Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Bux Zero review: Beleggen met Bux Zero + volledige uitleg

  • Wouter authorWouter
  • Laatst bijgewerkt: 17 juni 2021
  • Beleggen

Met deze Bux Zero review leg ik je alles uit over beleggen me de Bux Zero app. Ik zeg hierbij even app, omdat je bij Bux Zero enkel met een app kan beleggen en dus niet via je computer of laptop. Toch een drempel voor veel mensen ben ik bang?

Zelf beleg ik al anderhalf jaar via DEGIRO, maar ik kijk natuurlijk altijd naar andere brokers. De afgelopen maanden ben ik Bux Zero gaan gebruiken en zoals ik al vermoeden zit er op het comissievrij beleggen wel wat haken en ogen. Toch ben ik niet geheel ontevreden over de app!

Mijn gehele Bux Zero review kan je hieronder lezen. Per onderdeel geef ik je mijn mening over de app. Daarbij leg ik stap voor stap zoveel mogelijk uit zodat jij ook zou kunnen beginnen met beleggen via de Bux Zero app.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Waarom beleggen via Bux Zero?

Bux Zero komt op mij over als de ideale app om te beleggen als je een starter bent. Dit is helemaal niets slechts en eigenlijk wel een positief punt. Ik denk dat Bux Zero doormiddel van een goede basis een uitstekende app heeft ontwikkeld wat voor veel beleggers goed te begrijpen is.

Een groot voordeel vind ik absoluut dat je zelf ETF en aandelen kan kopen bij Bux Zero. Je kan dus zelf bepalen waarin je belegt en ze hebben een redelijk groot aanbod. Dit betekent dat je zowel op de AEX kan beleggen, maar ook op de Amerikaanse beurzen. Let op dat het aanbod wel wat beperkter is als bijvoorbeeld op DEGIRO.

Tevens is het mogelijk om bij Bux Zero zonder transactiekosten te handelen. Bij veel brokers betaal je per transactie vaak een vergoeding, maar bij Bux Zero kan dit gratis. Hier maak ik wel een kanttekening bij, want hier zitten wel wat regels op. Zo geldt dit enkel op losse aandelen en worden deze transactie één keer per dag uitgevoerd. Hier meer straks over bij “Bux Zero kosten”

Bux Zero beleggen app.png 1306w

Hoe werkt Bux Zero?

Bux Zero werkt erg makkelijk. Via de app kan je een account aanmaken waarna je eigenlijk direct van start kan gaan. Hieronder heb ik een stappenplan van hoe je een account kan aanmaken tot je eerste aandeel of etf te kopen.

Wil je meer weten over mijn Bux Zero review? Scroll dan verder naar beneden

Aanmelden bij Bux Zero

De eerste stap is natuurlijk om de Bux Zero te installeren op je smartphone. Als je dit hebt gedaan dan kan je direct starten met het aanmaken van je account. Belangrijk is dat je hier je echte gegevens invult! Bux Zero heeft namelijk strenge regels waar het zich aan moet houden en je gegevens controleren.

Bevestig en Verifieer je account

Je kan je account vanaf nu bevestigen. Je krijgt een e-mail om je account te bevestigen en vanaf dan moet je ook aanvullende informatie toevoegen. Net als alle andere brokers heeft Bux Zero je ID nodig. Deze kan je in deze stap uploaden.

Vind je het spannend om je ID te uploaden? Het rijksoverheid omschrijft hoe je veilig je ID kan inscannen en delen.

Geld storten op Bux Zero

bux zero geld storten

Als je account goed is gegeurd dan kan je beginnen met geld storten op je account. Bij Bux Zero heb je daarvoor twee mogelijkheden: Bankoverschrijving en Tikkie. Beide zijn veilige betaalmethodes alleen duurt bankoverschrijving 1-2 werkdagen voor het geld op de app staat.

Als je naar je portfolio gaat en vervolgens op “Totaal account” tikt dan kan je vervolgens naar “Storten”. Hier kan je de betaalmethode selecteren die jij wilt.

Bankoverschrijving is bekend en heeft geen verder uitleg nodig. Tikkie is wellicht wat onbekender, maar dit kan je vergelijken met iDeal. Je kan een bedrag kiezen, je bank en vervolgens het bedrag overboeken. Het bedrag staat dan direct op je rekening.

Aandeel of ETF kopen

Nu kan je eindelijk beleggen! Eigenlijk werkt dit heel simpel door de vrij eenvoudige interface. Je kan het aandeel of ETF zoeken waarin je wilt beleggen. Vervolgens zie je op het scherm twee roze knoppen. In dit geval klik je op “Kopen”.

Let op je kan hier een melding krijgen over risico’s. Je dient hiermee akkoord te gaan voordat je verder kan. Ook krijg je in deze stap meer informatie over het product waarin je wilt beleggen.

Nu krijg je een scherm hoe jij je aandeel of ETF wilt kopen. Hier heb je de keuze uit marktorder, limietorder of zero order. Met deze laatste kan je zonder transactiekosten aandelen kopen.

Vervolgens kan je invoeren hoeveel aandelen of ETF’s je wilt kopen. Vervolgens dien je akkoord te gaan en dan zal je order bevestigd zijn.

Bux Zero kosten + verdienmodel

Als Bux Zero geen transactiekosten berekend dan moet er wel een iets anders zijn? Met deze gedachte melde ik mij ook aan bij Bux Zero en daarom heb ik goed gekeken naar het verdienmodel.

Ten eerste zijn niet alle transactie kosteloos. Je KAN kosteloos handelen, maar dan moet je kiezen voor een Zero Order. Deze orders worden uitgevoerd tussen 4 en 5 s’middags. Dit hoeft geen ramp te zijn, maar als jij wat meer handelt dan heb je hier niet zoveel aan. Ook als de prijs flink laag staat in de ochtend dan kan het zomaar zijn dat deze later op de middag hoger staat.

Voor aller sommige manieren van aandelen of ETF’s kopen moet je dus wel kosten betalen! Dit vermeld Bux Zero netjes in het laatste overzicht voor je de transactie bevestigd. Let hier dus wel even goed op!

Over het algemeen kan je aanhouden dat je bij US aandelen geen transactiekosten betaald. Wel betaal je over de gehele kosten 0,25% FX Toeslag. Bux Zero legt dit uit als kosten om dollar om te rekenen naar de euro. Zie het als koerswisselkosten.

Voor alle EU aandelen en ETF’s betaal je wel transactiekosten alleen niet bij de Zero Orders. De kosten hiervoor zijn €1 per order.

Bux Zero gratis aandeel

Bux Zero zie je waarschijnlijk ook adverteren met een gratis aandeel. Dit werkt eigenlijk super makkelijk! Zodra jij vrienden uitnodig voor Bux Zero dan krijg je een gratis aandeel.

Let wel op dat je gebruik maakt met je vriendenlink die in de app te vinden is. Vervolgens kan diegene een account aanmaken en verifiëren. Wanneer zij een storting van minimaal €5 hebben gedaan, krijg jij een gratis aandeel.

Het gratis aandeel wat je krijgt verschilt. Je kan het aandeel na ontvangst gewoon verkopen en dat geld gebruiken om een aandeel of ETF te kopen wat je wel graag wilt.

Mijn Bux Zero review

Mijn Bux Zero review is dan ook eigenlijk wel positief! De app is overzichtelijk waardoor het een betrouwbaar gevoel geeft. Het is ook heel makkelijk in gebruik en zeker als je voor de lange termijn beleggen wilt een prima broker.

Ben jij iemand die wat meer handelt dan is Bux Zero niet de meeste geschikte broker. Je betaald in dat geval redelijk wat transactiekosten en de app biedt daarvoor simpelweg te weinig technische analyse mogelijkheden.

Een ander nadeel vind ik dat je enkel op je smartphone kan inloggen. Zeker met investeren vind ik het soms erg prettig om dit te doen via een laptop of computer. Dit geeft mij veel meer overzicht, want het beeld is gewoonweg groter. Ook vind geeft het mij wat meer vertrouwen als een smartphone.

Daarnaast is het aanbod van Bux Zero op dit moment echt minder groot als bijvoorbeeld DEGIRO. Zo bied het slechts 6 beurzen aan terwijl DEGIRO meer dan 50 beurzen heeft. Ook kan je uit slechts 30 ETF’s kiezen terwijl dit bij DEGIRO inmiddels meer dan 250 zijn. Dit is overigens voor veel beginnende beleggers meer dan genoeg, maar als je wat meer keuze wilt hebben dan is DEGIRO gewoonweg completer.

Lees hier overigens meer over mijn DEGIRO review

Kortom, ik vind Bux Zero voor beginnen beleggers een uitstekende eerste stap. Maar ook voor beleggers die één keer per maand wat kopen en het voor de lange termijn laten staan, voldoet de app echt aan veel verwachtingen. De lage kosten zijn absoluut een groot voordeel.

Blijf ik Bux Zero gebruiken?

Nee ik heb besloten om mijn Bux Zero niet te blijven gebruiken. Ik beleg voor de lange termijn en ik zou enkel bij Bux Zero blijven voor de iets lagere transactiekosten als bij DEGIRO. Voor de rest vind ik DEGIRO prettiger werken en vooral, omdat je ook op de desktop hun broker kan komen.

Is Bux Zero betrouwbaar?

Bux Zero is absoluut een betrouwbare partij, maar dat was waarschijnlijk wel gebleken uit mijn Bux Zero review. Zo hebben ze onder meer een AFM-vergunning, depositogarantiestelsel (DGS) en maken ze gebruik van Wet giraal effectenverkeer.

Dit zegt je waarschijnlijk allemaal nog niet zoveel en daarom hieronder een iets uitgebreidere uitleg.

Wil je in Nederland actief zijn al financiële instelling dan heb je een AFM-vergunning nodig. Deze krijg je in Nederland niet zomaar en moet je aan strenge eisen voldoen. Hierdoor staan ze ook onder streng toezicht om zich aan deze regels te houden.

Als je bij Bux Zero geldt strot dan wordt staat dit geld bij ABN Amro. Het voordeel hiervan is dat iedereen die geld heeft staan op deze rekening gedekt is tot €100.000 met het depositogarantiestelsel! Gaat Bux Zero failliet dan staat je geld dus in ieder geval veilig.

Leuk dat je geld veilig staat, maar hoe zit dit met je beleggingen? Hiervoor is de Wet giraal effectenverkeer. Deze zorgt ervoor dat al je belegging veilig zijn ook als er faillissement is.

Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Aandelen minder waard: Wanner moet je aandelen verkopen?
Pensioenbeleggen: zo kun je beleggen voor je pensioen
Leren over Ordertypes: Market, Limit en Stop Orders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram