Inmiddels beleg ik meer dan een jaar bij DEGIRO, tijd dus voor een DEGIRO review! Een eerlijk review waarbij ik precies uitleg hoe je kan beleggen bij DEGIRO

Eén jaar geleden gooide ik het roer om en koos ik ervoor om ons vermogen te laten groeien! Beleggen leek mij een prima manier hiervoor en al snel maakte ik een account aan bij DEGIRO. Iedere maand investeren wij een mooi bedrag om zo ons vermogen te laten groeien.

In dit artikel vertel ik mijn ervaringen met DEGIRO. Een uitgebreide review over DEGIRO zodat ook jij weet of DEGIRO betrouwbaar is. Maar daarnaast vooral om je ook uit te leggen hoe DEGIRO werkt zodat ook jij makkelijk kan beginnen met beleggen.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is in 2008 opgericht door oud medewerkers van Binck. Pas in 2013 opende zij het online platform voor particulieren, maar als nel groeide het uit tot de grootste online broker van Nederland.

DEGIRO helpt klanten op te kunnen beleggen op de beurs. Zo kan je zelf producten kopen en verkopen om uiteindelijk je vermogen te laten groeien. Absoluut onderscheidend is DEGIRO door de betrouwbaarheid en transparantie van het platform.

Inmiddels is DEGIRO uitgerold in 18 verschillende landen en in 2020 hebben zij hun krachten gebundeld met Flatex. Hierdoor heeft de broker ook een Duitse bankvergunning wat weer voor meer stabiliteit zrogt.

Kortom een bedrijf wat zich absoluut verder ontwikkeld.

Starten bij DEGIRO

Starten bij DEGIRO: Aanmelden en geld storten

Ik had je beloofd om naast mijn ervaring je ook uit te leggen hoe je kan starten bij de DEGIRO. Kortom van het aanmelden tot je eerste aandelen kopen bij de DEGIRO!

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

DEGIRO aanmelden

Op dit moment is het gelukkig weer mogelijk om direct een account aan te maken bij de DEGIRO. Dit is geheel gratis!

Aan aanmelden is eigenlijk vrij gemakkelijk en het bedrijf neemt je stap voor stap mee in wat je moet doen. Om te starten met aanmelden bij de DEGIRO kan je op de knop “Open een rekening” kiezen.

DEGIRO aanmelden 2048x1438.png 2048w

In het aanmeldscherm hoef je slechts een paar gegevens in te voeren zoals een gebruikersnaam, email en wachtwoord.

Hierna ontvang je een e-mail met daarin een bevestigingsmail. Hier kan je op een link klikken op je account te activeren. In het nieuwe venster kan je al je gegevens invoeren. Deze zijn belangrijk, omdat DEGIRO een financieel product is en daar strenge eisen aanzitten volgens de AFM.

Nu kan er een stap komen die je misschien niet zo goed begrijpt. Je moet namelijk aangeven of je een US persoon bent of niet. Kortom een bewoner uit Amerika. Dit heeft te maken met de verschillende belastingen en aangezien je uit Nederland komt kan je hier invullen dat je “GEEN US Person” bent.

In de volgende stapt zal je een Bankrekening moeten koppelen. Dit is een belangrijke stap en hiervoor moet je de bankrekening kiezen waar je geld mee wilt storten of uiteindelijk op uit wilt laten betalen. Je kan namelijk alleen met deze rekening starten!

Hierna komt een stap waarbij je je nationaliteit moet bevestigen en je identiteidsbewus moet uploaden. Let op dit is helemaal niet vreemd, want je maakt daadwerkelijk een financieel product aan. Zij zijn verplicht om iedereen die zich aanmeld te identificeren

De laatste stap is om alles te bevestigen en klaar is kees! Soms kan het even duren voor je kan starten, want ze moeten handmatig controleren of alle gegevens kloppen.

Geld storten op DEGIRO

Gefeliciteerd je account is aangemaakt en je kan starten met beleggen! Eindelijk kan je proberen om rendement te maken op je vermogen.

Om te starten met beleggen is het natuurlijk belangrijk om geld op je account te storten. Dit kan je heel makkelijk doen met de rekening die je eerder hebt gekoppeld tijdens het aanmelden.

Kies rechtsboven voor “Geld in- & uitboeken” en je kan starten met geld storten. Je kan hier voor iDEAL kiezen of voor handmatig overmaken. Het makkelijkste is iDEAL, want dan staat het geld vrijwel direct op je account

DEGIRO uitleg

De eerste keer als je inlogt bij DEGIRO dan kan het nogal indrukwekkend zijn. Veel getallen die op een neer gaan, groen en rode kleuren en een hoop informatie.

Toch is het platform ontzettend gebruiksvriendelijk en ontzettend makkelijk! Je zal zien dat je na een paar keer rondklikken alles wel begrijpt. Om het makkelijk te houden leg ik hieronder de belangrijkste schermen per hoofdstuk uit.

Dashboard

Het eerste scherm waar je zal komen is het dashboard. Dit scherm biedt een overzicht van de markt. Zo zie je onder meer alle verschillende markten waar je kan handelen. De AEX is de Nederlandse beurs. Daaronder zie je een grafiek van het verloop van het aantal punten. Dit geeft in indicatie hoe de beurs het doet. Het tijdsframe kan je hier makkelijk aanpassen door onder het tijdspad aan te passen.

Voor de rest kunnen de volgende onderdelen nog handig zijn.

 • Belangrijk nieuws: Dit is nieuws zoals cijfers die belangrijk zijn om te weten als je in bedrijven wilt beleggen.
 • Stocks to watch: Dit zijn aandelen die veel in het nieuws zijn waardoor ze belangrijk kunnen zijn om in de gaten te houden
 • Winners & Losers: Een selectie van aandelen de meeste koersschommeling maken hebben op die dag.

Favorieten

Het tabblad favorieten hoef je helemaal niet te gebruiken, maar kan ontzettend handig zijn! Je kan hier aandelen bewaren die je in de gaten wilt houden.

Zo kan je bijvoorbeeld een wachtlist maken zodat je snel en makkelijk alle aandelen in één overzicht kan bewaren. Dit betaal je dus bij het aankopen en verkopen.

Portefeuille

Je portefeuille is eigenlijk je eigen beleggingsportefeuille bij DEGIRO. Kortom alle belegging die je hebt gedaan bij DEGIRO. Koop jij dus een aandeel of ETF dan kan je deze hier terug vinden.

Hieronder een uitleg wat voor specificaties terug te vinden zijn

 • Aantal: Het aantal dat je hebt gekocht
 • Koers: De waarde op dit moment op de beurs in de valuta waar je het hebt gekocht
 • Valuta: Je bent gewend om alles in euro’s te kopen, maar koop je op verschillende beurzen dan krijg je te maken met verschillende valuta. Hier staat precies in welke valuta jij je aankoop hebt gedaan.
 • Waarde: De waarde op dit moment in euro’s
 • GAK: Je gemiddelde aankoopprijs
 • +/- €: Je winst of verlies in euro’s van vandaag
 • +/- %: Je winst of verlies in percentages van vandaag
 • Ongerealiseerde winst/verlies in €: De totale winst of verlies in euro’s
 • Ongerealiseerde winst/verlies in %: De totale winst of verlies in percentages

Handelsscherm

Het laatste scherm wat ik wil bespreken is het handelsscherm. Dit is ook wel het scherm waar je onder meer kan handelen en de koers kan zien.

Ik ga hier niet uitleggen hoe je een aandeel kan kopen. Dit doe ik in een hoofdstuk hieronder.

Het belangrijkste wat je op dit scherm kan doen is natuurlijk het kopen en verkopen van je aandelen. Maar je kan hier ook het verloop van de koer zien. Je kan ook deze aanpassen naar bijvoorbeeld 1 week, 2 maand of langer.

Wil je nog meer inzicht dan kan je ook klikken op Interactieve grafiek. Hier krijg je nog meer mogelijkheden om technische analyses te doen.

Een andere handig deel is het orderboek. Hier kan je precies zien hoeveel aandelen er worden geladen of aangeboden worden voor een bepaalde prijs. Zeker als je een aandeel wilt kopen dan kan dat helpen om je bod te doen.

Een ander belangrijk deel is het scherm Financiële gegevens. Daar zie je de omzet en verlies van het bedrijf wat een goede indicatie geeft hoe het bedrijf ervoor staat. Wil je volledig inzicht de financien van het bedrijf dan kan je beter kijken op Yahoo Finance.

Het laatste deel wat ik wil bespreken is de Analisten Visie. Hier ka je zien wat analisten van het aandeel vinden. Of zij het bijvoorbeeld zouden kopen, verkopen of houden. Ook kan je onderin zien of het aandeel boven de gemiddelde prijs ligt of niet.

Handelsscherm DEGIRO 2048x2016.png 2048w

Aandelen kopen bij DEGIRO

Uiteindelijk draait het natuurlijk om beleggen en dat kan je onder meer doen door bijvoorbeeld aandelen of ETF’s te kopen bij DEGIRO.

Beide werken hetzelfde en daarom spreek ik hier even over aandelen kopen. Het is super makkelijk en iedereen kan het!

Je kan een aandeel het makkelijkste kopen door naar het handelsscherm van je aandeel te gaan en te klikken op de groene knop “Koop”.

Vervolgens komt er een klein scherm waar jij je aandeel kan kopen.

Aandeel kopen DEGIRO 2048x1157.png 2048w

In dit scherm kan je allerlei verschillende manieren van kopen kiezen. De makkelijkste manier is om je aandeel te kopen met een Limit Order.

Een Limit Order is een prijs die je opgeeft waarvoor je wilt kopen of verkopen. In dit geval dus kopen, wat betekend dat je dus nooit meer betaald dan je ingestelde limit order

In het aantal vul je het aantal wat je wilt kopen, Limiet vul je het maximale bedrag in. Vervolgens kom in het veld bedrag automatisch het uiteindelijk bedrag wat het je gaat kosten.

Wanneer je op “Plaats Order” klikt dan krijg je nog een bevestigingsscherm met daar alle kosten gespecificeerd. Als je hier op “Bevestig” klikt dan zal je order geplaatst worden.

Het kan soms nog even duren voor je order voltooid is. Eerst zal namelijk het bedrag moeten worden behaald wat jij hebt ingesteld.

Starten aandelen kopen bij DEGIRO

Kosten bij DEGIRO

Aanmelden bij DEGIRO is geheel gratis, maar natuurlijk is niet alles gratis bij DEGIRO. Het bedrijf moet namelijk ook iets verdienen om te kunnen bestaan.

DEGIRO transactiekosten

DEGIRO is heel duidelijk in hun kosten! Wanneer je handelt dan krijg je namelijk precies te zien hoeveel je betaald voor bijvoorbeeld de aandeel of een ETF, maar zie je ook kosten van DEGIRO.

De transactiekosten zijn dan ook de kosten voor het daadwerkelijk aanschaffen of verkopen

De hoogte van dit bedrag hangt af van de beurs waar je handelt en de hoeveelheid. Bijvoorbeeld voor een Nederlands aandeel zijn de kosten €2,00 + 0,03% van de waarde.

Hieronder een voorbeeld voor een aandeel op de Amerikaanse- en Nederlandse beurs. Je ziet dat je op een Nederlandse beurs bijvoorbeeld meer betaald dan op een Amerikaanse beurs

transactiekosten degiro 1024x555

Belangrijk om hierbij nog te vermelden is dat het vaak een stuk voordeliger is om in één een grotere hoeveelheid te kopen. Je betaald namelijk een vaste bedrag voor het handelen en dit staat los van het aantal aandelen.

DEGIRO aansluitkosten

Een andere kosten waar je rekening mee moet houden zijn de aansluitkosten. Dit zijn de kosten die je jaarlijks betaald voor het aantal beurzen waarop je handelt.

De Euronext Amsterdam en Euronext Brussel zijn gratis, maar iedere beurs hiernaast kost je €2,50 per jaar!

DEGIRO dividendbelasting

Ga je beleggen in dividendaandelen dan moet je rekening houden met dividendbelasting. Het mooie is dat je hier zelf niets voor hoeft te doen!

Je dividendbelasting draagt DEGIRO namelijk zelf af zodra je dividend van een bedrijf ontvangt. Hoeveel dit is hangt af van het land.

Let op als je een Amerikaans aandeel hebt dat je dan het W8-BEN formulier via DEGIRO moet invullen. Dit zorgt ervoor dat je minder belasting betaald over je dividend waar je recht op hebt als je woonachtig bent in Europa.

DEGIRO Kernselectie

Wil je zonder kosten beleggen bij DEGIRO dan is de kernselectie een absolute aanrader!

De kernselectie is een verzameling van ETF’s die je één keer per maand gratis kan aanschaffen. Een ETF is een Exchange Traded Fund wat eigenlijk niets anders is dan een soort fonds bestaande uit aandelen.

Je belegt hier dus direct in een groter aantal aandelen en koopt niet een specifieke aandeel. Het grote voordeel hiervan is dat dit vaak minder risicovol is.

Door een ETF uit de kernselectie te kiezen kan je dus zonder transactiekosten een ETF kopen (condities van toepassing, zie hier). Belangrijk is dat je wel minimaal €1000 moet investeren.

DEGIRO review

Natuurlijk wil je ook weten wat ik van DEGIRO vind. Belangrijk om hierbij wel te vermelden is dat ik echt beleg voor de lange termijn. Ik koop één keer per maand aandelen en hou ze voor de lange termijn.

DEGIRO is absoluut een goede broker voor ieder type belegger. Natuurlijk moet je wel je eigen aankopen willen doen, maar door het grote aanbod van verschillende producten kan je goed je risico’s beheersen en verspreiden.

DEGIRO besteed ook de nodige aandacht aan risico’s. Zo moet je verschillende toetsen afleggen om te kunnen starten met beleggen en zie je bij hogere risico’s altijd een melding. Je wordt dus voldoende gewaarschuwd over de risico’s van beleggen.

De interface van DEGIRO is erg prettig. Het is allemaal vrij duidelijk. Zelfs als je startende belegger, kan je makkelijk je weg vinden. Mocht je toch vragen hebben dan kan je veel informatie op de website van DEGIRO vinden waar ze voldoende uitleg hebben staan.

Kortom als je zelf wilt beleggen dan is DEGIRO absoluut een goede optie. Natuurlijk betaal je wat kosten om te handelen, maar doe je niet dagelijks transacties dan valt dit reuze mee. Wil je liever niet zelf handelen dan kan je wellicht beter voor een beleggingsfonds kijken.

Gratis beginnen bij DEGIRO

Veelgestelde vragen DEGIRO

Is DEGIRO gratis?

Het aanmelden bij DEGIRO is geheel gratis. Je gaat pas kosten betalen wanneer je handelt op de broker. Zo betaal je transactiekosten bij het handelen een jaarlijks kosten voor gebruik van een beurs.

Kan je als minderjarige DEGIRO gebruiken?

Nee door regelgeving is het niet mogelijk om onder de 18 jaar te beleggen. Ook bij DEGIRO is dit dus niet mogelijk en zal je moeten wachten tot je 18 jaar bent.

Wat is een flatex geldrekening?

Wanneer je geld overboekt naar DEGIRO dan komt dit in eerste instantie te staan op een Flatex geldrekening. Dit is een officiële geldrekening zodat het geld wat je niet direct belegd veilig staat. Deze rekening heeft dus ook een IBAN