij je kleding op een makkelijke manier wilt kopen of verkopen. Je kan dus flink besparen door goede tweedehands kleding te kopen, maar ook nog een verdienen door jouw kleding te verkopen.

Het grote voordeel van deze app is dat het geld pas afgeschreven wordt wanneer de koper aangeeft dat het product veilig is aangekomen. Kortom er is een veilig omgeving ontwikkeld om in tweedehands kleding te handelen.

Stocard: klantenkorting altijd bij je

Hoevaak gebeurt het jou dat je bij een winkel moet afrekenen en dat je een klantenkaart bent vergeten. Super vervelend, want je loopt hierdoor toch een mooie korting mis. Met Stocard heb je hier nooit meer last van, want met deze app kan je al je pasjes op je mobiel bij je dragen.

Wanneer je afrekent bij de kassa dan kunnen ze via de app jouw pas scannen en profiteer je direct van de korting. Net zoals bij de normale klantenkaart, maar dan op je mobiel!

Slim koken: Geld besparen met koken app

Slim koken is een super handig app om bijvoorbeeld gezonder te koken, maar ook ingericht op voedselverspilling tegen te gaan. Zo kan je makkelijk en overzichtelijk je eten voor de hele week inplannen waardoor je nooit te vele kookt.

Ook is het mogelijk om te zien wat je met ‘restjes’ kan doen. Hierdoor hoef je het niet weg te gooien, maar kan je lezen wat je ermee kan maken.

Peaks: Inversteren met wisselgeld app

Investeren is voor veel mensen lastig. Ze vinden het moeilijk om te kiezen hoeveel geld ze willen beleggen, maar weten ook vaak niet waarin. Lekker laagdrempelig is investeren met wisselgeld. Peaks is een app waardoor je direct belegd zodra je bijvoorbeeld een aankoopt doet.

Koop je bijvoorbeeld een kop koffie van €2,65 dan zorgt de app dat er direct €0,35 naar de Peaks app gaat. Dit wordt direct belegd in jouw profiel zodat dit ook weer rendement kan maken. Kortom zonder dat jij het weet bouw je aan een nieuw vermogen.

Money Lover: Financieel inzicht app

Money Lover is de app om je financiën te beheren. Je doet zoveel uitgaven waar je aan het einde van de maand geen benul meer hebt. Maar toch kom je op het eind van de maand tekort.

Met de Money Lover kan je makkelijk je uitgaven invoeren en behouden. Per categorie kan je vervolgens zien waar je geld naartoe gaat en aan het einde van de maand direct zien waar je teveel aan uitgeeft. Super handig om nog scherper met je budget om te gaan.

TravelSpend: Beheer je budget op vakantie

Vele van ons gaan op vakantie met een extra budget. Dit is een budget om allerlei extra dingen te kunnen doen op vaknatie. Vaak lijkt dit een gigantisch bedrag, maar op het einde van je vakantie kom je toch vaak tekort.

Met deze app kan je jouw vakantie uitgaven makkelijk bijhouden, maar ook inplannen. Zo weet je hoeveel budget je nog hebt voor de rest van je vakantie.

BlaBlaCar: Auto delen app

Weer zo een app waar je misschien niet direct aan denkt bij apps om geld te besparen. Toch is BlaBlaCar absoluut een app om te overwegen. Je kan met de app namelijk een auto delen met andere. Zo kan je met elkaar meerijden en de kosten delen.

Je kan zelf je auto delen, maar ook auto’s zoeken waar jij je kan inschrijven. Van te voren spreek je een duidelijke prijs af waarna je akkoord met elkaar gaat. Op deze manier kan je een hoop geld besparen op je reiskosten