Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Garagebox verhuren: Is beleggen in garageboxen de moeite waard?

 • Wouter authorWouter
 • Laatst bijgewerkt: 20 augustus 2021
 • Beleggen

Een garagebox verhuren voor een extra inkomen is steeds populairder. Nu de huisprijzen stijgen zoeken mensen alternatieven om te kunnen investeren. Garageboxen zijn een prima investering die op een juiste manier een hoop geld kunnen opleveren.

Nu de spaarrente op vrijwel 0% staat, zoeken veel mensen een nieuwe manier om hun vermogen te investering. Aandelen kopen is een prima manier, maar zoek je het liever je geld beleggen in stenen dan kan een garageboxen een mooi eerste stap zijn. Een stuk goedkoper als bijvoorbeeld een appartement en toch kan je er een mooi rendement op maken.

Ben jij nog ook geïnteresseerd op een garagebox te kopen en verhuren dan leg ik je hier er alles over uit. Van het financieren van een garagebox tot hoe je het een garagebox verhuren met verschillende tips om er een optimaal rendement uit te halen.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Wat kost een garagebox?

De bedragen voor een garagebox variëren. Maar over het algemeen kan je aanhouden dat de prijzen variëren tussen de €10.000 en €30.000. Voor heel veel mensen is dat een bedrag wat ze bij elkaar kunnen sparen waardoor ze dit kunnen financieren zonder hypotheek.

De prijs van de garagebox wordt vooral bepaald door de ligging van de garagebox. Ligt deze in een grote stad dan zijn de garageboxen vaak een stuk duurder. Ook de grote en de staat van de garagebox speelt een grote rol op de prijs.

Investeren in garageboxen of vastgoed

Garageboxen zijn vaak een goede stap om te investeren in vastgoed. Maar je kan ook met veel kleinere bedragen beginnen met investeren in vastgoed.

Het voordeel aan de onderstaande aanbieders is dat je geen eigen vastgoed in bezit hebt. Je hoeft dus niets te onderhouden, maar kan wel rendement maken.

Hieronder de lijst met manieren om in vastgoed te investeren

Mijn toplijst
12.png
Voordelen
 • Maandelijks dividend uitbetaald
 • Investeren al vanaf €50 per maand
 • Beleggen in vastgoed zonder beheer
16.png
Voordelen
 • Jaarlijks 8,1% rendement
 • Beleg in supermarkten, winkelcentra & woningen
 • Beoordeeld met een 8,8

Is een garagebox een goede belegging?

Nu je weet hoeveel een garagebox kost, wil je natuurlijk ook weten wat je ermee kan verdienen. Je kan een garagebox voor ongeveer €75 tot €150 per maand verhuren.

Stel je koopt een garagebox van €15.000 en kan deze voor €100 per maand verhuren. Per jaar levert dat €1.200 op en heb je dus in 12,5 jaar je garagebox terugverdiend!

Over het algemeen kan je aanhouden dat je tussen de 5 en 10 procent rendement maakt op een garagebox verhuren van garageboxen. Het kan dus even duren voor je een garagebox hebt terugverdient, maar het grote voordeel van een garagebox verhuren is vooral dat het een vrij laag risico belegging is.

De kracht van beleggen in garageboxen ligt hem in het aantal. Als je start met één garagebox dan duurt het dus 12,5 jaar voor je weer eentje kan kopen. Maar heb je er twee dan duurt een derde kopen slechts 6,25 jaar! Kortom des de meer garageboxen des de sneller je kan opschalen.

Wat levert het op na 30 jaar?

Stel je investeert op je 30ste eenmalig €15.000 voor een garagebox en kan deze voor €100 p/m verhuren. Iedere keer als je weer €15.000 hebt koop je weer en nieuwe. Hoeveel heb je dan na 30 jaar opgebouwd aan vermogen en wat levert het dan maandelijks op?

WaardeHuuropbrengstAanschaf nieuw garage
Garagebox 1€ 15.000,00€ 1.200,00
Garagebox 2€ 15.000,00€ 1.200,0012,5 jaar
Garagebox 3€ 15.000,00€ 1.200,0018,75 jaar
Garagebox 4€ 15.000,00€ 1.200,0022,9 jaar
Garagebox 5€ 15.000,00€ 1.200,0026 jaar
Garagebox 6€ 15.000,00€ 1.200,0028,5 jaar
Garagebox 7€ 15.000,00€ 1.200,0030,6 jaar
Totaal€ 105.000,00€ 8.400,00

Na iets meer dan 30 jaar heb je 6 garageboxen die op dat moment een huur opleveren van 700 per maand. Wanneer jij dus ervoor kiest om geen nieuwe garageboxen te kopen dan heb je €700 per maan extra om te besteden.

Daarnaast heb je ook nog eens zeven garageboxen met een waarde van €105.000 die je kan verkopen wanneer jij wilt. Kortom beleggen in garageboxen is een prima investering.

In dit voorbeeld zal je met beleggen jaarlijks 6,6% rendement moet halen om de waarde van de garages te behalen.

Let op in de berekening heb ik inderdaad geen rekening gehouden met eventuele leegstand van een garagebox, onderhoudskosten of overige kosten. Het kan dus iets afwijken van de werkelijkheid.

Voordelen beleggen in Garagebox

Naast het rendement is het handig om te weten waarom beleggen in garageboxen een goed idee is. Hieronder een aantal voordelen

 • Weinig risico op schade: Garages zijn meestal een vierkante bak met een roldeur. Kortom er kan weinig stuk waardoor je als verhuurder weinig risico loopt op eventuele kosten
 • Iedereen kan investeren: Je kan een garagebox al vanaf €10.000 al aanschaffen. Voor heel veel mensen is dit een bedrag wat zij zelf kunnen betalen
 • Stabiel inkomen: Hierbij is het wel belangrijk dat je een goede locatie hebt. Zit je op een goede locatie dan zijn er altijd huurder te vinden en heb je dus een stabiel inkomen

Stappenplan garagebox verhuren

Een garagebox verhuren is veel makkelijk als je zou denken. Met een simpel stappenplan kan echt iedereen garageboxen verhuren en er een mooi rendement mee maken.

Hieronder heb ik een stappenplan gemaakt om te beginnen met garageboxen te verhuren.

Koop een garagebox

De eerste stap is natuurlijk een garagebox kopen. Dit is niet zo heel moeilijk, want je kan garageboxen gewoon kopen op Marktplaats of Funda. Heb je een geschikte gevonden let dan wel altijd op of je deze mag verhuren of dat je hem bijvoorbeeld alleen voor eigen gebruik mag gebruiken.

Het is ook mogelijk om een garagebox te kopen bij een uitbater. Het grote voordeel is dat je hier een garagebox koopt en maandelijks een vergoeding betaald waarna zij alle randzaken voorzien zoals onderhoud en huurder vinden.

Zoek huurder

Je garagebox verhuren is absoluut het lastigst. Je kan dit zelf doen, maar over het algemeen zal dit lastig zijn. Beter is om een bedrijf in te huren die je hierbij kan helpen. Het kan namelijk ontzettend lastig zijn om een huurder te vinden en de tijd dat een garagebox leeg staat verdien je niets.

Ik zal dus absoluut kijken of je bijvoorbeeld je garagebox kan verhuren via marktplaats of een makelaar. Vaak betaal je hier wel wat voor, maar zonder promotie is het lastig om een huurder te vinden.

Een tip is om te kijken of de partij waarvan je garagebox koopt huurder kan regelen. Vaak hebben zij de garagebox al verhuurd en weten zij hoe je dit het best kan doen

Huurcontract opstellen garagebox

Om te starten is het handig om een huurcontract te maken. Wanneer je aan een particulier of bedrijf een garagebox gaat verhuren heb je een huurcontract tenslotte nodig!

Eigenlijk staan alle afspraken in het huurcontract. Denk hierbij de contactgegevens van de beide partijen, het adres van de garagebox, de huur, voorwaarde en looptijd.

Daarnaast is het belangrijk om ook de voorwaarde op te nemen in je huurcontract. Neem op wat er bijvoorbeeld wel en niet gedaan mag worden in de garagebox en wie het onderhoud moet bekostigen. Ook regels over het beëindigen van het huurcontract moeten opgenomen zijn.

Keep in touch

Wanneer alles is geregeld dan heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Vaak huren huurder voor een lange tijd je garagebox en kan het dus zomaar zijn dat je ze na een half jaar nog niet gesproken hebt.

Toch is het verstandig om soms even contact te houden met je huurder. Vraag even of alles nog naar wens is zodat je zeker weet dat alles goed gaat. Zeker wanneer je stroom bij je garagebox verhuurt is het verstandig om soms langs te gaan om te kijken of alles nog correct verloopt.

Verhuur garageboxen belastingen

Belastingen zijn meestal de grootste zorgen. Hoe zit dat bij garageboxen heb je dan ook te maken met belastingen en hoeveel moet je betalen.

Om maar direct met de deur in huis te vallen betaal je over het verhuren van je garagebox geen belasting! Je garagebox verhuren valt in Box 3 onder vermogensbestanddeel. Je hoeft hierdoor geen belasting te betalen over de huurinkomsten

Het enige wat je dus hoeft te doen bij je belastingaangifte is de waarde van je garagebox op te geven. Het beste kan je hier de WOZ waarde voor aanhouden.

Let op BTW! Nu begint het verwarrend te worden, want op de verhuur van een garagebox als parkeerplaats moet je BTW over betalen. Gebruikt de huurder hem als opslag dan hoeft dit niet. Kortom denk goed na over de BTW.

Tips verhuren garageboxen

Nu je alles weet over garageboxen verhuren en hoeveel extra geld je kan verdienen. Maar voor je dit gaat doen heb ik nog wel een aantal tips. Er zijn namelijk wel degelijk een paar praktische tips die je moet weten als verhuurder

 • Let op met gas en stroom: Het lijkt zo onschuldig, maar heb je stilgestaan wat je met stroom en gas in een garagebox kan? Waarschijnlijk denk je direct aan een plantage en dat is wat er dan ook veel gebeurt. Daarom moet je altijd opletten als je garageboxen met stroom gaat verhuren.
 • Levendige omgeving: Met een levendige omgeving bedoel ik een omgeving waar mensen iets te zoeken hebben. Denk hierbij aan een wijk of bijvoorbeeld een gebied waar veel leven is. Garageboxen kunnen natuurlijk gebruikt om de auto neer te zetten, maar ze worden voor veel meer dingen gebruikt zoals spullen opslaan of om een hobby uit te voeren.
 • Let op leegstand: Garageboxen lopen op dit moment erg goed, maar dat betekend niet dat dit zo blijft. Zeker wanneer het economisch minder gaat dan zijn garaboxen veel minder in trek. Zorg daarom dat je altijd een goede locatie hebt met je garagebox om de risico’s te minimaliseren.
 • VVE: Veel garageboxen zijn aangesloten bij een VVE (Vereniging Van Eigenaren). Wil je zo min mogelijk omkijken hebben naar een garagebox dan is dat ook een absolute aanrader. Je betaald maandelijks een paar tientjes, maar dan heb je ook geen omkijken naar het onderhoud.

Kan je al particulier een garagebox verhuren

Absoluut! Je mag al particulier gewoon garageboxen verhuren. Je hoeft je dus niet in te schrijven bij de KVK of een belastingnummer te hebben om een garagebox te verhuren.

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
 • Delen met Whatsapp WhatsApp
 • Delen met Pinterest Pinterest
 • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Aandelen minder waard: Wanner moet je aandelen verkopen?
Pensioenbeleggen: zo kun je beleggen voor je pensioen
Leren over Ordertypes: Market, Limit en Stop Orders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram