Aanmelden
|
Inloggen
X
Zoeken
gratis e-book
Speciaal voor jou een gratis e- book, hoe jij met een plan je vermogen kan laten groeien & financieel onafhankelijk kan worden
Gratis downloaden

Beleggen App: Mijn 5 Beste Beleggingsapps van 2021

  • Wouter authorWouter
  • Laatst bijgewerkt: 23 april 2021
  • Beleggen

Een beleggen app of beleggingsapp kan ontzettend handig zijn om je beleggingen ook onderweg bij te kunnen houden. Handig als je even je balans of portefeuille wilt controleren, maar ook om het laatste nieuws te volgen.

Zelf maak ik bijna geen gebruik meer van belegging apps, maar dat heeft meer te maken met dat ik merkte dat ik steeds vaker ging kijken. Om ook nog te genieten van mijn dag heb ik besloten om ze te verwijderen. Maar als jij wel goed hiermee overweg kan dan is een beleggen- of aandelen app absoluut handig!

In deze blogposts deel ik mijn favorieten beleggen apps. Dit kan, omdat ik er zelf op beleg of omdat andere deze apps goed aan schrijven. In alle gevallen heb ik ze op mijn telefoon gezet om zet te testen en te kijken wat je ermee kon!

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Waarom een beleggen app gebruiken?

Je zal vaak lezen dat beleggen soms gaat om minuten. Ben je even niet achter je computer dan kan je al een punt van handelen missen.

Natuurlijk is dit voor daytraders ook echt het geval alleen doen zij dit vrijwel nooit op een app op hun mobiele telefoon! Ze gebruiken een computer, vaak met meerdere schermen zodat zij een grondige analyse kunnen maken wanneer ze in- en uitstappen.

Wel kan een beleggen app handig zijn om te zien of er bijvoorbeeld orders zijn gedaan of niet.

Wanneer je belegt voor de lange termijn dan is een beleggingsapp prima! Je kan vaak heel makkelijk een aankoop doen en een paar cent meer of minder doet niets met je rendement.

Kortom wil je overzicht op je belegging of wil je als lange termijn belegger een aankoop doen dan is een beleggingsapp een mooie toevoeging!

De voordelen van beleggingsapps

  • Overzicht: Je hebt direct overzicht in je beleggingsportefeuille wat soms fijn is om even in te zien.
  • Overzicht in orders: Als je aandelen koopt met een kooplimietorders dan plaats koop je het aandeel voor een bepaalde prijs of daaronder. Dit kan soms even duren waardoor je niet altijd achter de computer zit. Een beleggingsapp is handig om dit toch in de gaten te houden als je onderweg bent.
  • Koersen bekijken: Zeker als ik net begin met beleggen in een aandeel dan kan ik het niet laten om de koers in de gaten te houden. Een beleggen app kan je dan zeker helpen om even snel te kijken wat het aandeel doet.
  • Het laatste nieuws: Bij veel beleggingsapps heb je toegang tot het laatste nieuws. Super handig natuurlijk als je wat meer trades op een dag doet!

Mijn beste beleggingsapps

Laten we gewoon starten met de lijst met mijn favorieten beleggingsapps! Hieronder heb ik ze alle zes onder elkaar gezet met een verhaaltje erbij zodat je kan zien wat ik ervan vind.

DEGIRO beleggen app

DEGIRO is ontzettend bekend in Nederland en heeft naast hun website ook een app die je kan gebruiken op zowel Android als iPhone.

Eerder schreef ik al een DEGIRO review over hoe ik beleg op DEGIRO en wat ik hier precies van vind. De app vind ik eigenlijk net zo gebruiksvriendelijk als de website. Ben je dus al bekend met de website dan is beleggen met de app net zo gemakkelijk.

Ik vind de aandelen app ongelofelijk gebruiksvriendelijk en als ik een aandeel of ETF wil bekijken dan heb ik deze vaak opgeslagen in mijn favorietenlijst. Zo kan ik ze gemakkelijk opzoeken en bijhouden wanneer ik wil.

Grondige analyses zijn iets minder gebruiksvriendelijk via de app, maar als ik eerlijk ben zal ik ook niet actief handelen op de app. Gewoon een order doen en deze voor lange tijd houden is prima, maar actief meerdere aandelen kopen en verkopen is echt makkelijker op de desktop.

DEGIRO app.png 1236w

PEAKS beleggen app

Peaks is een app waarmee je als starten makkelijk kan beginnen met beleggen. De app belegt automatisch je geld waardoor je niet zelf actief aandelen of ETF’s hoeft te kopen.

Wel kan je netjes een risicoprofiel instellen zodat je kan beleggen met het risico wat bij jou past!

Het idee achter peaks is dat je met kleine bedragen kan beleggen. Kortom je kan beleggen met kleine bedragen en dat kan de app doen als je bijvoorbeeld een kop koffie afrekent. Stel je kop koffie is €1,50 en je betaald deze dan maak de app automatisch €0,50 over naar de app.

Het grote voordeel hiervan is dat je dus autoamtisch belegd zonder dat je iets hoeft te doen. Wel kan je alles afstellen zoals jij wilt. Je kan dus dit bedrag ook verhogen of maandelijks (extra) beleggen.

Peaks is overigens ook enkel te gebruiken als app en is voor zowel je iPhone als Android te gebruiken.

Een nadeel van Peaks vind ik toch wel de kosten die ze rekenen. Je kan uit drie verschillende pakketten kiezen, maar als starter betaal je €0,99 per maand en 0,5% van je belegging per jaar.

peaks beleggen app.png 1302w

Bux Zero beleggingsapp

Bux Zero is een app die het beleggen zo makkelijk mogelijk wilt maken. Het is een app waar je wel zelf aandelen en ETF’s kan kopen, maar dan op een overzichtelijk en makkelijke manier.

De eenvoud van de app is dan ook absoluut aanwezig. De grafieken zijn simpel en er zijn geen talloze manier om iets te kopen of verkopen. Voor beginners dus super handig, maar hier vind ik ook direct een minpunt liggen.

Door de eenvoud die ze aanbieden, is er ook minder informatie als bijvoorbeeld op de app van DEGIRO. Er zijn gewoon minder gegevens zichtbaar waardoor je minder informatie hebt om een keuze te maken. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar wees hier wel van bewust.

Een ander punt van aandacht is de Zero order. Je kan een aandeel dan zonder kosten kopen, maar dit gebeurt dan tussen 4 en 5 uur s’middags. Stijgt het aandeel dus over de loop van de dag dan koop je alsnog het aandeel duurder. Andersom geldt natuurlijk ook als wanneer de prijs zakt.

Al met al vind ik Bux Zero een overzichtelijke app, maar heb je minder informatie dan sommige andere apps waar je aandelen of ETF’s kan kopen. Ook is het aanbod wat beperkter, maar aar als startende belegger is Bux Zero absoluut een prima optie!

Bux Zero beleggen app.png 1306w

eToro

Een andere uitgebreide aandelen app is die van eToro! In tegenstelling tot veel andere apps is dit niet enkel om aandelen te kopen of verkopen, maar zit er een heel sociaal deel aan vast.

Het platform van eToro maakt het absoluut uniek! Zo kan je handelaren kiezen en precies de handel doen die zij doen, maar dan met je eigen budget. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken naar investeringen, maar volg je de mensen die jij vertrouwd.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om zelf te investeren in de aandelen app. Naast aandelen en ETF’s kan je ook beleggen in crypto of grondstoffen. Je hebt dus één beleggingsapp waar je vrijwel alles kan beheren.

Investeringen kopen en verkopen werkt ook erg prettig op de app. Je hebt goed overzicht van de koers en kan tevens met enkele klinkt je portefeuille zien. Super handig en allemaal erg gebruiksvriendelijk!

Over aandelen en ETF’s betaal je geen transactiekosten bij eToro. Wel betaal je €10 per maand als je langer dan 12 maande geen transactie hebt verricht en betaal je bij opnamen van je winst.

eToro beleggingsapp.png 1304w

Bitvavo beleggingsapp voor crypto

Er zitten al redelijk wat apps tussen voor aandelen, maar crypto mag natuurlijk niet achterblijven.

eToro had al de mogelijkheid om te beleggen in Bitcoin of andere crytocurrency, maar het aanbod is daar een stuk beperkter als Bitvavo! Hier heb je namelijk de keuze uit 50 populaire digitale valuta wat toch meer dan genoeg moet zijn.

De app is heel erg overzichtelijk door de lichte kleuren en ruime opzet. Ook is de koers goed te volgen en dat is toch wel erg belangrijk bij crypto aangezien de prijs meer fluctueert als bijvoorbeeld bij aandelen.

Ik vond het dan ook vooral belangrijk dat het handelen snel gaat en eerlijk moet ik zeggen dat alles heel vlot verliep. Je kan makkelijk order plaatsen en ze worden snel verwerkt en dat is essentieel als je wilt handelen in crypto.

het voordeel van een overzichtelijk interface vind ik ook direct een nadeel. Het is vrij basic en voor een geavenceerde weergaven moet je toch echt inloggen op een desktop.

bitvava beleggingsapp crypto.png 1300w
Je kan het artikel ook opslaan of delen!
  • Delen met Whatsapp WhatsApp
  • Delen met Pinterest Pinterest
  • Delen met Facebook Facebook
Wouter author
Hoi! Ik ben Wouter en enthousiast schrijver over alles wat met financiën te maken heeft. Vooral door bewust om te gaan met je geld en de juiste keuzes te maken kan je leven echt leuker worden!
Andere interessante artikelen
Aandelen minder waard: Wanner moet je aandelen verkopen?
Pensioenbeleggen: zo kun je beleggen voor je pensioen
Leren over Ordertypes: Market, Limit en Stop Orders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest Facebook Instagram